בגליון האחרון (יולי-אוגוסט 2011) של המגזין המצויין Brew Your Own יש מאמר בנושא בניית immersion chiller ואפקטיביות הקירור כפונקציה של פרמטרים שונים - בינהם אורך הצינור הטבול וטמפרטורת מי הקירור. מעניין לראות שלטמפרטורת מי הקירור אין כמעט השפעה על זמן הקירור, אך לאורך הצינור משקל מכריע (לפחות עד 7 מטר, אח"כ ההבדלים הולכים ומזדנחים). אני ממליץ בחום לקרוא את המאמר המלא. אני מצרף סריקה של הגרף המציג את הקשר בין אורך הצינור, טמפרטורת מי הקירור והזמן הנדרש לקרר 20 ליטר תירוש ל-21 מעלות צלסיוס. אורכי הצינור הם ביחידות של רגל (30 ס"מ) והטמפרטורה היא במעלות פרנהייט.