גיזוז ב-brown ale ושאלה על חיטוי בקבוקים

20 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

rehovot
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2011

שלום לכולם

בהמשך השבוע אני מתכנן לבקבק 20 ליטר של brown ale. בגלל שאני הולך לבקבק אחרי יום ארוך בעבודה חשבתי לעשות הכנה מוקדמת ולחטא את הבקבוקים יום לפני ולאטום כל בקבוק עם חתיכה קטנה של ניילון נצמד. האם זה מומלץ?

 

בנוסף - מהי רמת הגיזוז המומלצץ ל-brown ale? ראיתי רמות שונות באינטרנט,בין 2.0 ל-2.7

 

תודה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מומלץ

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אתה תוציא יותר אנרגיה על הניילון הנצמד וגם לא בטוח שזה יהיה יעיל, עזוב אותך ואל תחתוך פינות.

בראון אייל מומלץ קרוב ל2.3 בטח שלא 2.7 אם אתה רוצה להשאר נאמן לסגנון(כמובן שיש אמריקאי ואנגלי)

הנה מחשבון גיזוז נחמד ונח לחישון כמות הסוכר  http://www.aussiehomebrewing.com/AlcoholChart/PrimingCalculator.html

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עומר,

לא ניסיתי את זה אישית אבל ראיתי שיש תקדימים לרעיון שלך.

בכל אופן, לא ניילון נצמד כי אם רדיד אלומיניום.

 

אגב, משטף שפריץ ועץ בקבוקים חוסכים הרבה זמן ביום ביקבוק.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

גם אני ראיתי תקדימים לזה, ויש מספר דיונים באינטרנט בנושא. יש הממליצים לשטוף גם את האלומיניום בנוזל חיטוי. (ניראה מיותר, לדעתי, אבל לשיקולך). ראיתי גם פוסטים של אנשים השומרים בקבוקים מחוטים הפוכים ללא כיסוי למשך כמה ימים. - לא ניראה לי הכי בטוח, אבל זו אולי אינדיקציה שבקבוק מחוטא כהלכה לא מזדהם כל כך בקלות...

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

ניסיתי פעם לחטא יומיים לפני ולשמור הפוכים. התוצאה היתה לא טובה

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נייר כסף

ניילוך נצמד יהיה סיוט להוריד

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אנחנו טוחנים פה מילים במקום לטחון גרעינים.

כתבתי, לא מומלץ. 

במפגש הטעימה של הבירות ללונגשוט טעמנו הרבה חכמים שקיצרו את הדרך. זה לא עובד.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה איזי-טיזי

 

לא שמתי לב שכבר ענית

 

הו, אלי

לו היתה לי מכונת זמן

הייתי יכול לחזור בזמן

ולא לענות את מה שאני חושב

כי איזי-טיזי כבר ענה

 

ועכשיו, אלוהים, תראה מה קרה

גרמתי לאיזי-טיזי לחפור

ולחפור עוד בעניין פעוט כזה

 

האם יוכל איזי-טיזי לסלוח לי

שגזלתי דקות כה יקרות מזמנו

 

 

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הקהל ממתין בקוצר רוח לגרסת ההייקו! :)

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי טיזי

כבר ענה

ואני נכלם בבושת פנים

אללי

עודד
גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

אופציה שעשויה בהחלט לעבוד היא ניקוי (לא חיטוי) הבקבוקים,

אחר כך לשים על כל אחד כיסוי אלומיניום ואז לדחוף אותם בקבוצות לתנור הבייתי עם הכיסוי כבר מולבש (לוודא שהוא מולבש הייטב, לא להתקמצן על אלומיניום...).

משך הזמן ה"אפייה" הוא 10 דקות בתנור שחומם ל100 מעלות, בתכלס אפשר פחות אבל לא רוצים להסתכן.

במקרה כזה הבקבוקים עוברים פיסטור מוחלט שאחריו הם נשארים אטומים עד לבקבוק.

אני מחטא את הבקבוקים שלי בצורה דומה לפני בקבוק, אמנם מעולם לא חיכיתי יום שלם לבקבוק.

עם זאת אני לא רואה סיבה שהבקבוק לא יחזיק מעמד מחוטא במשך יום שלם כל עוד כיסוי האלומיניום מונח הייטב.

 

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

ממליץ שתציץ בטבלה 3

http://www.howtobrew.com/section1/chapter2-2-3.html

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

תודה על ההערה!

 

אני בחיים לא נתתי כל כך הרבה זמן לבקבוקים בתנור, אבל מי אני שאתווכח עם מר ג'ון פלמר?

אפשר באמת להעלות את הטמפ' ל170-180 מעלות ולתת להם ככה רבע שעה לפחות, אבל שוב, אם ג'ון אומר ג'ון יודע.

בעיקר אם את רוצה לוודא פיסטור מושלם כי אתה מחכה לבקבק רק למחרת.

אבל היי, הוא הציע בדיוק את הרעיון שלי:)

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

לא ברורות לי הטמפ' הגבוהות.

הרי בשביל לפסטר צריך הרבה פחות מ-100 מעלות, וגם הטמפ בסיר הבישול לא עולה מעל 100 מעלות (ומשתמשים בה בשביל לחטא צ'ילר טבול לדוגמה).

למישהו יש הסבר הגיוני?

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

אני מבין בפיסטור בירה, לא כל כך בפיסטור זכוכית.

 

א-ב-ל  אני לא מכיר יצור חי שישרוד 15 דקות במאה מעלות. 

חצי שעה ב170 מעלות זה וידוא הריגה ואני בטוח שלאו"ם יש מה להגיד על זה...

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נבגים spores  ישרדו 100 מעלות, לכן חיטוי צריך להתבצע ב 120 מעלות +- או 100 מעלות מספר פעמים לאורך כמה ימים ( כדי לאפשר לנבגים להתפתח )

לפסטור חלב לדוגמא מספיק כמה שניות ב72 מעלות, אבל פסטור זה ממש לא חיטוי.

 

בלי קשר , לדעתי 100 מעלות לעשר דקות מספיק ויותר.

 
גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

תודה על המידע, תמיד טוב ללמוד משהו חדש.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

למרות שלא סביר שתמצא אותם בבית(אלא אם אתה גר בלוע הר געש פעיל) יש חיידקים שישרדו 100 מעלות גם באופן פעיל ולא רק בנבגים..

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תמלא את הבקבוקים בחומר חיטוי על בסיס חומצה

חומר זה פעיל כשבוע.

לפני הבקבוק שרוקן את הבקבוקים ותעמידם על עץ בקבוקים

 

ו----תבקבק!

 

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני לא ממליץ על דחייה בין חיטוי לבקבוק. גיזוז מומלץ 2.4.