מיחם לשבת כסיר בישול/מאש טאן

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

בעודי חושב איך אני מצליח לארגן לעצמי ציוד לבישול all grain עם סכום כסף מינימאלי, עלה במוחי הרעיון של מיחם לשבת (כנראה האווירה הירושלמית נחתה עליי). בדקתי ומצאתי בחנויות של חרדים מיחמים במחירים מגוחכים: מיחמים של 25 ליטר, הספק של 3,000 וואט, והוא אמור להביא ולשמור על טמפרטורה של 95 מעלות (אני לא יודע למה לא 100 אבל whatever). בנוסף על כך שזה עשוי מנירוסטה, יש לו גם בידוד חיצוני מה שיכול להפוך את זה גם למאש טאן המושלם ועל כל זה, אפילו יש לו ברז מובנה. אפשר להשיג כזה דבר ב-300-400 שקל. מחיר מציאה.

השאלה היא אם: (א) יש לזה תקדים בקרב מבשלי הבירה הביתית בארץ (ב) האם יש חסרונות כלשהם שלא חשבתי עליהם?

מה אתם אומרים?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. מאש טאן מושלם? תלוי את מי שואלים. אם אתה טיפוס תחרותי אז בהחלט בשבילך. לא תהווה איום.

ב. נושא המיחמים עלה פה יותר פעמים ממספר הפעמים שהרגזתי פה מישהו

ג. בקרב מבשלי הבירה הביתית בישראל יש תקדים כמעט לכל שטות.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמונות, תמונות!

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אני משתמש במיחם 30 ליטר 3300 וואט לבישול התירוש (לא כמאש טון) והוא מביא את התירוש ל97 מעלות תוך דקות ספורות.

עד עכשיו אני מבסוט, זה פתרון יעיל וקל לתפעול, צריך רק להקפיד להבריק את גוף החימום ובעצם את כל המיכל אחרי כל בישול.

מהברז המובנה נפרדתי כבר בבישול הראשון - לא יעיל, לא נח, גבוה מידי, צר מידי ונסתם מהר מידי משאריות כשות.

מה שכן - לא מצאתי באף חנות יחידה זמינה אלא רק בהזמנות מראש - אז פניתי ישירות למפעל ליצור כזה במקום, עלה לי יותר מ400 שקל.

תלוי מה התקציב שלך, אני למשל העמדתי את הציוד המינימאלי לall grain (מיחם ומאש טון) בפחות מאלף שקל.

אח"כ הגיע שאר הציוד - המשאבות, הצ'ילר, הצנרת משקל תלייה, מטחנה......

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת