קוביה לנו-צי'ל, מה ואיפה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

מכיוון שכניראה שבעתיד הקרוב לא יהיה לי צ'ילר משלי, והסיר הענק שלי לא ניכנס באמבטיה (שלא נדבר על כיור), ניראה שניגזר עלי להשתמש בנו-צי'ל לעת עתה. 

בפעם שעברה פשוט השארתי את הבירה בסיר מכוסה ל24. אבל זה לא פיתרון. הסיר לא אטום, ואני גם לא יכול לחטא את המכסה כמו שצריך. אם הכל יהיה בסדר, בפעם הבאה כבר יהיה לי ברז על הסיר, ואני אוכל לשפוך את התירוש (הרותח, פחות או יותר) לתוך קוביה אטומה ולתת לו להתקרר ללא מגע עם האוויר.

 

אז השאלה היא, במה אני משתמש כקוביה לקירור, ואיפה משיגים? 

זה צריך להיות משהו עמיד בחום (שלא יתעוות וימס תחת זרם תירוש לוהט, ולא ישחרר כימיקליםמוזרים לתירוש). אטום. גמיש (כשהתירוש מתקרר הוא מתכווץ, והקוביה צריכה להתכווץ איתו). ובעל קיבולת של 20-25 ליטר. משהו בסיגנון של ג'ריקן גדול ועמיד בחום יהיה אידאלי לדעתי, אבל אולי אני טועה.

רעיונות?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תבדוק אצל גדי או אחת החנויות האחרות - יש להם ג'ריקנים של רכז, אולי יסכימו למכור לך אחד ריק

עודד
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

בדקתי לא מזמן אצל שחר. הגריקנים שלו קטנים (5ל?). אני יכול לשאול אצל גידי..

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במחיר של שני בצ'ים מקולקלים עושים צ'ילר מעולה.

אל תכנס לנוצ'יל. אלה אם כן אתה לא מעוניין לבשל בירה איכותית.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעז, ותוכל אולי לגרד מהתחתית קצת רכז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,
אתה מדבר מניסיון ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשרבנים דגולים פוסקים הלכות הם מסתמכים רק על נסיון?

נגיד מי שקבע שאסור לרצוח, רצח? או למשל, מי שפסק שאסור לנסוע בשבת, נסע בשבת ומצא שזה רע?

או נניח, ה"חכם" שאמר, ברוך שלא עשני אישה, היא בעברו אישה?

ככה, גם אני מבין שנו צ'יל זה רע.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

לתת דוגמא מעולם הדת (או אמונה בכללי) זה לא רלוונטי בכלל. עצם המושג אמונה בהגדרה זה שאין שום דרך לבדוק את זה.

אם אתה משווה את הידע שלך בבישול בירה לדת, מצבנו לא טוב. בישול בירה זה מדע, לא אמונה. אתה לא יכול לשלול משהו עד שלא ניסית (או מישהו אחר לצורך

העניין) וקבעת שהוא לא יעיל. מכיוון שאין אפשרות לקבוע שנו' צ'יל לא יעיל, כי אלפים משתמשים בזה המסקנה הברורה היא שנו צ'יל אולי לא הדרך הכי טובה או הכי יעילה אבל בהחלט עובדת.

רפאל

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי מציע לקרוא את זה:

http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/No_Chill_Method#Disadvantages:

ואת זה:

http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/No_Chill_Method#Advantages:

ולהחליט לבד.

בגדול - היתרונות הם נוחות, חיסכון במים וכלים

החסרונות הם ערפול, בירה לא יציבה לטווח ארוך, נוכחות DMS מרירות מוגברת ואובדן ארומת כשות

עודד
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

גם אני מציע שתארגן לך צ'ילר...אני זוכר שבזמנו מישהו כאן פרסם שהוא רוצה למסור את הישן שלו...לא זוכר מי זה היה...

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

150 שקל ויש לך צ'ילר טבול! זרום על זה. חוסך הרבה כאב ראש ודאגה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כאב ראש ודאגה???

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

+1
אולי יעלה כמה שקלים יותר מ 150, אבל גם קובייה לא תשיג בחינם 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לי גריקן 25 ליטר לכל המעוניין

Theres nothing like a good brew