גיזוז

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

היי,

התחלתי לבשל לפני מספר חודשים עם רכז ובכל בישול אני נתקל באותה בעיה..

הבירות שלי יוצאות ללא קצף, הן מוציאות קצף בערך כמו גולדסטאר.. אני משתמש בסוכר תירס ב160-170 גרם בשביל 20 ליטר ומבקבק לבקבוקים של חצי..

מישהו יכול לשער למה זה ככה? ומה הכמות המקסימאלית של הסוכר שאפשר להשתמש בבישולים כאלה?

 

תודה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תאר את כל התהליך

מהנקודה שהחלטת שהיום מבקבקים

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תערבב את הסוכר במיכל הביקבוק לפיזור אחיד, לא לקרר את הבקבוקים במשך שבוע מהביקבוק.

יש מצב שהבעיה במתכון עצמו.

כפי שתארת, כמות הסוכר היא גבוהה מאוד. 

אסף ליבנה's picture

Location

חרצית
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/17/2011

אני מעביר עם צינור ממיכל התסיסה למיכל שבו יש את הסוכר המומס עם חצי ליטר, מחזיק את הצינור צמוד לדפנה ואחרי שמה שצריך לעבור עובר אני נותן לזה 3-5 דקות ערבוב עם כף עץ כי המשוט של הערכה נשבר.. אני מעביר לבקבוקים שהיו שייכים פעם לגולדסטאר וממלא אותם עד צוואר הבקבוק, קצת פחות מ500...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תקלה Surprised

כף עץ - לא טוב בכלל. אי אפשר לחטא עץ. תחליף מיד לפלסטיק או נירוסטה!

חוץ מזה אין צורך לערבב כ"כ הרבה. זה מחמצן את הבירה. רק תקראה שיש פיזור של תמיסת הסוכר.

אבל מעבר לכך לא נראה שיש איזה בעיה בתהליך שלך.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

תציץ בסרטון עם Palmer על הנושא (1/3):

http://www.youtube.com/watch?v=-16v7TtEawg

הוא מסביר בפשטות על הדרך להשגת קצף יפה ויציב ועל הסיבות לאי יצירתו.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה שואל על גיזוז או ראש קצץ. אין בהכרח קשר בין השניים.

הסירטון שקישור עליו צורף אינו עוסק בגיזוז. לא ידוע לי שאפשר להשיג בארץ תמצית כשות, כך שלמעשה לא ממש מועיל לשאלתך.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אמנם הכותרת היא גיזוז אבל הוא שאל על קצף.

תמצית כשות היא חלק קטן מאד משלושת הסרטונים.

בראשון הוא מסביר על קצה המזלג את התאוריה ובסרטון 2 או 3 מתייחס במפורש לבעיות עם רכז, למשל לא לשים את כל הרכז בבת אחת כדי למנוע בישול בצפיפות גבוהה מדי.