טוב, אז הגעתי למסקנה שאני צריך מקרר: כל המתכונים שאני קורא זקוקים לטמפ' של בערך 10 מעלות מתחת לטמפ הממוצעת בקיץ הישראלי. וחוץ מזה, כדברי האורקל איזי "השידרוג הכי משמעותי שאתה יכול לעשות לבירה זה מקרר תסיסה", ומי אני שאתווכח עם תוצאות?
לפני שאני הולך וקונה מקרר, שתי שאלות:
1. איך מובילים כזה דבר בזול בצפון? ז"א, לא איכפת לי לשלם 200 שקל על הובלת מקרר שקיבלתי חינם, אבל מסתבר שמקררי חינם קצת קשים למציאה בקריות, ולא ממש בא לי להוציא 500-400 שקל על מקרר ואז עוד הובלה. מצד שני, אני לא יכול להוביל כזה דבר ביונדי גטס, למרות שכבר העברתי בה כמה וכמה רהיטים, כולל ספה בגודל מלא. :-) יש איפה שהוא שאני יכול לשכור טנדר לכמה שעות או משהו בסיגנון? (או שיש מישהו בסביבה שלי עם טנדר/משאית/עגלה עם סוס שמוכן לעזור תמורת תשלום סמלי ו/או בירה?)
2. בהנחה שבסוף אני אמצא מקרר, איפה אני מוצא לו בקר טמפרטורה, ואיך אני מתקין? ז"א, אני מניח שהבקר הפנימי של המקרר לא ממש מדויק, ובכול מיקרה אמור לעבוד בטמפרטורות יותר נמוכות מטמפרטורת תסיסה, אז מן הסתם אני אצטרך להתקין בקר חיצוני כדי לשלוט בקומפרסור. אני מניח שאת הבקר אפשר למצוא בחו"ל יחסית בזול, אז אשמח להמלצות, והוראות התקנה.
3. שאלה לא קשורה, אבל מה מומלץ להשתמש כבידוד לסיר (למאש) ואיפה מוצאים?
תודה
בעז