מתכון בירת פירות

20 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בירה לקיץ המתקרב, המתכון הוא ל40 ליטרים, ועכשיו הבירה נמצאת בתסיסה שניה.

לתת: 6 קילו ויינה, 6 קילו פילזנר, 250 גרם קאראפילס, ו250 גרם לתת חיטה.  כל הלתתים של ויירמן.

כשות: 56 גרם E.K GOLDINGS  5.5% AAל 60 דקות. 28 גרם AMARILLO 8.9% AA ל10 דקות, ועוד 28 גרם AMARILLO ל2 דקות.

שמרים: 04 של פרמנטיס.
מאש: 37 ליטרים של מים מסונני פחם ב66 מעלות ל 70 דקות, הועלה ל76 מעלות מהדקה ה70 עד ה80 ולאוטרינג.
ספארג אני משתמש במתמשך אז פשוט השלמתי לסיר הבישול ל46 ליטרים, בצפיפות של 1.050
סוף הבישול הצפיפות 1.052 עם 40 ליטרים של תירוש.

תסיסה כשבוע ב20 מעלות, ואז הבירה הועברה למיכל שני בתוספת:
300 גרם דובדבנים חמוצים, 300 גרם דמדמניות שחורות, 900 גרם פטל אדום, 600 גרם פטל שחור, ו300 גרם פסיפלורה.
מהפסיפלורה הוצאתי את הג'לי המתוק, ועם הגרעינים ערבבתי עם שאר הפירות(פירות היער נקנו ממותג קפוא) נתתי להכל להפשיר בכלי מחוטא,עשיתי פירה, והוספתי למיכל השני לאחר העברת התירוש.

עוד שבוע ויומיים בערך הבירה תבוקבק, בהעברת התירוש הצפיפות הייתה 1.016

 

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

שמולץ - תודה רבה,

לא נראה לי שאנסה את המתכון אבל באמת תודה על השיתוף

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מתכון שדורש קצת התעסקות..אבל זה כל הכיף לא?

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ראשית נכון שכל הכיף זה ההתעסקות,

אבל:

א. אני לא חסיד גדול של בירות פירות ובוודאי לא בייצור עצמי (שלי)

ב. אני עדיין לא מסתדר עם המרכיבים הבסיסיים - מים, לתת, כשות ושמרים אז להוסיף עוד פירות?

מרשה לעצמי להתפרע אחת ל.. ולהוסיף קצת זרעי כוסברה או קליפות תפוז אבל רק לעיתים רחוקות מאוד

 

בכל מקרה שוב הרבה הצלחה ותודה

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:) ממש חי על הקצה - הא אוריאל?

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד 

 

אתה מביא לי בקבוק ביום רביעי?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל עמנואל כבר הציל לי את הבץ' והוא לא מקולקל

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה באמת קרה לפוסט ההוא בספר הפנים - מחקת אותו?

 

ומה אתה מתכוון בהצלה? 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, מחקתי בטעות

וכתבתי שם בדיוק מה עמנואל עשה

הוא בא, הסתכל, טעם ואמר שזה לא חמוץ

ובאמת זה לא היה חמוץ אחר כך

מה שנקרא - הציל לי את הבץ'.

לגבי הבץ' שהיה כבר מבוקבק - הוא היה מסריח ועמנואל אמר שאין מה לשמור - זה פשוט זבל

אז שפכתי את הכל.

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז לא שמרת לי בקבוק....

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, ביום רביעי לא יהיה חסר זבל. נסדר לך משהו.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רוצה את הבירות החמוצות לכאורה של עודד

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זהו שהבירה לא היתה חמוצה. היא היתה מסריחה כמו ביוב סתום. ואת זה הייתי צריך לטעום. אתה צריך להודות לי שחסכתי ממך את התענוג ולא להרגיש מקופח.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה מאד מעניין,

אני לא בטוח שהייתי בוחר דווקא בשמרי S04 לבירת פירות. אבל זה בטח יצא מוצלח.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה לא - הם אולי ישאירו קצת מתיקות

 

אני לא בטוח לגבי האמריליו - עלול להשתלט על הפירות או להיפך

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

האמרילו באמת מורגש ויכול להתנגש קצת עם הפירות, אולי להוריד את התוספת האחרונה בשתי דקות יעזור.
כמובן שאפשר להחליף את האמרילו במשהו עם טעם פחות מובחן.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אמרילו דווקא יכול להוסיף טעמים וארומות של פירות אדריים שבהחלט בולטים בחסרונם במתכון הזה...(כמו גם אנונה וליצ'י)

יש לי גם שם לבירה - "שמולץ-קומפוט"

 

ברוח שטותית,

אלון בלון


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון, אתה והשגיעות שלך, אמרתי קומפוסט לא קומפוט

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא שגיעות ולא שגיאות (-;
עמנואל, אתה צריך לדעת - קומפוט -http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3943858,00.html


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:)

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

עדכון קטן-
הבירה יצאה ממש טובה, צלולה עם צבע ענברי אדמדם, ריח ברור של פסיפלורה, יותר מרומז בפירות היער.
הטעם יצא מתקתק עדין מאוד, יותר לכיוון היבש, מה שהופך את הבירה לממש קלילה.
יש חמיצות עדינה מהפירות(בהחלט לא החמצה של הבירה)
אני חושב שסך הכל האמרילו משתלב יפה בניחוחות אם כי אפשר לוותר עליו ואני מאמין שזה כמעט לא יהיה מורגש.

 

תיקונים דרושים לטעמי להבא: יותר מתיקות ויותר גוף, אולי להוסיף לתת קרמל עדין או קארא פילס להעשרת גוף הבירה.