יעוץ בנוגע למתכון

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

שלום לכולם,

הייתי שמח לקבל עזרה בנוגע למתכון שכתבתי, המטרה ליצור בירת קיץ כייפית וקלה לשתייה (אבל בכל זאת קצת מפתיעה בתבלינים)

Brewer: reim Email: -
Beer: micha-ale #1 Style: Belgian Pale Ale
Type: Extract w/grain Size: 22.5 liters
Color:
12 HCU (~8 SRM)
Bitterness: 23 IBU
OG: 1.049 FG: 1.009
Alcohol: 5.2% v/v (4.1% w/w)
Grain: 1kg 400g carahell
1kg 300g carapils
Boil: 60 minutes SG 1.049 22.5 liters
2kg 500g Light malt extract
Clove @ 50 min
white peper @ 50 min
ginger @ 50 min
Hops: 30g Brewers Gold (7.45% AA, 60 min.)
30g Brewers Gold (aroma)
30g Cascade (aroma)
Yeast: T-58

 

תסיסה של שבוע במיכל תסיסה פלסטיק רגיל ואחרי זה עוד שבועיים יישון (בתקווה שאני אשיג דמג'יאן בגודל מתאים בלי יותר מידי אוויר, אם לא אז באותו המיכל).

 

אשמח לשמוע הצעות ליעול\שיפור

 

מיכאל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיכאל,

א. נהוג כאן להציג את עצמך בפוסט הראשון. אם עשית זאת ואני פיספסתי, קבל התנצלותי.

ב. זו לא נשמעת לי כמו בירה כייפית וקלה לשתיה. אבל זה טעם אישי. אני מעדיף לא לשים תבלינים בבירה.  אגב, שמרי הT58 נותנים טעמי תבלינים די מובהקים. ביחוד אם אין לך שליטה על טמפ' התסיסה ואז התסיסה תתרחש בסביבה חמה יחסית בעונה זו.

ג. זה אמור להיות רכז+גרעינים אוו מיני מאש? אני שואל כי נראה שיש לך המון גרעינים עבור רכז+גרעינים. ואם זה מיני מאש אז אתה צריך לתת בסיס.

 

עד כאן 0.02$ שלי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסכים עם כל מילה שכתב ידידי נעם.

עניין היישון מיותר לגמרי. תתסיס 10 ימים עד שבועיים במיכל הראשוני ותבקבק.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם

הבחור הציג את עצמו ב http://zion.e-snif.com/content/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99-hefe-weizen-paul...

מסכים איתך בהחלט לגבי ב

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בנוסף למה שנעם אמר:

 

קסקייד(או כשות בכלל) לארומה יחד עם תבלינים זה נשמע לי יותר מדי - או זה או זה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

תודה רבה על כל התגובות, באמת אוריד את התבלינים.

מה הכמות המומלצת לSTEEPING? עם הכמות הזו של הגרעינים דווקא אקבל OG בגובה שמתאים לי.

 

אתסיס במשך שבועיים (שבעצם מכניס לתוכו גם תסיסה שנייה).

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה רוצה OG יותר גבוה - תוסיף רכז

לגבי הסטיפינג - משתמשים בו להכנסת לתת מיוחד שייתן צבע ואיזשהו קירמול - חזק יותר או פחות

 

נסה להגדיר איזה בירה אתה רוצה

ועוד שאלה

למה לא לקחת מתכון בדוק ממישהו?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2011

רציתי בירה שהיא "לגמרי" שלי.

 

הגרעינים שהוספתי הם כן גרעיני ייחוד, מטרתם להוסיף ראש קצת וטעם מאלטי מתקתק.

כמו שאמרתי בירה נעימה לשתייה שאפשר להעביר איתה את הקיץ בכייף.

 

אשמח אםה יש לך מתכון מוצלח לשתף