הסטאפ

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

היי השבוע בישלתי במערכת שלי החדשה שלי .. תודה לכל החברים שנתנו טיפים טובים מאוד .. אני אספר בקצרה : 

מאש טאן קולמן 50 ליטר - אני משתמש בחסם עורקים בדפנות לוודא שהוא אטום חזק .. מניפולד נחושת וברז כדורי פליז. 

סיר 42 נירוסטה וברז נירוסטה .. קירור עם צ'ילר שירון 10 צלוחיות ומשם למקרר מבוקר טמפ'. 

 

בעיות שיש לי שאני אשמח לדעה שלכם .. 

1.לוקח לי בערך 30 דקות להגיע לרתיחה - אני אעבור לחשמל בקרוב - האם זמן הגעה לרתיחה נמוך משמעותית מ30 דקות? (כמות של 20 ליטר ). 

2. אני סובל מהרבה אידוי ..  הסיר שלי יחסית רחב ולכן מאדה יותר - לכסות אותו לא על הפרק בגלל DME .. האם יש דרך למזער נזק? 

3. אני מאוד מפחד לסתום את הצ'ילר בכשות  ולכן קומנדו קצת בעייתי - האם אתם מכירים מקום שאני אוכל להשיג paint strainer או שקית רב פעמית מומלצת לכשות ? 

 

לחיים

כי אין כמו בבית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חסם עורקים???? 

שי, אני אגיד לך את האמת, לפי התמונות אני רואה שאתה עושה כל כך הרבה טעויות שאני לא יודע איפה להתחיל. למה שלא תקרא קצת ותלמד את התחום. לקבל עיצות בפורום זה נהדר כשיש איזה בסיס ידע. לצערי אצלך המצב עד לא כזה. 

תנסה לפרק את התהליך למרכיבים ותתעמק בקריאה בכל שלב בנפרד. חסר לך המון ידע.

כדוגמא, עניין כיסוי הסיר. מה פיתאום DMS נכנס פה לתמונה? מה הקשר? בגלל זה לא מכסים את הסיר? אגב, הסיר אינו מתאים לבישול בירה.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

פלמר ממליץ אחרי רתיחה להמשיך בסיר מכוסה חלקית. אם הסיר מכוסה לגמרי, יכול להתפתח DMS, אם לא ניתן למרכיבי הגופרית להתנדף.

Once you achieve a boil, only partially cover the pot, if at all. Why? Because in wort there are sulfur compounds that evolve and boil off. If they aren't removed during the boil, the can form dimethyl sulfide which contributes a cooked cabbage or corn-like flavor to the beer. If the cover is left on the pot, or left on such that the condensate from the lid can drip back in, then these flavors will have a much greater chance of showing up in the finished beer.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המידע בספר של פאלמר יקר מפז. אבל יש מקורות מידע נוספים ויש כמובן נסיון נצבר ומוכח.

סיר בישול מכסים במשך כל הרתיחה כך ש- 2/3 מכוסים ושליש פתוח. הבעיה בעיקר במתכונים הכוללים פילסנר. שם כדאי אף להאריך את משך הבישול ל- 90 דקות מסיבה זאת.

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אכן אין כמו ניסיון.

2/3 מכוסים ושליש פתוח = מכוסה חלקית

Smile

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אתה אומר שאני ופלמר צודקים? מה חדש בזה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לכסות עד שמגיעים לרתיחה - זה בטח יוריד איזה 10 דקות

 

אני לא בטוח שהאטימה של הקולמן משמעותית - אבל בטח לא יזיק - כשמרוקנים תירוש כדאי לשחרר את האטימה כדי שיזרום בקלות

 

בהצלחה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם אתה רוצה להגיע לרתיחה יותר מהר, אז אל תבשל על הגז בבית

כפי שעמנואל אמר הסיר לא מתאים לבישול בירה. גם אם תעבור לבשל בחשמל (בבקשה תפנה לאיש מקצועי אם אתה עושה זאת, ואל תעשה בעצמך), אז הסיר יעשה לך בעיות. לצורך העניין קוטר גדול מידי אל מול גובה נמוך. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תראה, הסיר אומנם נמוך ורחב-לא אידאלי לבירה אבל עדיין תוכל להוציא בירות טובות.

מה שאתה יכול לעשות עבור באץ' של 20 ליטר זה להתחיל מכמות תירוש של 28-30 ליטר שיצטמצמו ל-20 ליטר אחרי הרתחה,או שפשוט תבשל מחצית מהזמן עם סיר פתוח ומחצית מהמזמן עם סיר סגור

לא אמורה להיות בעיית DMS משום ששטח אידוי משמעותית גדול יותר מבסיר קונבנציונלי.

אם אתה דואג מכשות בתהליך הבישול יש אפשרות להתקין מסננת קבועה בסיר בישול בהברגת המחבר שבברז הסיר תחפש בגוגל "HOP STRAINER" או "KETTLE HOP STOPPER"

גרב בד רגילה תתאים בתוך שק בישול לכשות רק אל תשכח לכבס ולהרתיח אותה קודם לכן

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני מבין שהבעיה המרכזית היא עם הסיר עצמו לפי התגובות .. אני יעבוד איתו ואתכנן במקביל סיר ביחס קוטר\גובה מתאים ועליו גוף חימום. כרגע אין לי אפשרות אלא לבשל על הגז הביתי . 

החוסם עורקים בדפנות פשוט עוזר לשמירה טובה יותר על טמפ המים בצידנית .. לא הבנתי למה זה בעייתי? 

עמנואל אני מאוד מתעניין בהערות שלא רשמת ולכן אדבר איתך בפרטי על הנושא.. 

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. לא הבנתי איפה נכנס חוסם העורקים לתהליך? זה היה בתמונות?

ב. כפי שאמרו ידידי המלומדים, אין בעיה לבשל עם כיסוי חלקי, שיאפשר נידוף חומרים בלתי רצויים אבל ישמור על רתיחה טובה.

ג. הסיר באמת לא אידאלי אבל יעשה את העבודה.

ד. שק לכשות ניתן לרכוש אצל גדי, רשף, סוד היין, beer&beyond וגם אפשר לתפור לבד מבד .

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

האטימה של הצידנית לא הרמטית ולכן אני מניח חסם עורקים על הדפנות מה שעוזר לאטימה ושמירה על טמפ המים בצידנית - מניח שההשפעה זניחה . 

אם אתם מזהים עוד נקודות בעייתיות אני אשמח לשמוע כדי שאוכל לתקן אותם.. מנצל"ש כדי לאחל מזל טוב לכל הזוכים בלונגשוט והיה ממש נחמד לראות חברי פורום  פעם ראשונה שם .. 

 

כי אין כמו בבית