קדימה מתחילים

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

שלום אנשים יקרים

אז ככה, אני חדש כאן ואני יוצא מנקודת הנחה שיהיו כמה דברים שכבר נידונו בהרחבה ובכל זאת אשמח לקבל כמה תשובות בנושא ציוד בעיקר.

הבישול הראשון כבר מאחורי ונשארו ממנו מעט מאוד ראיות (ככה חמישה בקבוקים שישמרו על מנת לראות איך הטעם משתבח עם הזמן), לפני הבישול הבא ישנם כמה דברים שאמח לשפר חלקם לדעתי נובעים מעינייני ציוד.

נתחיל בכמה שאלות ומי שרוצה ומתעניין אוסיף קטע קצר בסוף עלי ועל המבשלה (מבשלה בהתהוות).

 

א. מקרר תסיסה, אני מבשל בצ'ים של 20 ליטר (בינתיים), אייל בלגי הוא הכיוון הכללי ככה שלמיטב הבנתי 20-24 מעלות זה היעד, איזה מקרר קטן יכול לתת לי טווח של 15-24 (אולי איזה לאגר בעתיד)?

אני יודע שאצטרך לחבר בקר טמפרטורה, השאלה הנוספת היא מה עושים בחורף הקשה של מדינת ישראל כשהטמפ' צוללת מתחת ל20 מעלות?

 

ב. אגירת שמרים, האם מישהו מכיר דרך לקצור את השמרים אחרי התסיסה הראשונה לשימוש חוזר בעתיד?

 

ג. סינון, אני אוהב בירות עכורות ואין לי שום בעיה עם משקעים בתחתית הבקבוק אבל עד גבול מסויים, האם יש דרך לצמצם את המשקעים?

 

תודה מראש לכל העונים

 

אז למה slow loris?

תפתחו youtube תקלידו את השם ותבינו בערך איך הרגשתי אחרי ליטר בירה מהבישול הראשון (אייל בלגי, הכיוון היה משהו דומה לשימאי), קטן, עיניים מפוצצות ולא רוצה לזוז אלא אם כן יש אוכל בסיפור.

באופן כללי החיה המדהימה הזאת היא היונק היחידי שמסוגל לשחרר רעל על מנת להגן על עצמו מטורפים וההתעללות שהוא עובר (עקירת שיניים וציפורניים) על מנת לשמש כחיית מחמד היא בלתי נסבלת.

לא שאני פעיל סביבתי מושבע אבל בכל זאת אם אפשר לבשל, להשתכר ולעורר קצת מודעות על הדרך אז למה לא.

את שיגעון הבירה התחלתי לפתח לפני מספר שנים כשניהלתי בר במסעדה והלכתי לחפש בירות מעניינות להכניס לתפריט. נורמן היו מספיק חביבים כדי לתת לי להתענג על לא מעט בירות בלגיות למינייהן ובערך שם הבנתי

שימיי החצי גולדסטאר נגמרו ומעתה אם כבר שותים אז שיהיה עכור עם אחוז אלכוהול מספק ואם אפשר אדמדם אז למה לא.

זהו לפני כמה זמן התחלתי לעבור בחברה מסויימת ונתקלתי שם בשני בחורים שמבשלים, לא לקח הרבה זמן וכבר אחרי שבועיים מצאתי את עצמי עם המרכיבים ודף הסברים ביום שבת במטבח.

למי שהגיע\ה (הבנתי שיש גם אחת) עד לכאן תודה על ההתעניינות, מקווה לקחת חלק פעיל ואקטיבי יותר בפורום הזה בעתיד.

 

שגיא 

Slow Loris

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל שאלותיך כבר נדונו כאן אין סוף פעמים.

כרגע  אני עוד לא עובד אצלך, אבל תמורת תשלום ראוי אבצע עבורך חיפוש בפורום ותקבל תשובות לכל השאלות.

די התעייפתי לשמוע סיפורי נשנל גאוגרפי. את הפרט החשוב באמת החסרת בלהט הסיפורים, איך אתה מבשל, גרעינים או רכז?

אל תתיאש מהתשובה שלי, עם צאת השבת נועם יתן לך את השירות חינם אין כסף. יש לו סבלנות שלי כבר אין.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקרר תסיסה הוא שדרוג ראוי וחשוב לכל מבשלה ביתית

יש כאן המון חומר 

לגבי הצללה - קולד קראש יכול לעזור ואם יש לך מקרר תסיסה תוכל להשתמש בו למטרה זו(גם על זה יש כאן הרבה חומר)

 

בהצלחה : )

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

אני מבין שיש כאן אנשים שמאסו בכל מיני צוציקים שרוצים להתחיל לבשל ויש להם שאלות טורדניות בנושא אז אנסה למקד את השאלות לדברים שעליהם עוד לא מצאתי תשובות בפורום (גם לאחר חיפוש)

חשבתי על מקרר משרדי 280 ליטר אני מניח שהוא יספיק לכמויות האלה השאלה היא האם מישהו התנסה עם מקרר כזה גם לכמויות גדולות יותר? אולי שני קגים ביחד בעתיד.

אגירת שמרים אכן נמצאו המון תשובות בנושא, סליחה.

סינון, במידה וארצה השתמש במסננת דקה מאוד (1 מיקרון) לפני הבקבוק, האם ישארו מספיק שמרים לביצוע התסיסה השניה?

 

שחר תודה, אבדוק את עניין הקולד קראש יותר לעומק.

 

EZ חשבתי שיהיה נחמד להציג את עצמי צר לי אם הותשת, אני עדיין עם רכז לפחות לשלושת הבישולים הבאים ונראה לי שנדרשה יותר סבלנות לרשום את התגובה הנ"ל מאשר, תנסה מקרר x ליטר של חברה y אבל תודה בכל אופן.

Slow Loris

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המטרה חינוכית.

אל תסנן. מנסיון הבירה יוצאת מאוד צלולה גם כך.

מקרר משרדי אנו מתאים בגלל המקפיא שבתוכו. לא ניתן להתפטר ממנו.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תחשוב בכיוון של מקרר גדול יותר ממשרדי כי גם היבנתי שיש בעיה של מקום במקרר וגם תחשוב שבעתיד תרצה להקפיא כמויות של מים לקירור התירוש אחרי הבישול (גם אם יש לך צ'ילר עדיין אמבט מי קרח ייהה שימושי)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שגיא, ברוך הבא.

אז יפה שמצאת תשובות לרוב שאלותיך. אל תתן לחסרי הסבלנות לרפות את ידיך.

אם יש משהו שלא מצאת עליו תשובה, שאל.

 

אם תסנן במסננת 1 מקרון יתכן ולא ישארו לך מספיק שמרים לתסיסה שניה בבקבוק.

תן לבירה זמן (וזמן במקרר יותר טוב מזמן מחוץ למקרר) והיא תצטלל יופי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, בטח, זמן במקרר... תהיה בירה צלולה אבל לא מוגזת.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

עוד משהו...מהנחה שהעכירות בבירה שלך היא לא צ'יל הייז אז כשאתה מעביר את תכולת הסיר אחרי הבישול למיכל תסיסה תשאיר את השאריות בתחתית הסיר. מקובל גם לסחרר את התירוש ככה שכל הג'יפה מצתברת במרכז הסיר.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים,

   שגיא הוא חבר של מנזר סיינט פרננדוס. נא לתת לו יחס מועדף (הכוונה ליחס טוב). אין לי ספק שמחכות לנו רק הפתעות טובות ממנו.

תודה,

סיינט

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

תגובה זו מזכה אותך ב3 קליברציות חינם.

את ההטבה ניתן לממש בכל סניפי הרשת למעט סניף רמת השרון, בימים שישי שבת בלבד, בתוקף עד ה2.8.11

(:

 

מקרר בדרך, נבדוק גם את עניין הקולד קראש שהצעתם אתה ושחר

תודה

Slow Loris

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ומה איתי? גם נתתי כמה עיצות טובות.

זה שאתה עוד לא יודע להפריד בין העטיפה לעיצה שלי צריך להטריד אותך. 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, מה קורה? אתה יודע שאפילו ריבונו של עולם (אלוהים) סולח לעבדיו החוטאים.