חדשות מצויינות למבשלים מרכז

30 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתוך הניוזלטר של בירדי אני מצטט:


לאור בקשת המבשלנים העשרנו את מגוון הלתתים והרכזים שלנו במספר מוצרים נוספים.

רכז לתת Munich Amber
רכז לתת Dunkel
רכז לתת Bamberg Rauch
גרעיני לתת חיטה קרמליים וקלויים
גרעיני לתת שעורה ייחודיים למבשול בירות בלגיות וצ'כיות.

למי שמבשל מרכז אני חושב שזו הזדמנות מצויינת לגיוון ושדרוג הבירות.  הרכזים הם של ווירמן והם איכותיים ביותר. אם הם טריים הבירה עשויה להיות מדהימה.

בהצלחה וכל הכבוד לגדי על החידוש.  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החדשות הטובות באמת למבשלים מרכז הן שמחירי הצידניות בהום סנטר במבצע.

ומי שלא הבין שימשיך לבשל מרכז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי, אני חושב שהגישה המיליטנטית שלך שגויה מהיסוד.

האמת שהייתי מאד מסוקרן לטעום בירה על בסיס רכז שיבשל עמנואל. אני די משוכנע שהיא תהיה מצויינת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אם כבר אז ראוי להדגיש שהגישה שלי הוכיחה את עצמה ולא פעם אחת. קשה להגיד את זה על גישתך.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

: (

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, למה עצוב?

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

אגב גישות, קבל: 

http://youtu.be/96RXpiu73Mc

 

קשה לי להחליט אם זה הזוי או גאוני... Sealed

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

WOW

גאוני גאוני גאוני!

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

יכול להיות שאיזי נוטה להיות בוטה קצת, אבל אני חושב שיש גרעין אמת במה שהוא אומר: אם ניקח בישול יחיד כדוגמא, 4 קילו רכז, או 5.5 קילו גרעינים. קילו רכז עולה (אצל שחר) 28 שח. בו נגיד שאתה קונה בבקבוקים של 20 קילו ועולה לך 23. 4*23=92. 5.5*12(שח לקילו גרעינים לתת בסיס)=66. הפרש של 26 שקל לבישול. 

ציידנית פשוטה, מסנן (רשת או צינור נחושת), וברז = 350? 400? 500?!? יוצא שב20 בישולים הכי הרבה החזרת את ההשקעה. אני, לדוגמא, מבשל בישול כפול פעם בחודש, כך שזה יקח לי פחות משנה. יש פה אנשים אחרים שמבשלים יותר, ויקח להם פחות. ועוד לא נגענו בשאלה של פרופיל מאש מותאם לסיגנון, בישול Party gyle ועוד שטויות שאפשר לעשות עם גרעינים. כך שבגדול, אם יש לך אפשרות (וכמעט לכל אחד יש) ניראה לי שבישול מגרעינים הוא האופציה המועדפת כמעט בכל קריטריון (למעט זמן, שפה רכז לוקח,אלא אם אתה עושה סטייפינג)

 

לעומת זאת, השאלה של האם לבשל גרעינים בציידנית או בשק (או בסיר עם תחתית שניה, או באסלה תוך כדי חימום המים בניאגרה) היא שאלה ניפרדת... Tongue out

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני, אישית (ואין לראות זאת כהמלצה) לא הייתי קונה אצל שחר.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חבר שמבשל מרכז היה אצל גדי לפני שבוע ולא היה רכז.

אחת הסיבות הכי חשובות למעבר לבישול QG היא שפשוט קשה להשיג רכז בארץ.

 

עודד
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

יש גם את הצלילות, הצבע, הטריות, נוחות האחסון, הגמישות במרכיבים. יש כאלה שגם מדברים על קצף משופר. כל זה לפני שבכלל התחלנו לדבר על העובדה שלייצר תירוש איכותי זה 90% מהאתגר בבישול בירה.

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

+1

זו בעצם הסיבה שאני עברתי לגרעינים כבר בבישול השני. פשוט לא היה רכז, ולי לא הייתה סבלנות.. Cool

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

+1 

אני התחלתי ישר מגרעינים משום שהבנתי שיש יותר ארומה וטעמים טריים. 

         בועז 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שההבדל העיקרי והחשוב בין בישול ברכז לבישול בגרעינים אינו במחיר (אולי זה שיקול לחלק מהאנשים אבל בטח לא העיקרי), לא בארומה או בטעמים הטריים (שהרי מקורם של אלה הוא בגרעיני הייחוד ולא בלתת הבסיס), לא בנוחות האחסון או קלות השימוש... לדעתי עיקר ההבדל הוא שבעבודה עם גרעינים בלבד ובניהול נכון של המאש אפשר לשלוט על ה-FG, דבר שאינו אפשרי בעבודה עם לתת נוזלי. מדובר בהבדל מהותי וחשוב אצל מבשלים מתקדמים אבל אני לא חושב שהוא מצדיק בישול מגרעינים בשלב הצעדים הראשונים של מבשל מתחיל.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה כל ההבדל? אני לא מסכים איתך. למה אתה כל הזמן מושך אחורה כשאנחנו מנסים לקדם את התחום? מבישול ברכז לא נצליח ליצור את המהפכה המיוחלת.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כזה אני - מושך אחורה כשאתם (?) מנסים לקדם את התחום.
ואגב, זה בסדר - לא חשבתי שתסכים איתי.

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

איזי,

בתור נביא המהפכה, וכתבן מאמרים (כמו שגילינו) מה בדבר איזה מניפסט? אני רציני לגמרי. מכולנו אתה מין הסתם אחד התומכים הנילהבים ביותר של אול גריין, וגם אחד האנשים בעלי הניסיון והידע המספיקים בשביל לכתוב הסבר מקיף, ממצא, וקל להבנה (ע"י מבשלן מתחיל) מדוע כדאי לעבור לגרעינים כמה שיותר מהר.ככה יהיה אפשר לשלוח לינק לכל מתחיל, להימנע מוויכוחים אין סופיים, ובא ל(חובבי) ציון גואל..

(רק מחשבה אחת, אם תחליט באמת לכתוב משהו: עבור הרבה מבשלנים מתחילים רכז הוא דבר קורץ מכיוון שהוא לא מצריך ציוד נוסף מעבר לסיר של 10-15L והרבה מתחילים מפחדים מציוד יעודי לבירה (כמו מאש טאן) כי הוא ניראה מסובך ו"מה אם זה לא יעבוד". אחת השיטות הכי פשוטות וזולות להיכנס לאול גריין זה BIAB. אני יודע שזה נגד העקרונות שלך (דלי מסמורטט, וכו') אבל אם אתה רוצה לכתוב משהו שיוכל להציג טיעון אמיתי למתחיל, אני חושב שתיצטרך להציג גם את האופציה הזו.) 

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שאת הבישול הבא אני שוב אנסה מרכז - לאחר תקופה ארוכה שבה בישלתי רק AG.

והייתי רוצה שתצטרף אלי EZ

מעניין אותי איזה בירה יוצאת מרכז כאשר המבשל כבר מנוסה ולא מבשל מתחיל וחסר ניסיון שמבשל את ה "רד אייל" הראשון שלו עם ערכה שקנה מגדי. אלא באמת לנסות ולהפיק את המקסימום מבישול רכז.

הכוונה לקנות רכז טרי, בישול בנפח מלא ותיקוני כמויות כדי להגיע ל FG המתוכנן.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחחח.

שעמנואל יבשל מרכז? הצחקתני.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה לא? הוא מבשל טוב ומקצועי והוא יוכל לבשל בירה מצויינת גם מרכז טוב.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מ.ש.ל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, המ.ש.ל היה ב 27/7/2011 על הבמה בהרצליה. ורק שם. (בעצם היה גם  על הבמה באשקלון במרץ ובאין ספור פעמים קודם)

זאת השורה התחתונה שמסכמת את הפעילות שלנו לטוב ולרע.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה מתעקש, אז יש לפחות 2 מבשלים שעמדו על הבמה בשנים קודמות שהגישו בירות שבושלו מרכז. כולל אחד שנסע לדנבר.

במקרה שלך יש הצלחות חוזרות אז כנראה שאתה מבשל בירה טובה ואצלם אולי מדובר במזל של מתחילים. אינני יודע. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, כתבתי, לפני שנתיים הרוב המכריע של המבשלים בישל ברכז כך שזה לא מפליא שזכה בירה שבושלה כך. היום הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי.

אני לא חושב שמישהו זכה שלא בדין. זה לא עניין של מזל בכלל.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, אני מבשל מנוסה מאוד בבישול מגרעינים. בישלתי בעבר מרכז (3 פעמים בלבד) והתהליך לא זכור  לי, כך שהנסיון איננו רלבנטי.

אני בטוח שבירה שאבשל מרכז תהיה פחות טובה מאותה הבירה שתבושל מגרעינים בלבד. בטח הסיפוק יהיה רב יותר.

איזו סיבה יש לרגרסיה? אתה לא שואף להתקדם? הרגרסיה היחידה שתעשה בירה טובה יותר היא קנית בירה בחנות.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל - הסיבה היחידה היא לבדוק באמת האם תהייה רגרסיה או שלא.

אתה טוען שכן ובהרבה

אני לא כל כך משוכנע, אני זוכר שגדי אמר בזמנו שבישול מרכז יכול לתת בירות מצויינות.
לגבי בישול שלך מרכז (בתור מבוגר מלווה אחראי - אל תדאג) אני חושב שהנסיון כן קובע כשמדובר בבישול בירה.
אין לי ספק שאם תחליט עם להתנסות ב BIAB תוכל להפיק בירה טובה יותר מאשר מבשל מתחיל ולו רק בגלל שאתה יודע מה צריך לצאת משם. כנ"ל לגבי בישול מרכז - אולי תרגיש פחות "מבשל" אבל זה לא קשור לאיכות הבירה.

תחושת הסיפוק לא רלוונטית לדיון.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

די, נודניק

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:)

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעז, מיותר לגמרי. אני חושב שמבחן התוצאה מדבר בעד עצמו. תן לי לטעום בירה בטעימה עיוורת ואומר לך מיד אם בושלה מרכז או מגרעינים.

רכז עושה בירה אבל פחות טובה.

אגב, בסוד אספר שגם לי יש במבשלה רכז. אני משתמש בו לסטארטר לשמרים הנוזליים......

לפני שנה וקצת אפשר היה לספור על אצבעות כף יד אחת את מספר המבשלים מגרעינים, פה בקרב החברים היו ארבעה (אני, אוריאל, רועי וריפטין וסליחה מראש אם פיספסטי מישהו), ראה כמה יש היום. כולל כאלו שנתכנסים ישר לבישול  מגרעינים.

לא חושב שאני אחראי לנהירה הגדולה לבישול מגרעינים אבל כניראה שיש לי חלק בה. ההבדלים העיקריים בין בישול ברכז לבישול מגרעינים הוא היכולת לשלוט בתהליך. ותוצאה מחוייבת מכך היא הבנה של התהליך וכאן טמון המהפך האמיתי בתחום. אנשים היום מבינים יותר מה הם עושים.

אלו שמטיפים לבישול מרכז מעדיפים קהל בור כדי לשמר יתרון יחסי. לשיטתי היתרון היחסי צריך להישמר על ידי שיפור היכולת העצמית ולא דיכוי היכולת של האחר. 

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

2 האג' שלי:

אני מעולם לא בישלתי מרכז ולמען האמת אני לא רואה סיבה להתחיל. לדעתי באמת אין שום יתרון ברכז למעט עבור מי שרוצה להתנסות בבישול אחד או שניים רק כדי להבין אם הוא בכלל אוהב את התחביב.

עוד דבר שכדאי לומר זה שניתן לזהות בירה שבושלה מרכז בטעם באופן מיידי ולפעמים גם בריח. האם זה טוב או לא זה כבר תלוי גם בגורמים נוספים אך ללא ספק הטעם יהיה שונה מבירה שבושלה רק מגרעינים (ע"פ אותו מתכון)

יואב