שמי בועז מצפת ואני הקדוש החדש,
הבישול הראשון שלי
וויז אול דיו פאקן ריספקט - יש לך עוד הרבה קילומטרז לעבור כדי להגיש בקשה לנשק את שולי גלימתו של הקדוש.
אז לבנות יש אינטרנט בבית? יש תיקווה.
נניח שאתה מצפת ,ונניח שאתה מנהל מכבסה ביתית תחת מסווה של מבשלת לובייה
אתה מסמיך את עצמך לקדוש ? , מה ככה כל הקדושים בצפת נולדו ...אוכלי חינם , אשרי המאמין
לפי התפיסה הרווחת קהל מאמינך הוא שימליך ויכנה אדם בשם קדוש.
אם כך ידידנו זב החוטם אל יתהלל חוגר כמפתח , בשביל כבוד צריך לעבוד
צא ולמד
הרגת אותי עם תמונה 34 :)
לגמרי, מי אמר חימצון ולא קיבל
טוב, לכל המתלהמים... אני לא בא להחליף את סיינט פרננדו, את התואר הזה נתן לי איזי ראו שירשור של נועם על מתקן קירור נייד, מה.. כבר אין פה מילה
לאיזי בפורום הזה?
הבירה לא מחומצנת ויצאה ממש טעימה.דרך אגב יש לי בדיקת PH.
איזי.. לאחותך תקרא בנות! מי שמעוניין לראות אותי יכנס לפייסבוק boaz meshulami
יש מצב לקצת יותר חום? (רגשי). בסך הכל חדש פה לא?
אתה רוצה להגיד שהילדות הם ילדים????
בד"כ חצאית וחולצה ורודה זה בנות, אבל מי יודע, בימינו.
טוב, תאכלס משהו יכול להגיד לי למה יצא לי גרביטי של 1060?
לא מספיק מים. אבל זה קל לתקן, פשוט מוסיפים מים. יתכן והשתמשת ביותר מידי לתת.
התחלתי במאש 10 ליטר וספראג' 14 ליטר ביחד 24 ל' יכול להיות בגלל שטחנתי את הלתת במעבד מזון ? (אח.. די.. בלי מכות!!!)
כמה קילו לתת?
כמה ליטר בירה קיבלת אחרי הבישול?
יש לך באתר מחשבון מים למאש,
http://zion.e-snif.com/content/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%...
24 ליטר סה"כ זה מעט מידי לבאץ של 20 ליטר
בועז, תחפש חישוב נפחי מים למאש. פרטתי בהרחבה פה בפורום את שיטת החישוב.
בכללי, למאש אתה מכניס יחס של 2.6-3 ליטר מים לכל ק"ג גרעינים. הספיגה בערך ליטר על כל קג . את היתר מוסיפים לספרג' שיוצא ליטר על כל ליטר שנכנס. לא לשכוח אידוי ונפחים מתים במאש, בסיר ובמיכל התסיסה. זה על רגל אחת. המטרה להגיע לנפח תירוש שווה בראן הראשון ובספרג' כדי למקסם את הנצילות (לקבל מקסימום סוכר).
קראתי את המאמר שלך על חישוב מאש, פשוט נפלא, פתר לי את כל הבלאגן, ובתוספת המאמר שלך על בישול נכון של תירוש, מה שנשאר זה ללכת לבשל.
זהו יום החופשי שלי ואלך לנסות לבשל סטאוט, תודה רבה על כל העזרה. אבדוק בפורום על מתכון לסטאוט, אבל אם למשהו יש מתכון מומלץ ביותר אשמח
לקבל.
מישהו נתן לי מתכון לסטאוט : 4 ק"ג פייל אייל, 50 ג' שעורה קלויה, 150 ג' שוקולד, 100ג' שחור, 100ג' קריסטל, 90ג' קנט גולדינג לפי: 30ג' שעה,
30ג' חצי שעה, 15ג' 5 דקות, שמרי מונטונס גולד. מה אתם אומרים נשמע טוב?
איך נישמע טוב?
לא אמרת כמעט כלום.
"4 ק"ג פייל אייל, 50 ג' שעורה קלויה, 150 ג' שוקולד, 100ג' שחור, 100ג' קריסטל, 90ג' קנט גולדינג לפי: 30ג' שעה,"
זה לא מתכון, זה קישקוש.
מה שחור?
מה קריסטל? איזה?
מה נפח הבישול?
שמרי מונטוס? לא מכיר. איפה אתה קונה אותם? אתהבטח יודע, שמרים יבשים של עוגה לא טובים לבירה.
טמפ' מאש? משובה לא פחות מרשימת הגרעינים...
קפיש?
או קי, את המתכון הזה קיבלתי מרשף בחולון מעורב וטחון. אין לי מושג מה זה שחור, קריסטל, שוקולד, השמרים נקראים "Muntons gold"
את טמפרטורת המאש חשבתי אולי מישהו ימליץ לי!? אני חשבתי על משהו כגון 67 מעלות, הרתחתי ל72 מע"צ וכששמתי אותם במאש טאן עם הגרעינים זה
ירד לי ל64 מע"צ יש לזה פיתרון? להרתיח ליותר? אולי ל75 מע"צ? בכל מקרה אני הולך להוציא את המאש ולעשות ספראג'.
פיתרון תוך כדי: Decoction
פיתרון לטווח ארוך: מחשבון טמפרטורת מאש
כלל אצבע שעבד אצלי תמיד וכניראה מתאים גם לך, 10 מעלות מעל למאש. 67 מעלות זה מצויין.
טוב, פעם שניה שאני מבשל, בפעם הראשונה יצאתי עם 13ליטר ו-600, הפעם עם כל החישובים שאיזי כיוון אותי יצאתי עם 21 ליטר וחצי במיכל תסיסה, עם
חישוב של משקעים פלוס התכווצות בקירור צריך לצאת לי בקירוב 20 ליטר בבקבוקים, שזה משמח שעם כל התירחה יוצא 20ל' ולא 13ל'.
רק מה שמעצבן שיצא לי שוב גרביטי של 1060 ולא 1048 , אחרי המאש היה לי גרביטי של 1048 אבל זה אולי בגלל החום, אחרי שקיררתי יצא לי 1060
נאמר כדי לתקן את זה כמה מים הייתי צריך להוסיף? איזה מים, רתוחים, רגילים, קרים, חמים? כמה זמן אפשר לחכות עם התירוש מבלי לסגור אותו?
ותודה על כל העזרה לפני כן.
בועז,
אתה סגור על נושא התיקון טמפ' במדידה באמצעות הידרומטר?
אתה יכול להוסיף מים מורתחים ומקוררים למיכל התסיסה. אם תוסיף 5.375 הצפיפית תהיה 1.048. אבל גם המרירות תשתנה.
זה אפילו יוצא לאחר תיקון 1063, עשיתי סטאוט, בישלתי 30 דקות, אחרי זה שמתי כשות kent goldings 4.8% לשעה פלוס hallertau 4.5% לחצי
שעה פלוס fuggle 5.5% לרבע שעה, האם זה יהיה קריטי להוסיף מים מצד המרירות, והאם אפשר להוסיף מים אחרי יום של תסיסה או שבעצם בכלל עדיף
לעזוב את זה ככה, ומקסימום זה יצא קצת חזק. אני רק לא מבין למה זה יצא בגרביטי כל כך גבוה!?
א. אתה יכול להוסיף מים.
ב. אתה יכול להשיאר את זה ככה (לדעתי עדיף. סתם לא שווה להסתכן בזיהום הבירה).
ג. לפי מה החלטת שאמור לצאת לך 1.048? אולי אמור לצאת לך 1.063 ?
ה-"ג" שאלה חזקה ביותר, תודה בכל אופן.
אני רציני לגמרי ולא מנסה לזלזל או להתנשא.
הOG הצפוי נגזר מאחוז האפישינסי שאתה מגדיר לתוכנה בה את משתמש לחולל את המתכון.
לכל מערכת יש אחוז נצילות שונה הנלמד לאורך כמה וכמה בישולים.
איזה אחוז הגדרת לתוכנה שלך? אולי הערכת לא נכון את הנצילות שלך?
אתה מוזמן לקרוא כאן על ההגדרות השונות של אפישימסי (ניצולת, בעיברית), כולל מאמר מרתק שהביא נועם.
במאמר מוסגר: הסיבה שהגרביטי עלתה מהמאש לאחרי הבישול היא לא חום התירוש, אלא חימום (בישול) התירוש. על רגל אחת: גרביטי מבטא את היחס בין סוכר למים בתירוש. כמות הסוכר בתירוש היא קבועה, אבל כאשר אתה מרתיח אותו, אתה מאייד מים (בסביבות 4 עד 7 ליטר לשעה, תלוי בסיר שלך) מה שאומר שאחוז הסוכר במים גדל, והגרביטי עולה.
הבנתי , תודה. (אחים לשם?)
בני דודים - שמי מאוית באיות התנכ"י. בלי ו'
למדתי להכיר אותך נועם ולא חשבתי לשניה שאתה מזלזל. אין לי תוכנה ולא ממש תיכננתי את הOG , את המתכון קיבלתי מוכן וחשבתי שאמור להיות לו OG
1048 כסטנדרט.
אם זה המתכון מלמעלה , 4קג לתת בסיס וכו' 1.063 נשמע לא הגיוני ואפילו לא אפשרי. משהו במדידות לא נכון.
זה המתכון מלמעלה , והמדידות נכונות, יכול להיות שהסטאר סאן משנה קצת בגרביטי?
הוספתי תמונה מס' 1754 של ה-OG אחרי המאש בטמפרטורה של 62 מע"צ בערך. הגיוני או לא אלו העובדות. תמונה אחת שווה אלף מילים.
לא נראה לי שיש משמעות למדידה בטמפ כל כך גבוהה
בועז,
רועי צודק.
אם נצילות של 80% הOG הצפוי הוא בסביבות 1.051.
1.063 ממש לא סביר.
סטר סאן לא קשור.
טוב, משהו חדש..., קבלתי את ההזמנה של הציוד החדש שלי : קג, מיכל ל-CO2 , סטאר סאן, ומתקן למילוי בקבוקים בירה + CO2. הצינורות של הקג ושל
ה-CO2 אמורים להתחבר למתקן הזה רק שהם לא מתאימים בגודל יש למישהו עצה?
לא נראה שיש מה לעשות.
תעביר אלי את הציוד אני אמצא לו שימוש
טוב , שמתי אותו מחוץ לבית, אתה מוזמן לבוא לקחת.
אחרי מפולת התמונות שבתחילת השירשור, ציפיתי לפחות לשלוש - ארבע זוויות בכדי שנוכל לראות במו עינינו איזה ציוד אתה נותן לרועי, למיקרה שלמישהו אחר יש לו שימוש...
מחברים? חפש בטמבוריה הקרובה לביתך, רצוי מנירוסטה, או לפחות פליז.
תגיד, מאיפה הזמנת את כל הכבודה הזו? ואם אפשר, כמה עלה (בערך?)
הזמנתי מ- more beer , הייתי חסר סבלנות והזמנתי בלי לברר , עלה לי 240 דולר פלוס 150 דולר משלוח פלוס 209ש"ח מכ"ס.
- 1
- 2
- הבא
- עמוד אחרון