הבישול הראשון שלי

66 תגובות [לתגובה האחרונה]
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

שמי בועז מצפת ואני הקדוש החדש, 


         בועז 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וויז אול דיו פאקן ריספקט - יש לך עוד הרבה קילומטרז לעבור כדי להגיש בקשה לנשק את שולי גלימתו של הקדוש.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז לבנות יש אינטרנט בבית? יש תיקווה.

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

נניח שאתה מצפת ,ונניח שאתה מנהל מכבסה ביתית תחת מסווה של מבשלת לובייה

אתה מסמיך את עצמך לקדוש ? , מה ככה כל הקדושים בצפת נולדו ...אוכלי חינם , אשרי המאמין

לפי התפיסה הרווחת קהל מאמינך הוא שימליך ויכנה אדם בשם קדוש.

אם כך ידידנו זב החוטם אל יתהלל חוגר כמפתח , בשביל כבוד צריך לעבוד

צא ולמד   

 

 

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הרגת אותי עם תמונה 34 :)

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לגמרי, מי אמר חימצון ולא קיבל

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה aeration , לא?
אם זה אחרי התסיסה אז זה oxidation.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

מה זה כל המילים האלו? זה אחרי בישול, הכוונה היתה להכניס חמצן בשביל התסיסה, לא טוב?

         בועז 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצויין

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

מי אמר זיהום ולא קיבל? :)

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

טוב, לכל המתלהמים... אני לא בא להחליף את סיינט פרננדו, את התואר הזה נתן לי איזי ראו שירשור של נועם על מתקן קירור נייד, מה.. כבר אין פה מילה

 

לאיזי בפורום הזה?

 

הבירה לא מחומצנת ויצאה ממש טעימה.דרך אגב יש לי בדיקת PH.

 

 איזי.. לאחותך תקרא בנות! מי שמעוניין לראות אותי יכנס לפייסבוק boaz meshulami

 

יש מצב לקצת יותר חום? (רגשי). בסך הכל חדש פה לא? 

         בועז 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה רוצה להגיד שהילדות הם ילדים????

בד"כ חצאית וחולצה ורודה זה בנות, אבל מי יודע, בימינו.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

סקוטלנד זה כאן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איר ל ן ד זה כאן

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

לא, הילדות הן בנות! מסתבר שלא הבנתי אותך לפני כן , יש מצב אתה פותח תא וידויי? יותר מדי התנצלויות וסליחות לכיוון שלך איזיל'ה יקר.

         בועז 

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

טוב, תאכלס משהו יכול להגיד לי למה יצא לי גרביטי של 1060?

         בועז 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מספיק מים. אבל זה קל לתקן, פשוט מוסיפים מים. יתכן והשתמשת ביותר מידי לתת.

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

התחלתי במאש 10 ליטר וספראג' 14 ליטר ביחד 24 ל' יכול להיות בגלל שטחנתי את הלתת במעבד מזון ? (אח.. די.. בלי מכות!!!)

         בועז 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה קילו לתת?

כמה ליטר בירה קיבלת אחרי הבישול?

יש לך באתר מחשבון מים למאש,

http://zion.e-snif.com/content/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%...

24 ליטר סה"כ זה מעט מידי לבאץ של 20 ליטר

 

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז, תחפש חישוב נפחי מים למאש. פרטתי בהרחבה פה בפורום את שיטת החישוב.

בכללי, למאש אתה מכניס  יחס של 2.6-3 ליטר מים לכל ק"ג  גרעינים. הספיגה בערך ליטר על כל קג . את היתר מוסיפים לספרג' שיוצא ליטר על כל ליטר שנכנס. לא לשכוח אידוי ונפחים מתים במאש, בסיר ובמיכל התסיסה. זה על רגל אחת. המטרה להגיע לנפח תירוש שווה בראן הראשון ובספרג' כדי למקסם את הנצילות (לקבל מקסימום סוכר).

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

קראתי את המאמר שלך על חישוב מאש, פשוט נפלא, פתר לי את כל הבלאגן, ובתוספת המאמר שלך על בישול נכון של תירוש, מה שנשאר זה ללכת לבשל.

 

זהו יום החופשי שלי ואלך לנסות לבשל סטאוט, תודה רבה על כל העזרה. אבדוק בפורום על מתכון לסטאוט, אבל אם למשהו יש מתכון מומלץ ביותר אשמח 

 

לקבל. 

מישהו נתן לי מתכון לסטאוט : 4 ק"ג פייל אייל, 50 ג' שעורה קלויה, 150 ג' שוקולד, 100ג' שחור, 100ג' קריסטל, 90ג' קנט גולדינג לפי: 30ג' שעה,

 

30ג' חצי שעה, 15ג' 5 דקות,      שמרי מונטונס גולד.  מה אתם אומרים נשמע טוב?

         בועז 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך נישמע טוב?

לא אמרת כמעט כלום.

"4 ק"ג פייל אייל, 50 ג' שעורה קלויה, 150 ג' שוקולד, 100ג' שחור, 100ג' קריסטל, 90ג' קנט גולדינג לפי: 30ג' שעה,"

זה לא מתכון, זה קישקוש.

מה שחור?

מה קריסטל? איזה?

מה נפח הבישול?

שמרי מונטוס? לא מכיר. איפה אתה קונה אותם? אתהבטח יודע, שמרים יבשים של עוגה לא טובים לבירה.

טמפ' מאש? משובה לא פחות מרשימת הגרעינים...

קפיש?

 

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

או קי, את המתכון הזה קיבלתי מרשף בחולון מעורב וטחון. אין לי מושג מה זה שחור, קריסטל, שוקולד, השמרים נקראים "Muntons gold"  

את טמפרטורת המאש חשבתי אולי מישהו ימליץ לי!? אני חשבתי על משהו כגון 67 מעלות, הרתחתי ל72 מע"צ וכששמתי אותם במאש טאן עם הגרעינים זה 

ירד לי ל64 מע"צ יש לזה פיתרון? להרתיח ליותר? אולי ל75 מע"צ? בכל מקרה אני הולך להוציא את המאש ולעשות ספראג'.

         בועז 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

פיתרון תוך כדי: Decoction

פיתרון לטווח ארוך: מחשבון טמפרטורת מאש

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כלל אצבע שעבד אצלי תמיד וכניראה מתאים גם לך, 10 מעלות מעל למאש. 67 מעלות זה מצויין.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
הנה המחשבון שלי בהנחה שאתה עושה dough-in
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

טוב, פעם שניה שאני מבשל, בפעם הראשונה יצאתי עם 13ליטר ו-600, הפעם עם כל החישובים שאיזי כיוון אותי יצאתי עם 21 ליטר וחצי במיכל תסיסה, עם 

חישוב של משקעים פלוס התכווצות בקירור צריך לצאת לי בקירוב 20 ליטר בבקבוקים, שזה משמח שעם כל התירחה יוצא 20ל' ולא 13ל'. 


רק מה שמעצבן שיצא לי שוב גרביטי של 1060 ולא 1048 , אחרי המאש היה לי גרביטי של 1048 אבל זה אולי בגלל החום, אחרי שקיררתי יצא לי 1060

 

נאמר כדי לתקן את זה כמה מים הייתי צריך להוסיף? איזה מים, רתוחים, רגילים, קרים, חמים? כמה זמן אפשר לחכות עם התירוש מבלי לסגור אותו?

ותודה על כל העזרה לפני כן.

         בועז 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז,

אתה סגור על נושא התיקון טמפ' במדידה באמצעות הידרומטר?

אתה יכול להוסיף מים מורתחים ומקוררים למיכל התסיסה. אם תוסיף 5.375 הצפיפית תהיה 1.048. אבל גם המרירות תשתנה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

זה אפילו יוצא לאחר תיקון 1063, עשיתי סטאוט, בישלתי 30 דקות, אחרי זה שמתי כשות kent goldings 4.8% לשעה פלוס hallertau 4.5% לחצי 

שעה פלוס fuggle 5.5% לרבע שעה, האם זה יהיה קריטי להוסיף מים מצד המרירות, והאם אפשר להוסיף מים אחרי יום של תסיסה או שבעצם בכלל עדיף

לעזוב את זה ככה, ומקסימום זה יצא קצת חזק. אני רק לא מבין למה זה יצא בגרביטי כל כך גבוה!?

         בועז 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אתה יכול להוסיף מים.

ב. אתה יכול להשיאר את זה ככה (לדעתי עדיף. סתם לא שווה להסתכן בזיהום הבירה).

ג. לפי מה החלטת שאמור לצאת לך 1.048? אולי אמור לצאת לך 1.063 ?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

ה-"ג" שאלה חזקה ביותר, תודה בכל אופן.

         בועז 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רציני לגמרי ולא מנסה לזלזל או להתנשא.

הOG הצפוי נגזר מאחוז האפישינסי שאתה מגדיר לתוכנה בה את משתמש לחולל את המתכון.

לכל מערכת יש אחוז נצילות שונה הנלמד לאורך כמה וכמה בישולים.

איזה אחוז הגדרת לתוכנה שלך? אולי הערכת לא נכון את הנצילות שלך?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

אתה מוזמן לקרוא כאן על ההגדרות השונות של אפישימסי (ניצולת, בעיברית), כולל מאמר מרתק שהביא נועם.

במאמר מוסגר: הסיבה שהגרביטי עלתה מהמאש לאחרי הבישול היא לא חום התירוש, אלא חימום (בישול) התירוש. על רגל אחת: גרביטי מבטא את היחס בין סוכר למים בתירוש.   כמות הסוכר בתירוש היא קבועה, אבל כאשר אתה מרתיח אותו, אתה מאייד מים (בסביבות 4 עד 7 ליטר לשעה, תלוי בסיר שלך) מה שאומר שאחוז הסוכר במים גדל, והגרביטי עולה. 

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

הבנתי , תודה. (אחים לשם?)

         בועז 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

בני דודים - שמי מאוית באיות התנכ"י. בלי ו'

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

למדתי להכיר אותך נועם ולא חשבתי לשניה שאתה מזלזל. אין לי תוכנה ולא ממש תיכננתי את הOG , את המתכון קיבלתי מוכן וחשבתי שאמור להיות לו OG 

 

1048 כסטנדרט.

         בועז 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם זה המתכון מלמעלה , 4קג לתת בסיס וכו'    1.063  נשמע לא הגיוני ואפילו לא אפשרי. משהו במדידות לא נכון.

 
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

זה המתכון מלמעלה , והמדידות נכונות, יכול להיות שהסטאר סאן משנה קצת בגרביטי?

         בועז 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Laughing

 
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

הוספתי תמונה מס' 1754 של ה-OG אחרי המאש בטמפרטורה של 62 מע"צ בערך. הגיוני או לא אלו העובדות. תמונה אחת שווה אלף מילים.

         בועז 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נראה לי שיש משמעות למדידה בטמפ כל כך גבוהה

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז,

רועי צודק.

אם נצילות של 80% הOG הצפוי הוא בסביבות 1.051.

1.063 ממש לא סביר.

סטר סאן לא קשור.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

יש אפשרות לבדוק את הכיול של ההידרומטר?

         בועז 

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

תמדוד את הצפיפות של מים בטמפ' החדר. אמור לקבל 1.0

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

והמהדרין בודקין במים מזוקקין בטמפ' של 20 מעלות (או 16, תלוי בכיול ההידרומטר, אמור להיות כתוב בהוראות שקבלת איתו)

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

טוב, משהו חדש..., קבלתי את ההזמנה של הציוד החדש שלי : קג, מיכל ל-CO2 , סטאר סאן, ומתקן למילוי בקבוקים בירה + CO2. הצינורות של הקג ושל

ה-CO2 אמורים להתחבר למתקן הזה רק שהם לא מתאימים בגודל יש למישהו עצה?

         בועז 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נראה שיש מה לעשות.

 תעביר אלי את הציוד אני אמצא לו שימושWink

 

 
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

טוב , שמתי אותו מחוץ לבית, אתה מוזמן לבוא לקחת.

         בועז 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

אחרי מפולת התמונות שבתחילת השירשור, ציפיתי לפחות לשלוש - ארבע זוויות בכדי שנוכל לראות במו עינינו איזה ציוד אתה נותן לרועי, למיקרה שלמישהו אחר יש לו שימוש...

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

מחברים? חפש בטמבוריה הקרובה לביתך, רצוי מנירוסטה, או לפחות פליז.

תגיד, מאיפה הזמנת את כל הכבודה הזו? ואם אפשר, כמה עלה (בערך?)

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

הזמנתי מ- more beer , הייתי חסר סבלנות והזמנתי בלי לברר , עלה לי 240 דולר פלוס 150 דולר משלוח פלוס 209ש"ח מכ"ס.

         בועז