תסיסה ראשונית - שאלות של מתחילים

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/21/2010

בישלתי מתכון לבירה בלגית בשבת שעברה לאחר כשנה שלא בישלתי.

התסיסה החלה בצורה נמרצת ודעכה לאחר כחמישה ימים.

המדידה הראשונה הייתה גבוהה מידי : 1.080

 

אתמול טעמתי את הבירה והיא מתוקה מידי. המדידה הייתה 1.022. 

פתאום אתמול לאחר כשבעה ימים החלה תסיסה מחודשת (לפי הבועות שעולות מתחליף הנשם) . 

האם זה הגיוני או שיש לי זיהום בבירה.

 

איך אני יודע שהתסיסה הסתיימה רק כשאני רואה שהמשקל הסגולי מפסיק לרדת?

כמה זמן זה לוקח בערך? 

לא רוצה לבקבק ואז שיתחילו להתפוצץ הבקבוקים

 

תודה

 

דנשה

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממתי אתה מבשל בשבת?

הגרוויטי שקיבלת עדיין גבוה.

בכל אופן - בתור אחד שמנוסה בזיהומים - תטעם מידי פעם את התירוש במהלך התסיסה ותוודא שהטעם לא חמוץ או "מקולקל". תמדוד גרוויטי יומיים שלושה ברצף ואז תוכל לדעת אם התסיסה ממשיכה או שהיא הסתיימה כבר.

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התסיסה הסתיימה בעקרון - כדי לוודא אפשר לקחת גרביטי - שתי מדידות בהפרש 24 שעות

 

אם היה סוכר במתכון - אפשר לשקול להוסיף אותו מאוחר יותר בבישול הבא

 

לגבי הבירה שכרגע בתסיסה - אפשר אולי לעשות משהו - באיזה שמרים השתמשת?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נראה לי שכבר שירשרנו משהו על תסיסה, ואפשר לחפש. אבל אם לא, אז ככה (ומישהו מוזמן לתקן אותי אם אני טועה)כאשר אנחנו מתיסיסים את התירוש, ישנה התסיה הראשונה והאגרסיבית יותר (זאת שעושה בלופ בלופ רציני - ישנם סוכרים בתירוש שפשוט מתים להפוך לאלכוהול), לאחר מכן ישנה התסיסה השנייה. אצל רובנו, התסיסה השנייה מתרחשת בבקבוקים כאשר אנחנו גם מוסיפים סוכר תירס בשביל הגיזוז. אבל האמת היא שהתסיסה השנייה מתחילה עם השאריות האחרונות של הסוכר עוד במיכל התסיסה, ממש בשלביה האחרונים של התסיסה הראשונה. למעשה, ישנה חפיפה קטנה של התסיסה הראשונה והשנייה, ואלו הבועות הקטנות שהתחלת לראות.

לדעתי הגרוויטי לא ירד לך יותר, זה מה שיש ואם זה תנצחי, כנראה הסוכר שנשאר לא יכול להתפרק. דוברי הלטינית יגידו אם הוא מסוג אלפא עמילן או ביתא עמילן

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Sealed

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה זה אומר הסמיילי הזה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה סמיילי שגוזר על עצמו שתיקה כדי שלא לפגוע.

אין מושג של תסיסה שניה במיכל התסיסה אלא עם כן תוסיף סוכר והתסיסה תחל שוב. בבקבוק יש באופן מוגבל מאוד.

אגב, מנצל הזדמנות לציין שבירה שעברה תסיסה שניה בבקבוק טעמה שונה לגמרי מזאת שהגזה בחבית. הבירה בחבית טעימה הרבה יותר. הפיתרון ביקבוק מחבית.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה כבר טעם אישי. ויותר מזה, זה תלוי בסגנון הבירה. יש בירות שמתאימה להם תסיסה שניה בבקבוק. יש סגנונות שזה לא תורם להם, ואף להפך.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור טעם אישי...הרי אני כתבתי את זה.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

עד כמה זה בטיחותי להוסיף סוכר (רתוח) אחרי שהחלה כבר התסיסה?

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין בעיה