תסיסה שניה בקורני

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

הבנתי שתסיסה שניה צריכה להיות בכלי שיהיה בו כמה שפחות אויר, הבנתי שעדיף דימיג'ן מזכוכית, אבל אין לי. 

שאלתי :א: האם אפשר להתסיס בקורני ושהצינור שמוציא את הבירה יהיה בתוך מיכל עם מים בתור נשם?

ב: האם יש הבדל בין שני החיבורים כלומר כניסה, יציאה? אם כן איך אפשר לזהות?

ג: אם זה אפשרי להתסיס, האם אפשר לחטא קורני בלי גז? (פשוט ראיתי ששמים חומר מחטא ומעבירים אותו דרך החיבורים של החבית ע"י ה-CO2.)

תודה.

         בועז 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא חייבים תסיסה שניה

עודד
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אין שום בעיה לעשות מה שאתה מתאר, אפשר לוותר על הצינור, מעט מאד גז משתחרר בתסיסה השניה, אפשר להשאיר את החבית סגורה ומדי פעם לשחרר לחץ.

ב. יש הבדל בין החיבורים, אחד מהם 2 פינים והשני 3 פינים, לא זוכר מה זה מה.

ב. קצת בעייתי לחטא ולנקות את הצינור הארוך בתוך החבית, אבל סהכ אפשרי.

 
בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

חובה לבדוק גרביטי כדי לדעת אם התסיסה הסתיימה או מספיק שרואים שהנשם הפסיק לבעבע? 

האם למלא את הקורני ממש עד הסוף בלי טיפת אויר?

         בועז 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גרביטי

 

למה לך תסיסה שניה?

ואם כבר תסיסה שנייה - למה בקורני?

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

למה לא? הבנתי שזה משתבח יותר ויש תהליכים שקורים רק בתסיסה שניה, נראה לי איזי כתב על זה פעם.

דווקא בקורני כי אין לי דימיג'אן 20 ליטר אלא פחמס 30 ליטר והבנתי שצריך כמה שפחות אויר במיכל, ויש לי קורני 20 ליטר.(הבאצ' 20 ליטר.)

         בועז 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז, זה כמעט לשון הרע. לעולם לא צידדתי בתסיסה שניה, נהפוך הוא. מה שכתבתי זה שתסיסה שניה מתבקשת בלאגר או בבירת פירות או כשמחליטים לעשות דריי הופ.

אויר במיכל לא יזיק מהסיבה הפשוטה שתוך מספר שעות הוא לא יבוא במגע עם הבירה בזכות שכבת CO2 שכידוע כבדה מהאויר.

בועז - עץ הדעת's picture

Location

jerusalem
zefat
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/18/2011

צודק איזי סליחה ....

זה מה שכתב מישהו בשם נדב:


שתי סיבות עיקריות להעברת הבירה למיכל תסיסה שני, בסיום התסיסה הראשונה (2-6 ימים), ולמשך עיקר התסיסה השניה (שבוע-שבועיים):
א. התחלת תסיסה שניה ללא משקעים
בשלב התסיסה העיקרית, נוצרים תוצרי לוואי, כמו גם צברי שמרים בתרדמת השוקעים אל תחתית המיכל. משקעים אלו אינם תורמים לאיכות הבירה אלא עלולים לסכן אותה מסיבות שונות.
ב. ביקבוק הבירה עם כמה שפחות משקעים שנוצרו בתסיסה השניה.
תסיסה משנית מתרחשת "על אש קטנה" כל הזמן, גם בבקבוק. אולם, גם תסיסה משנית, המתגברת עם סיום התסיסה העיקרית, יוצרת משקעים שונים, שאינם רצויים במיוחד בבירה. 

תסיסה עיקרית (primary, attenuation phase) - השמרים מעכלים (בין השאר) סוכרים פשוטים כגון מלטוז ופולטים (בין השאר) אלכוהול ופחמן דו חמצני (פד"ח, co2).
תסיסה משנית (secondary, conditioning phase) - השמרים מעכלים (בין השאר) סוכרים מורכבים יותר. ללא תסיסה זו, הבירה תהיה "בוסרית" מעט.

         בועז 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עזוב שטויות, אין כזה דבר תסיסה שניה. תאמין לי. אל תעביר לשום מיכל אתה רק תסכן את הבירה בזיהום. הבירות שלי לא יודעות מה זה תסיסה שניה. 

בכלל בבישול בירה לך על פשוט. הדברים קורים לבד, לא צריך להתאמץ.

רק במקרים חריגים, נגיד שאתה יוצא למילואים לחודש , כדאי להעביר למיכל תסיסה אחר כדי להפריד את המשקעים מהבירה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבירה ברוב המקרים תשתבח עם הזמן בקורני או בקבוק בקירור

חפש חומר על אייג'ינג ולאגרינג

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מעבר לצינורית הקצרה של כניסת הגז, כדי למנוע מצב של זרימה הפוכה לכיוון הווסת.

אפשר להעביר לקורני לפי סיום התסיסה וע"י כך לגזז את הבירה מעצם התסיסה הראשונה, בלי תוספת סוכר.