אני חושב שהרגתי את השמרים בקור

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

סופש שעבר בישלתי באטץ כפול שניכנס לשני מיכלי תסיסה עם שני סוגי שמרים שונים (T-58 וUS-05). שני המיכלים ניכנסו למקרר החדש שכוון ל"הכי פחות חם" כי עוד לא היה לי בקר טמפרטורה. הבקר הגיע בחמישי, והותקן באותו ערב,אז גיליתי שטמפ' הבירה שחשבתי שהיא בסביבות 18 היא בעצם בסביבות 13. אופס.

היום בדקתי גרביטי. בירה אחת ירדה מ1.044 ל1.017 ויש לה טעם מאוד יבש. השניה ירדה מ1.054 ל1.027 וניראת עכורה מאוד וחלבית (כמו סטרטר שמריים). מספרים דומים, מה שאומר לי שהשמרים תססו עד גבול מסוים, ואז הפסיקו. בהתחשב בעובדה שלקח להם זמן דיי רב לרדת בטמפרטורה, אני מניח שהתסיסה הזו המשיכה עד שהשמרים חטפו מכת קור והפסיקו לעבוד. מאז הבירות היו בטמפרטורה (מבוקרת) של 18 מעלות במשך כמה  ימים, אבל אני לא רואה תסיסה מחודשת.

השאלה היא מה עושים? להעלות טמפרטורה? להוסיף שמרים? לוותר ולזרוק? לתת לז לשבת ולקוות?

 

ושאלה שניה, לא קשורה: איפה אני מוצא שמרי heffe? לא WB06, אלא שמרים שנעדו להפה

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי השמרים שלך קיבלו שוק אבל 13 מעלות לא אמור להרוג אותם אבל כן יכניס אותם לתרדמת חורף. אם הטמפ' כבר עלתה ל18 מעלות אני שהם יחזרו לעבוד אבל יקח להם זמן. תניח להם בנתיים. באיזה טמפ' התחלת את התסיסה?

מדדת גבריטי פעם נוספת?

 

לגבי HEFFE, שמרי WB06 הם בדיוק שמרי הפאוויצן.

מאתר היצרן:

A specialty yeast selected for wheat beer fermentations. The yeast produces subtle ester and phenol flavor notes typical of wheat beers

אתה יכול לנסות גם את Danstart Munich. אלו גם שמרים יבשים המיועדים להפאוויצן בסגנון בווריה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

תודה, ניתן להם עוד כמה ימים. שווה לנסות לנער קצת את המיכל?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תנער אבל לא את המיכל. 

לא הרגת אף אחד! תוציא ליום לטמפ' החדר ותחזיר למקרר לטמפ' התסיסה הנכונה (19 מעלות) הכל יהיה בסדר

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לנער - הקור גם גורם להם לשקוע

חכה כמה ימים ב-19

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

עידכון:

אתמול אחרי קריאת התגובות העלתי את הטמפ מ17.8 ל19. היום בבוקר ראיתי בועות בנשם. לא הרבה (בערך 3-4 בדקה) אבל גם משהו. לא ניערתי, ובשלב זה ניראה לי שהכי טוב לעזוב את זה במנוחה ולתת לשמרים לעשות את שלהם. ניראה בעוד יומיים שלושה.

 

אז מה למדנו בנתיים?

1. שמרים לא מתים, הם רק נירדמים Smile

2. מדי חום לאקווריום לא מדויקים מתחת ל18 מעלות

3. טרמוסטס פנימי של מקרר ממש לא מחליף בקר טמפרטורה אמיתי

4. חוסר בועות בנשם מעיד על חוסר תסיסה, לאו דווקא על סיום תסיסה (וגם זה לא תמיד)

5. שמרים שונים מגיבים לטמפרטורה בצורה שונה

6. המקרר יהיה מעולה ללאגרים, אם וכאשר. Wink

 

 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

תיקון קל: המצאות של בועות בנשם מהווה  אינדיקציה אך ורק לזה שיש לך תסיסה פעילה ומיכל אטום (ושה-CO2

שנוצר במיכל נפלט החוצה)- זהו! זה התפקיד של הנשם. להוציא את הגזים שנוצרים בפנים ולמנוע כניסה של גזים (או חולירעות אחרות) מבחוץ. חוסר של בועות בנשם לא מעיד על כלום

אלא רק נותן לך איזשהי אינדיקציה לזה שעלולה להיות בעיה וכדאי שתשים לב עוד בשלב שבו אפשר להציל את הבטצ' (בעיקר כשמשתמשים בדליים

הלבנים, שזה מה שרוב המבשלנים עושים).

רפאל

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

אכן תיקון במקום.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

"תיקון קל: המצאות של בועות בנשם מהווה  אינדיקציה אך ורק לזה שיש לך תסיסה פעילה ומיכל אטום (ושה-CO2

שנוצר במיכל נפלט החוצה)- זהו! "

טעות! זה בכלל לא מדוייק.

גם שינויי טמפ' לכיוון התחממות תתבטע בבועות ללא קשר לקיום תסיסה.

בועות בנשם הם רק אינדיקציה ליציאת גז (אויר או CO2) מהמיכל החוצה.