סופש שעבר בישלתי באטץ כפול שניכנס לשני מיכלי תסיסה עם שני סוגי שמרים שונים (T-58 וUS-05). שני המיכלים ניכנסו למקרר החדש שכוון ל"הכי פחות חם" כי עוד לא היה לי בקר טמפרטורה. הבקר הגיע בחמישי, והותקן באותו ערב,אז גיליתי שטמפ' הבירה שחשבתי שהיא בסביבות 18 היא בעצם בסביבות 13. אופס.
היום בדקתי גרביטי. בירה אחת ירדה מ1.044 ל1.017 ויש לה טעם מאוד יבש. השניה ירדה מ1.054 ל1.027 וניראת עכורה מאוד וחלבית (כמו סטרטר שמריים). מספרים דומים, מה שאומר לי שהשמרים תססו עד גבול מסוים, ואז הפסיקו. בהתחשב בעובדה שלקח להם זמן דיי רב לרדת בטמפרטורה, אני מניח שהתסיסה הזו המשיכה עד שהשמרים חטפו מכת קור והפסיקו לעבוד. מאז הבירות היו בטמפרטורה (מבוקרת) של 18 מעלות במשך כמה ימים, אבל אני לא רואה תסיסה מחודשת.
השאלה היא מה עושים? להעלות טמפרטורה? להוסיף שמרים? לוותר ולזרוק? לתת לז לשבת ולקוות?
ושאלה שניה, לא קשורה: איפה אני מוצא שמרי heffe? לא WB06, אלא שמרים שנעדו להפה