התייעצות - בירה מעושנת

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום לכולם

במפגש אצל עמנואל ביום חמישי טעמתי בירה מעושנת שבישל אבי ריזי - והחלטתי לנסות גם אני לבשל בירה מעושנת.

אחרי חיפושים וחיטוטים הגעתי למתכון הבא:


Brewer: Oded Bahar Email: -
Beer: smoked light ale Style:
Type: All grain Size: 20 liters
Color:
18 HCU (~11 SRM)  
Bitterness: 26 IBU
OG: 1.051 FG: 1.011
Alcohol: 5.2% v/v (4.1% w/w)
Grain: 3.6kg Pale Ale
0.5kg Munich malt type 2
0.5kg CaraMunich type 3
60g Smoked Malt
Mash: 72% efficiency
Boil: minutes SG 1.047 22 liters
Hops: 20g Amrilo (8% AA, 60 min.)
10g Amrilo (8% AA, 15 min.)

השמרים הם S-33 (טעם נייטרלי).

האם מישהו בישל בירה דומה בעבר? האם יש למישהו רעיונות / הצעות / נקודות לשיפור?

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע לי מעט מדי לתת מעושן

לגבי השמרים - נראה שהלכת על טעמי מאלט ועישון - ממליץ על 05 בטמפ נמוכה יחסית(16-17) - לא חושב ש-ל33 יש טעם נייטרלי

לגבי הכשות = אני לא בטוח שאמריליו מתאים לעישון אבל זה יכול להיות מעניין

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאחר התייעצות עם אבי ריזי (תודה אבי) מצרף את המתכון החדש

לגבי הכשות - ראיתי שמשתמשים בSAZZ בכמה מתכונים אבל זה נראה לי קצת חלש מידי


Brewer: Oded Bahar Email: -
Beer: smoked light ale Style:
Type: All grain Size: 19 liters
Color:
20 HCU (~12 SRM)  
Bitterness: 25 IBU
OG: 1.056 FG: 1.012
Alcohol: 5.6% v/v (4.4% w/w)
Grain: 3.0kg Pale Ale
0.5kg Munich malt type 2
0.5kg CaraMunich type 3
0.8kg Smoked
Mash: 72% efficiency
Boil: minutes SG 1.048 22 liters
Hops: 20g Amrilo (8% AA, 60 min.)
10g Amrilo (8% AA, 15 min.)

 

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני הייתי הולך בבירה מעושנת על בירה כהה מאוד עם לתת קלוי שהעשן יחמיא לו, או לאגר שבו העישון יתפוס מקום מרכזי, עם כשות אצילית.
הכמות של הלתת המעושן תלויה בסוג הלתת, עם מדובר בלתת של ויירמן ורוצים עישון משמעותי הייתי שם יותר מקילו.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה הכוונה בכשות אצילית?

ובשלב ראשון אני לא רוצה טעם ממש מעושן אלא יותר בירה שיש בה טעם מעושן אבל לא דומיננטי מידי

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לטעמי הכשות לא מתאימה. הערבוב של הטעמים והארומות יתנגש לעניות דעתי.

זה כמו לנסות לשים סלט פירות במעשנת. לאמרילו יש ארומות מאד יחודיות ומובהקות של אשכולית/פירות טרופיים. איכשהו זה לא מסתדר לי עם העשן.

באותה מידה גם השמרים צריכים להיות "ברקע" ולא לתרום יותר מידי טעמים פירותיים (ועל זה באמת נתת את הדעת).

לי יש מתכון לבירה מעושנת בסגנון MILD שפרסמתי בעבר. המתכון מבוסס (בחופשיות) על המתכון שמופיע באתר ווירמן אך אני השתמשתי בלתת מעושן אנגלי של מונטונס המעושן על כבול ומזכיר מעט טעמי וויסקי סקוטי מעושן. זה די מצא חן בעיני.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

אני השתמשתי   בקילו  מעושן (פורטר )

Smoked Malt (17.7 EBC)

 

וכשות

    60.00 g Goldings,

30.00 g      Fuggles

A.R

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לתת מעושן של ווירמן או של מונטונס?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

וירמן

A.R

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם תודה, אני יכול להשתמש ב EKG , השאלה היא האם הבירה לא תהייה עדינה מידי בטעמים שלה?

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. מה רע בטעמים עדינים?

ב. הלתת המעושן הוא די "חזק". אף אחד לא יחשוד בך שבישלת בירה לבחורות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

עודד

כשמעצבים בירה - קשה לפגוע בפעם הראשונה - זה לא כמו לקחת מתכון בדוק

זה תהליך כיפי אך איטי של ניסויי וטעייה.

קיבלת עיצות טובות - נסה לשמור את זה פשוט ועדין יחסית בהתחלה - כי יותר קל לתקן בכיוון הזה

 

בהצלחה ושמור בקבוק : )

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:) מבטיח לשמור בקבוק גם אם לא יחמיץ

 

עודד