Belhaven Scottish Stout clone
זה רק אני או שמבשלים שם על מחבת?
מחבת עמוקה
sauce pan בלועזית
בגלל זה קוראים לזה לתת rosted
מתכון מצויין. בישלתי בהצלחה רבה.
השתמשתי ב- EKG
באילו שמרים אתה ממליץ להשתמש, מתוך המצאי המקומי?
רק נוטינגהם
מבשל את הגירסה שלי ברגעים אלו ממש!
הגירסה שלי בושלה לקראת ראש השנה ונטעמה במשך בחגים. נרשמה התלהבות בקרב הטועמים השונים.
OG 1.071 / FG 1.013
ABV 7.5%
הוורסיה שלי מבוססת על מתכון יותר "אותנטי" שבו משתמשים רק בלתת בסיס (מאריס אוטר) ובשעורה קלויה (roasted barley), ללא לתת שוקולד או קריסטל בכלל. מדהים מה ניתן להשיג רק ע"י קירמול התירוש.
קירמול מבוצע על השטיפה הראשונה של המאש. איך ביצעת את זה ב BIAB?
שאלה מצויינת שאף אני התחבטתי בה.
ביצעתי מאש סמיך (יחסית למה שאני רגיל) בכדי לקבל אחרי כחצי שעה גרביטי גבוה יחסית. הוצאתי ממנו 3 ליטר תירוש שאותו צימצמתי וקירמלתי לכדי 400-500 מ"ל. במקביל הוספתי את כמות החסרה המים למאש.
את הקרמל הוספתי ב15 דקות לסוף הבישול ובמקביל מדדתי גרביטי והוספת מעט מים עד לקבלת הOG הרצוי.
זה בישול מאתגר (שלא לומר מעיק) במקצת, כי בכל זמן המאש וההרתחה יש עוד סיר על האש במטבח וכדאי מאד להשגיח עליו (אני חילקתי ל2 סירים רחבים ע"מ לאדות יותר מים בעת הקירמול).
נעם אתה מביא את הגירסה שלך לסוכה מחר?
אני אביא גם ונוכל להשוות - איזה כיף : )