Belhaven Scottish Stout clone

15 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

נסיון ראשון לבשל משהו דומה לסטאוט המעולה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה רק אני או שמבשלים שם על מחבת?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מחבת עמוקה 

sauce pan בלועזית 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

בגלל זה קוראים לזה לתת rosted Sealed

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באילו שמרים אתה ממליץ להשתמש, מתוך המצאי המקומי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק נוטינגהם

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבשל את הגירסה שלי ברגעים אלו ממש!

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יהיה מעניין להשוות

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

צודק, צריך לטעום ולהשוות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגירסה שלי בושלה לקראת ראש השנה ונטעמה במשך בחגים. נרשמה התלהבות בקרב הטועמים השונים.

OG 1.071 / FG 1.013
ABV 7.5%

הוורסיה שלי מבוססת על מתכון יותר "אותנטי" שבו משתמשים רק בלתת בסיס (מאריס אוטר) ובשעורה קלויה (roasted barley), ללא לתת שוקולד או קריסטל בכלל.  מדהים מה ניתן להשיג רק ע"י קירמול התירוש.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קירמול מבוצע על השטיפה הראשונה של המאש. איך ביצעת את זה ב BIAB?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה מצויינת שאף אני התחבטתי בה.

ביצעתי מאש סמיך (יחסית למה שאני רגיל) בכדי לקבל אחרי כחצי שעה גרביטי גבוה יחסית. הוצאתי ממנו 3 ליטר תירוש שאותו צימצמתי וקירמלתי לכדי 400-500 מ"ל. במקביל הוספתי את כמות  החסרה המים למאש.

את הקרמל הוספתי ב15 דקות לסוף הבישול ובמקביל מדדתי גרביטי והוספת מעט מים עד לקבלת הOG הרצוי.

זה בישול מאתגר (שלא לומר מעיק) במקצת, כי בכל זמן המאש וההרתחה יש עוד סיר על האש במטבח וכדאי מאד להשגיח עליו (אני חילקתי ל2 סירים רחבים ע"מ לאדות יותר מים בעת הקירמול).

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

נעם אתה מביא את הגירסה שלך לסוכה מחר?

אני אביא גם ונוכל להשוות - איזה כיף : )

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני בעד

יואב

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

גם אני בעד