קורס בישול בירה

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

שלום לכולם,

כמה חברים מהקיבוץ בו גדלתי בקשו ממני ללמדם להכין בירה בבית, חשבתי שאם כבר אני מלמד אז להעביר קורס הכנת בירה כמו שצריך. אממה - מעולם לא עברתי בעצמי קורס שכזה כך שאני לא בטוח מה התכנים שכדאי להעביר, עד כמה להתעמק בכל נושא, איזו צורת בישול כדאי ללמד, האם להוסיף טעימות בירה ומה כמויות הבירה שכדאי לבשל.

מכיוון שהיום אני גר רחוק מאוד מהקיבוץ חשבתי על שניים שלשה מפגשים גג.

הקורס יהיה כמובן בתשלום סימלי על מנת לכסות הוצאות.

אשמח לקבל מכם עצות.

 

מרטין

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי מרטין, גם אני לא למדתי את תורת הבישול בקורס אבל אני הייתי מארגן את הקורס כך:

מפגש ראשון:

1. הכרות אם סוגי הבירות השונות כולל מספר טעימות (לאגר/אייל) אפשר להתבסס על הקטגוריות הראשיות של BJCP כמובן שלא הייתי נכנס ממש לכל קטגוריה והמאפיינים שלה. הרעיון הוא הכרות יותר אינטימית עם התחום.

2. מרכיבי הבירה, לתת (מה זה, איך הופכים את השעורה ללתת, סוגים עקריים ותפקידם במתכון בסיס/מיוחד...), מים, כשות, שמרים

מפגש שני:

1. הסבר על תהלך המאש (אפשר להסביר שבגלל מגבלות זמן נשתמש ברכז והתהליך למעשה בוצע במפעל כדי לחסוך לנו זמן)

2. הסבר על תהליך הבישול והוספת הכשות (התפקיד השונה בשלבים השונים)  כולל Dry Hop. הדגשת הצורך בהקפדה על נקיון לאחר הבישול. שיטות לקירור התירוש.

3. הסבר על תהליך התסיסה (תנאי תסיסה, תסיסה מבוקרת טמפ') שוב סוגי שמרים אייל/לאגר, תקלות בתסיסה (תסיסה תקועה, אין בועות, זיהום וכד')  f.g.

4. מדידות בתהליך (טמפ' משקל סגולי, pH )

5. אריזת הבירה כולל מיגוז.

מפגש שלישי:

בישול בירה מתרכיז.( הייתי מבשל כמות כזאת שתאפשר לאחר מילוי בקבוקים מסירת לפחות 3 בקבוקים לכל מודרך כלומר בערך ליטר לכל תלמיד.)

מפגש רביעי:

הוספת סוכר וביקבוק. כל תלמיד הולך הביתה עם 3 בקבוקים פרי עמלו. אהה, הייתי מחלק כרטיסי ביקור עם קופון הנחה לקורס המשך מתקדם.

מקווה שעזרתי במשהו.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

לא שאני מתיימר להבין משהו בנושא, אבל אני לא חושב שיש טעם ללמד אנשים שרוצים להתחיל לבשל לבשל בAG. ב"קורס" שאתה עושה תלמד אותם עם רכז. אם וכאשר אחרי כמה חודשים אנשים יראו כי טוב, וימשיכו עם הנושא. תעשה להם קורס "העשרה" בAG (ותזמין גם אותי, כמובן). לדעתי ממש אין צורך להכנס לנושא הזה בכלל (אולי רק בכמה מילים) - המטרה היא לעשות את זה כמה שיותר פשוט ונגיש, ולא כמו משהו שהם ישמעו, יחשבו שמסובך מדי וישכחו מזה.

בקשר למבנה השיעורים, שיעור ראשון תאורטי כללי (על בירות, סוגים, וחומרי גלם), שיעור שני תאורטי על ההכנה עצמה מ0. (+לבחרו ביחד סגנון להכנה לשיעור השלישי) שיעור שלישי שהוא מעשי הכנה מלאה, לתת להם להשתתף כמה שיותר ולהראות מה הם למדו ב2 השיעורים הקודמים ושיעור רביעי שיהיה בעצם כל תהליך הביקבוק עם סיכום של הכל וכלים לעתיד, אתה יכול גם להוסיף בונוס של תויות של הבירה שהכנת עם שמות של כולם או משהו בסגנון, גימיק חביב. (וכמובן, כמה בקבוקים שבמידה ויצאו מספיק טוב יתנו להם את ההרגשה שזה גם שלהם ושהם יכולים להצליח, הבוסט שצריך כדי להתחיל לבש - משם הם כבר ידבקו בחיידק.)

*במקרה שבאמת קשה לך להגיע בגלל המרחק וכ"ו אפשר לשלב את 2 השיעורים הראשונים (אבל זה יהיה המון חומר ביום אחד, לא קל. אין מספיק זמן לעכל ולקבל חומר חדש) או את השני והשלישי, קודם הסבר ואז הכנה. אבל לדעתי הפרדה הזאת לשיעורים היא האופטימלית :)