הכנת מאש טאן

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני משדרג את המערכת שלי ועושה מאש טאן חדש שיופעל בטובת מערכת HERMS

עד עכשיו היה לי צידנית מאש 35 ליטר של כתר ובסוף המאש הצידנית הייתה מלאה עד תום.

תהליך המאש כזה:

משקל גרעינים 6 קג ומאש ל-60 דקות עם 18 ליטר מים

הוספת 7 ליטר מים רותחים למאש אאוט ואז מעבר סינון התירוש לסיר הבישול

הוספת 10 ליטר י ספארג'

אני מבשל באטצים של 24 ליטר תירוש למיכל תסיסה אולי אשדרג ל-27 ליטר כשאעבור לתסיסה במיכל פחמס

האם סיר של 35 ליטר דהיינו קוטר 36 גובה 37 מספיק גדול או שעדיף

ללכת על סיר 50 ליטר קוטר 40 גובה 40

 

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא הבנתי, אתה שואל על סיר לטובת המאש או בשביל ההרתחה?

אם אתה אומר שהצידנית מלאה עד תום, ואתה רוצה להגדיל את נפח הבאצ'ים, אז כנראה שסיר 35 לא יספיק לך

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני לא הבנתי כלום. איזה בלגן.

הבנתי רק שאתה צריך סיר 50 ליטר. לא הבנתי מה רע בצידנית שלך. היא נשמעת לי סבבה.

בצידנית 35 ליטר אפשר לבשל בצים של 60 ליטר בלי בעיה. 27 ליטר זה קטן עליה. אם בסוף המאש הצידנית מלאה עד תום יש בעיה בחישובי המים שלך.

חפש הסבר שלי בנושא.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מצאתי את ההסבר שלך לתהליך הבישול ולהלן חישוב של אקסל עבור באטץ של 24 ליטר למיכל תסיסה:

משקל גרעינים 6 קג
סמיכות המאש 2.5 ליטר
כמות מים במאש 15 ליטר  
תוספת מים למאש לפני ספארג' 6.6 ליטר
כמות מים לספארג' 15.6 ליטר
נפח מת במיכל המאש 1 ליטר
נפח מת במשאבה+צנרת 1 ליטר
סה"כ תירוש 29.2 ליטר
נפח איוד 10% לשעה לשעה וחצי בישול 4.38 ליטר
נפח מת בסיר הבישול 1 ליטר
סה"כ נפח תירוש חם למיכל תסיסה 23.82 ליטר
סה"כ תירוש קר (4% התקווצות) 22.8672 ליטר
משקעים במיכל תסיסה 1 ליטר
נפח מת מיכל תסיסה 1 ליטר

סה"כ נפח לבקבוק       20.8672  ליטר

 מכאן נובע כי נפח כללי דרוש למאש 32.6 ליטר

אם יש טעות בחישוב אשמח על תיקון כמות הספארג' היא מחצית כמון המאש לאחר ספיחת הגרעינים.

 

 

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תהרוג אותי אבל גם אני לא מבין אותך. הצבתי את מה שרשמת, יחס הספיגה, התוספת בסוף המאש, והגעתי לסביבות ה-27 ליטר. זאת אומרת שיש עוד מקום לחמישה למאש, ומאוחר מידי כדי שעכשיו כמה נפח נשאר לספארג'.

אתה מרוקן את המאש, לפני שאתה מתחיל את הספארג', נכון?

ומבלי להסתבך אני תומך בעמנואל, תקנה כבר סיר 50 ליטר, וקטונתי מלצדד בצידנית כמאש טאן, אף פעם לא השתמשתי באחת כזאת.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לקחתי בחישוב בחשבון כי 6 קג לתת תופסים נפח של 12 ליטר.

אם תמדוד תראה שזה נכון

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדדתי. 10 ליטר.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, אתה משגע לנו תשכל ואנחנו מחזירים לך.

אתה לא לוקח את נפח הגרעינים בחשבון. במאש הם סופגים מים. נפח של גרעינים אחרי הטחינה גדול בהרבה מנפחם דחוסים.

בעקרון חצי מנפח הבישול מתקבל במאש וחצי בספארג' כך בעצם תאורטית ובהכללה צריך מאש טאן בחצי נפח מנפח הבישול.

אל תתעמק בהערה בעניין שאלת הצורך במאש טאן כאשר יש לך סיר 50 ליטר. אין קשר בין הדברים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תקנה סיר של 50 ליטר ואז לא תצטרך מאש טאן בכלל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאיפה הבאת את הדבר המצחיק הזה?

עוד פעם שיטת הדלי המסמורטט?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, נועם איך אתה מעז

 

אבל אולי אפשר לעשות מאש בסיר עם תחתית-דמה

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

Laughing

אני דווקה מבסוט מהדלי והסמרטוט שלי Smile

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

החלטתי על הבאים במערכת החדשה HERMS:

סיר החימום של HERMS יהיה נירוסטה קוטר 36 גובה 37 כ-37 ליטר וזה בעקבות המצאות סליל הנחושת בסיר.

סיר המאש יהיה אלומניום קוטר 40 גובה 45 כ-50 ליטר וזה כיוון שאין כלל מגע לנחושת הסיר ישמר מאיכול גלווני.(נותן אופציה לבישול באטץ' כפול או בישול BIAB)

*בבישול באטץ' כפול המים למאש יסופקו ע"י סיר הבישול והמים ב-HERMS יספיקו לספארג' בלבד.

סיר הבישול הנוכחי נירוסטה 45 ליטר בבישול גז ישאר כפי שהוא

המאש יהיה חשמלי והבישול ישאר בגז.

האם מישהו רואה בעיות פוטנציאליות במערך כזה?

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא היתי עושה מאש בסיר אלומיניום.

כל היתר נשמע בסדר גמור.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שלום איזי

אודה אם תוכל לומר איזה גודל סירים בחרת למיכל החימום ולמיכל המאש אצלך במערכת

עד עכשיו בשנה האחרונה ניסיתי כל מיני צורות בישול שונות ועכשיו הגעתי למסקנה ש-HERMS היא המערכת בשבילי.

כל מה שאני מנסה עכשיו זה לבנות מערכת שתשרת אותי למספר שנים רב מבלי לבזבז כסף על "קניות לא מוצלחות" לכן אני 

מנסה ללמוד מנסיונם של אחרים

בכל אופן אני מעריך מאוד את כל העזרה שלך בנושאים השונים כאן בפורום

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיר מים 35 ליטר בדיוק כמו שלך

מאש טאן כמו הנ"ל

בישול 50 ליטר

אלו הנפחים האופטימליים לבישול בצ'ים מ- 20 ליטר עד 35 ליטר (בלחץ, 40 ליטר)

אם מדובר בהשקע לשנים רבות לך רק על נירוסטה. את המחיר שוחכים והיופינ בעיניים נשאר. ובסופו של דבר זאת גם הבחירה הזולה ביותר.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

איך הכי נכון להוסיף מד גובה נוזל (צינורית זכוכית או פלסטיק) למיכל מאש/מיכל חימום?

האם לפני ברז היציאה לשים "T" וממנו לחבר את הצינורית או לחבר את הצינורית ישירות לסיר ע"י זוית 90 מעלות

או שניתן לשים שני עוקצים לצינור 1/2 ולשים חתיכת צינור סיליקון כמדיד גובה.

 

אודה על המלצות- איה ניתן לרכוש כבר הצלחתי למצוא בפורום.

תודה

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדיף להפריד את ההברז והמדיד, בטח אם משתמשים במשאבה. לא תקבל קריאה מהימנה כאשר הברז פתוח ובנוסף יכנס אויר למשאבה.

הרעיון עם שני העוקצים לא רע בכלל.

 
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עכשיו לשאלת גוך החימום,

איזה הספק גוף חימום כדאי לשים בסיר החימום,

עשיתי ניסוי בשבת עם חיום 37 ליטר מים עף גוף חימו ם3300W ולקח להגיע מ-28 מעלות ל-88 מעלות כ-43.5 דקות שזה בממוצע 1.4 מעלות לדקה.

בכדי לראות עם הכבל יצחמם משמעותית המשכתי את החימום ע"י החלפת המים לפעולה רציפה של 100 דקות. הכבל והתקע לא התחממו ממשמעותית.

האם כדאי להתקין גוף חימום 3500W על מפסק 16A או שזה גדול מידי?(15.9A בפועל של 220V)

באיזה הספק גוף חימום אתם משתמשים ועל איזה גודל מספק זרם חיברתם אותו?

 

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני משתמש ב 7800 וואט כדי להביא 25 ליטר לרתיחה. זה יוצא בערך 35 אמפר פלוס מינוס. הכל מחובר בתלת פאזי ישר לעמודים החשמל של הציר.

לא הצלחתי לחשב את קצב החימום כי המערכת די חדשה ומספיק שאזוז שנייה מהסיר וכל המים מתאדים לי :-(

אני אעדכן כשאצליח למדוד.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חחחחחח איזה צחוקים חחחחח

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה אינגעלע תודה רבה!!!!

נ.ב.: טעיתי בעוצמה - היא 5500 וואט (25 אמפר)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, ז ה קצב חימום יפה מאוד.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, ז ה קצב חימום יפה מאוד.