מתכון לפסטרמה בבירה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני יודע שכמה חברה עשו ועושים פסטרמה מושרת בירה.

אשמח מאד למתכון.

תודה,

אלון


Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא עשיתי אף-פעם עם בירה - נשמע מעניין וינוסה בקרוב עם ה-sweet stout שבתסיסה כרגע

 

בכל מקרה הנה מתכון מומלץ: נראה לי שפשוט תחליף את המים בבירה (ואפשר גם את החזה הודו בשוק חזיר)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגמרי עם בירה. השריה ארוכה (over night). בירה כשלהיא (בלגית סבבה. פורטר/סטאוט גם סבבה. IPA כנראה פחות מתאים). להוסיף מלח לתמיסת ההשריה. בעת ההשריה הנוזלים חודרים לבשר וכך גם הטעמים.

לגבי הצליה בתנור אפשר 200 מעלות ל10 דקות ואז להנמיך ל180 לעוד כ30 דקות (מדחום בשר מאד יעיל כאן). או לחלופין low and slow, 

120-140 לארבע שעות. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט