#פחמס תסיסה# פחמס ברז# פחמס נשם# פחמס מקרר#
לכל המבשלים המתחילים המחפשים קצת אינפורמציה על ציוד בסיסי (אשמח לתגובות והמלצות מבעלי ניסיון ותיקים יותר).
על הפרק, הסבת פחמס למיכל תסיסה בהתאמה למקרר קטן.
ציוד:
פחמס 30 ליטר- חן שמואל 65 ש"ח
מקרר יין קטן עם הברך הידועה לשמצה בתחתית- 400 ש"ח יד 2 (נראה לא רע בסלון)
בקר טמפרטורה ELITECH STC1000 EBAY - בערך 40$ כולל משלוח
נשם- בירדי (מתוך הקיט הבסיסי)
ברז טפלון- בירדי (מתוך הקיט הבסיסי)
כלי עבודה: מברגה\מקדחה, כוס 24 מ"מ, דרמל עם כמה ראשי שיוף\ כרסום (אפשר גם בלי), נייר זכוכית ונייר מיםץ
למה פחמס? התססתי בדליים הלבנים שמקבלים עם הערכה הבסיסית, לא אטום מספיק לטעמי ולא נוח לניוד.
שלב ראשון קדיחת חור קוטר 24 מ"מ בצד הפחמס במיקום שיאפשר לבערך ליטר של משקעים לשבת מתחת לברז (שפכתי ליטר מים פנימה ומדדתי)
שלב שני הגדלת החור באמצעות הדרמל או כל דרך אחרת ל24.5 מ"מ (הפחמס עבה ועל כן יש להרחיבו להתאמת הספירלה של הברז) וניקוי בעזרת נייר זכוכית ונייר מים (שבבי פלסטיק)
שלב שלישי קדח של 10 מ"מ במכסה הפחמ"ס וניקויו כנ"ל (לנשם, לא לשכוח את הגומייה לאטימת היקף הקדח)
לאחר שהבנתי שהנשם בולט כלפי מעלה ולא יכנס במקרר חתכתי כ 40 ס"מ צינורית גומי (זו שמשתמשים בה לבקבוק) והעברתי אותה מהקדח לנשם אל הנשם בצידו של המיכל, מבעבע יופי!
בסוף התסיסה אסדר קיבוע קצת יותר אלגגנטי לנשם.
סוף סוף גם מצאתי דרך להשתמש בספרים הישנים של בני גורן, פתרון נוח למדי לברך בתחתית המקרר.
השורה בראש העמוד באה להקל על השימוש במנוע החיפוש.
שבוע טוב לכולם