התאמת פחמס לתסיסה

26 תגובות [לתגובה האחרונה]
שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

#פחמס תסיסה# פחמס ברז# פחמס נשם# פחמס מקרר#

לכל המבשלים המתחילים המחפשים קצת אינפורמציה על ציוד בסיסי (אשמח לתגובות והמלצות מבעלי ניסיון ותיקים יותר).

על הפרק, הסבת פחמס למיכל תסיסה בהתאמה למקרר קטן.

ציוד:

פחמס 30 ליטר- חן שמואל 65 ש"ח

מקרר יין קטן עם הברך הידועה לשמצה בתחתית- 400 ש"ח יד 2 (נראה לא רע בסלון)

בקר טמפרטורה ELITECH STC1000 EBAY - בערך 40$ כולל משלוח

נשם- בירדי (מתוך הקיט הבסיסי)

ברז טפלון- בירדי (מתוך הקיט הבסיסי)

כלי עבודה: מברגה\מקדחה, כוס 24 מ"מ, דרמל עם כמה ראשי שיוף\ כרסום (אפשר גם בלי), נייר זכוכית ונייר מיםץ

 

למה פחמס? התססתי בדליים הלבנים שמקבלים עם הערכה הבסיסית, לא אטום מספיק לטעמי ולא נוח לניוד.

שלב ראשון קדיחת חור קוטר 24 מ"מ בצד הפחמס במיקום שיאפשר לבערך ליטר של משקעים לשבת מתחת לברז (שפכתי ליטר מים פנימה ומדדתי)

שלב שני הגדלת החור באמצעות הדרמל או כל דרך אחרת ל24.5 מ"מ (הפחמס עבה ועל כן יש להרחיבו להתאמת הספירלה של הברז) וניקוי בעזרת נייר זכוכית ונייר מים (שבבי פלסטיק)

שלב שלישי קדח של 10 מ"מ במכסה הפחמ"ס וניקויו כנ"ל (לנשם, לא לשכוח את הגומייה לאטימת היקף הקדח)

לאחר שהבנתי שהנשם בולט כלפי מעלה ולא יכנס במקרר חתכתי כ 40 ס"מ צינורית גומי (זו שמשתמשים בה לבקבוק) והעברתי אותה מהקדח לנשם אל הנשם בצידו של המיכל, מבעבע יופי!

בסוף התסיסה אסדר קיבוע קצת יותר אלגגנטי לנשם.

סוף סוף גם מצאתי דרך להשתמש בספרים הישנים של בני גורן, פתרון נוח למדי לברך בתחתית המקרר.

 

השורה בראש העמוד באה להקל על השימוש במנוע החיפוש.

שבוע טוב לכולם

pahmas.jpg

Slow Loris

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

 ה keywords בתחילת השירשור הם אכן רעיון חכם ומתחשב.

הייתי מעביר אותם לסוף ההודאה כי אני מודה שבזבזתי כמה שניות בניסיון להבין את הקוד.

פתרון סבבה אבל אתה יודע את דעתי. מקררים של יין אמורים להיות מלאים ביין.

שבוע טוב,

סיינט

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

קיבלתי, יועברו לסוף בפעם הבאה

מקרר יין יושב על התפר בין מקרר תסיסה כמו שאני רוצה לבין "למה יש פה מקרר באמצע הסלון, אולי תבשל אצל אמא שלך בחצר?!"

אז עד הזכיה בלוטו והדונם שיבוא איתה, מסתדרים עם מה שיש.

למתחכמים העתידיים, את האישה אני די מחבב, היא נשארת Laughing

Slow Loris

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא כל כך הבנתי מה עושה שם מקל הבמבוק

עודד
שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

ידוע כי מקל במבוק במקרר נותן ניחוחות פירותיים לבירה, סתם זה מדחום, אני משווה בינו לבין מדידת הבקר והחיישן של המקרר, יש יותר מדי אי התאמות ואני מנסה לכייל את הבקר.

Slow Loris

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אני זוכר נכון הקדח של הברז הוא צול כלומר 1 אינטש

והקדח של הגומי לנשם הוא 12 ממ

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הייטק

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקס, יא סטלבטן. אני כבר יומיים מחפש ספירלה בברז שלי ולא מוצא. יש מצב שגנבו אותי?

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

ממש לא, אתה פשוט קנית את הסוג המתקדם יותר שלא דורש התאמה של הספירלה.

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

שחר- לגבי קדח הנשם השתמשתי ב 10 מ"מ והוא יושב פיקס, לגבי קוטר הברז, יכול להיות שההברגה (ספירלה כמו שכתבתי) היא באמת צול, מכיוון שלא רציתי דליפה התחלתי לפי הקוטר הפנימי והגדלתי משם, יכול להיות ש 25 מ"מ היה עובד ישר, לא בדקתי אבל תודה לפעם הבאה אדע מראש.

לשאר המצחיקים ספירלה=הברגה, למרות שאני מניח שהבנתם את זה

אם אין לכם כוח לענות, לעזור ולתרום לחברה שרק מתחילים ואולי רק אולי האינפורמציה הזאת תועיל להם לפחות אל תמלאו את השירשור בהומור המתוחכם שיהפוך אותו לבלתי קריא ובלתי מועיל.

אל תבינו לא נכון נקרעתי מצחוק אני עדיין מנסה להירגע, ברז בלי ספירלה... ענק, זה הייטק!

Slow Loris

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אתה צודק שגיא, ההומור הרדוד שלנו באמת לא מתאים לפוסט הרציני שלך. וכמו שאמרת, למען האנשים שירצו להעזר באונפורמציה המאלפת שהבאת כאן הייתי מציע תיקונים קטנים (שאת חלקם כבר לא תוכל לעשות לצערי):

1. המדחום שחיברת עם הסלוטייפ לדלי לא מודד נכון שום טמפרטורה. אפשר להתעלם מהקריאה שלו, ותכל"ס הוא לא מועיל יותר ממקל במבוק במודבק עם סלוטייפ לדלי.

2. הברז מחובר נמוך מידיי, ובאופן כללי, למה חיברת אותו בחלק המעוגל התחתון של החבית? זה החלק שמחזיק את כל המשקל של החבית. מלבד זאת, אתה ודאי שם לב שהברז מחובר עקום. האם הוא לא מפריע להניח את החבית על רצפה ישרה? כמו כן, יהיה לך הרבה יותר מליטר בודד של משקעים. תגלה את הסוגייה במלא הדרה בפעם הראשונה שתעשה Dry Hopping.

3. אם אין לך מקום לנשם, אל תשים נשם. פשוט תכניס את הצינורית לכלי עם מים/חומר חיטוי. הנשם עם הסלוטייפ מיותר וגם די מכוער.

חוץ מזה, עבודה טובה!!!!

 

נב.

לדעתי הקטע עם הספירלה היה ממש מצחיק.

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

או, נכון מנוסחת בצורה קצת כעוסה (מבין ומקבל) אבל תודה

הרעיון להחליף את הנשם בצינורית עם כוס מים נראה לי אחלה, אולי אנסה זאת בהתססה הבאה

את הפחמס אני מושיב עם הברז מעבר לקצה המשטח שעליו הוא יושב, נוח לי יותר לעבוד ככה

לגבי Dry Hopping אפילו לא חשבתי על זה

נכון זה חומר למתחילים, אבל כפי שכבר נטען כאן בעבר ה"חדשים" לא משתפים באינפורמציה רק קוראים לא מגיבים ושואלים שאלות מטופשות (זה פלוס מינוס הציטוט).

חשבתי שיהיה נחמד לשתף בתהליך בניית מבשלה מההתחלה, גם ברמה הבסיסית הזאת, עוד שבועיים אני בונה Imerssion chiller וגם בזה אשתף כאן ואשתדל להעלות תמונות, אשמח לעוד עצות מהסוג הנ"ל בהמשך הדרך. 

Slow Loris

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שגיא, זה סבבה שאתה משתף. אני מאוד בעד. 

שים לב רק ששיטת הצינורית מסוכנת. יש מצב שכל המים/חומר חיטוי מהצנצנת ישאבו לתוך החבית. דאג להגיע קודם לטמפ' התסיסה ורק אז חבר את הצינורית. עד אז כסה את הפתח עם נייר אלומניום מחוטא.

תשתדל להשתמש בשפה הטכנית המקובלת. הברגה וסליל הם שני דברים שונים.

 

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

קיבלתי

אני אנסה לסדר תושבת יותר הולמת לנשם בצד הפחמס, אם זה לא ילך ננסה את הצינורית

תודה

Slow Loris

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

נץבץ

לגבי המדחום, הוא שם כדי להשוות לטמפ' שמראה המקרר (סתם עיניין אותי)

Slow Loris

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אשכול מעניין.

רציתי לדעת, מה המידות החיצוניות של המקרר? נראה שהוא מתאים בול לחבית פחמס בודדת.

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

אני אמדוד גם את החיצוניות בערב, פנימי: 38 עומק, 39 רוחב (עד הצלעות הצדדיות למדפים), גובה מהברך עד החלק העליון בערך 63.

לדעתי עם תמיכה מלמטה (הספרים בתמונה) מתאים בול לפחמס אחד 30 ליטר, לנשם לא כל כך אבל יש פיתרונות.

מידות חיצוניות (בערך): גובה 100, רוחב 45, עומק 50.

Slow Loris

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה טווח הטמפ' של המקרר? אם זה מקרר יינות אז הוא בטח לא יורד נמוך. אפשר לעשות בו את הקולד קראש שלך סוף התסיסה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

טווח עפ"י מד הטמפ' של המקרר 8-18, בדקתי עם מד טמפ' חיצוני וניתן להגיע גם ל3-4 עם בקר טמפ'

לא בטוח שהמקרר יאהב את זה יותר מדי אבל בשביל קולד קראש בסוף תסיסה נראה לי אפשרי וסביר

*זה מקרר עם פונקציית איכסון ליין לבן כך ש15 מעלות הם לא גבול תחתון כמו ברובם.

Slow Loris

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

מידות המקרר:

חיצוני: גובה 97 רוחב 51 עומק 55

פנימי: גובה 82 רוחב 39 עומק 38

Slow Loris

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

שאלה כללית,

מיכל פחמס הוא אטום?

יש לי אחד בבית שאני משתמש בעיקר לאיחסון מים רותחים בזמן הבישול.

מה רע בלבנים הרגילים? הם אטומים פחות?

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

הפחמס אטום באופן יחסי, יותר או פחות מהדליים הלבנים? אין לי הוכחה משמעותית שכן אבל בהרגשה הייתי מהמר שכן.

הסיבה היותר משכנעת היא שכאשר מרימים\ מזיזים\ מניידים דלי לבן, יש עיוות אלסטי של הדלי שעלול לשחרר את אטימת המכסה.

בפחמס המכסה סגור ע"י נעילה דבר שמכגן על האטימה במקרה הנ"ל.

Slow Loris

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

אולי פה הבעיה,

אצלי אין נעילה יש רק מיכל כחול ומכסה שחור שנסגר בלחיצה.

נקנה מחן שמואל לפני כמה חודשים.

הייתה צריכה להיות אפשרות נעילה? משהו בסגנון חבק מסביב למכסה או קליפס כמו בצנצנות שימורים?

יש מספר סוגים?

 

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

אכן,

יש חבק מתכתי שנועל ומחבר את המכסה לחבית (משהו כמו בתבנית קפיצית)

ההית אמור לקבל את זה יחד עם החבית

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

הבנתי,

 

תודה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תחפש בבגז' מתחת לסמרטוטים

שגיא's picture
Offline

Location

גבעתיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/27/2011

תסתכל למעלה בשרשור יש תמונות של הפחמס, החבק הכסוף קיים, דבר איתם אולי הם יש אפשרות לקקנות רק את החבק

Slow Loris