יש לי מכונת ברד וצריך בין 13% ל- 15% סוכר במים האם אפשר לבדוק ע"י הידרומטר?
מתנצל אם זה לא המקום ! לא יכול לחשוב על מקום אחר לשאול.
יש לי מכונת ברד וצריך בין 13% ל- 15% סוכר במים האם אפשר לבדוק ע"י הידרומטר?
מתנצל אם זה לא המקום ! לא יכול לחשוב על מקום אחר לשאול.
למה לא להוסיף סוכר לפי משקל?
אני רוצה לבדוק אחוזי סוכר של תרכיז ולדעת כמה להוסיף מים.
אחוז במשקל או אחוז בנפח?
ללא שהקדשתי יותר מידי מחשבה אני מציע דבר כזה, ותתקנו אותי אם אני טועה,
קח ליטר מי ברז, הוסף 100 גרם סוכר ובדוק גרביטי. בדוק גרביטי של התרכיז.
בהשוואה תוכל לחשב כמות הסוכר בתרכיז ביחס ל- 100 גרם סוכר. (אני מניח 100 גרם סוכר לליטר הם 10% משקלי.)
הכל כמובן ביחס לנקודת הייחוס 1.000 SG של המים.
אני לא משוכנע שאתה צריך רמת דיוק גבוהה יותר.
תסתכל על הרכיבים של התרכיז. אם אין שם משהו חוץ מסוכר, חומרי טעם וריח, חומרי צבע וכדומה, מדידה עם הידרומטר תיתן לך הערכה טובה.
אם יש שם רכיבים כמו מחית פרי או מייצבים, להידרומטר יהיה יותר קשה לעזור לך.
שחר גאל-אל.
קריאת הידרומטר פחות 1000 כפול 2 שווה גרם סוכר לליטר
לדוגמא קריאה 1020
כמות תמיסה 5 ליטר
1020-1000 = 20
כלומר 40 גרם סוכר לליטר
כלומר 200 גרם סוכר בתמיסה
בהצלחה ואל תשמור בקבוק : )