הוספת מתיקות אחרי תסיסה

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

פינת השאלה ההזויה להיום:

יש לי בירה שתססה, וכשטעמתי אותה לפני הביקבוק הסתבר שהיא מאוד יבשה. ידוע לי כמובן שטעם לפני בקבוק לא אומר כלום, אבל בכל זאת אני רוצה להוסיף מתיקות לבירה. אי אפשר להוסיף לה סוכר, והייתי רוצה להימנע מסוכרזית ודומה, אז איך בכל זאת ממתיקים בירה?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק כמו תה,

כפית סוכר לכוס הבירה ועליו מוזגים את הבירה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הנה תשובה הזויה:

תעשה "דרי-הופינג" עם סטיביה (אפשר לקנות בחנויות טבע). לא יודע כמויות או זמנים ואני גם בכלל לא בטוח שיצא מזה משהו...

יואב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם עוד לא ביקבקת אתה יכול להוסיף לתת מקורמל
צמצם שלושה ליטר תירוש לחצי ליטר והוסף לבירה , תן לבירה להמשיך קצת לתסוס ובקבק כרגיל

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם עוד לא ביקבקת אתה יכול להוסיף לתת מקורמל
צמצם שלושה ליטר תירוש לחצי ליטר והוסף לבירה , תן לבירה להמשיך קצת לתסוס ובקבק כרגיל

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

האמת שזה רעיון לא רע - הוא יוסיף לא רק מתיקות אלה גם "מלטיות" לבירה. אני מתפתה פשוט לעשות מין מיני-מאש של לתת קרמל, להוציא בערך 5-6ליטר תירוש, לצמצם לליטר או שניים, ופשוט לשמור את זה אטום במקרר לעת מצוא... 

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

1. הכי טוב לתת את הבירה למישהו שאוהב בירה יבשה.

2. סטיביה נשמע רעיון גדול. אפשר לקנות עציץ חי במשתלות (גם בפארק אוטופיה מוכרים, לדעתי).

3. אם עוד לא הוספת סוכר לביקבוק, אתה יכול להפוך אותה לבירה לבחורות עם רכז דובדבנים (ראה תמונה). אשתך תאהב אותך יותר. אני לא יודע כמה סוכר יש בזה, אבל בסימון תזונתי
ל100 גרם כתוב 34 קלוריות. בסוכר לבן יש 396 קלוריות. קח בחשבון שאם יתפוצצו לך בקבוקים, אשתך תאהב אותך פחות.

רכז דובדבנים

שחר.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנהל, נא למחוק את השירשור הזה, אין פה שום קשר לנושא הפורום.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

הפיתרון הכי טוב זה לבשל עוד פעם את המתכון עם השינויים הנדרשים בכדי לתת לו עוד גוף ומתיקות.

פיתרון נוסף הוא מאלטודקסרין, לא יודע עם זמין בארץ אך בזה משתמשים בכדי לתת גוף לבירה. להלן קישור , אגב לא מכיר את החנות סתם נכנסתי לחנות הראשונה שמצאתי ברשת: http://www.homebrewers.com/product/1995/Maltodextrin.html
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש בארץ.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המלטודקסטרין שנמכר לבישול בירה הוא חמש מולקולרי(DE=5) - מתוק בערך עשירית מסוכר

יש מלטודקסרין בכל הטווח בין 3 ל-20 מולקולות

הבעיה היא שככל שהוא יותר מתוק הוא גם יותר תסיס....

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

מה שמעלה באופן טיבעי את השאלה של שימוש במלטודקסטרין כסוכר גיזוז (להרוג שתי ציפורים במכה אחת) אפשרי? מומלץ? איך מחשבים?

אגב, איפה יש להשיג בארץ?

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

רעיון רע להשתמש במאלטוזקסטרין כסוכר גיזוז (אשר ברובו הוא לא תסיס), קודם כל תוסיף אותו תן לו לתסוס ותטעם, טעים תכניס לבקבוק ותגזז, לא מספיק גוף תוסיף עוד, יותר מדי גוף עוד פעם אתה בבעיה...

הסיבה היא שאתה רוצה לשלוט במשתנים (ברמת הגוף והגיזוז) ועדיף כאשר אתה משמש במשהו חדש לנסות ולבודד משתנים ולא להתחיל "להתפרע" ולנסות להרוג שני ציפרים במכה אחת.