שלום לכולם,
רציתי להתיעץ איתכם בעניין בץ' שבישלתי ונראה שראש הקצף שלו לא יציב במיוחד (בישלתי מתכון זה בעבר ואני יודע שהקצף אמור להיות טוב).
לפני כחודש בישלתי בץ' שההרכב שלו הוא:
pale 87%
wheat 4%
caramunich 3%
smoked 3%
carafa-1 2%
carafa-3 1%
מאש 68 מעלות
כל העסק הזה תסס בטמפ' 17~ מעלות. במשך 14 יום
בקבקתי עם 86 גר' סוכר תירס והחזרתי למקרר התסיסה שלי באותה טמפ' שהבירה תססה.
טעמתי בקבוק אחרי שבועיים של יישון במקרר, גיזוז יש, יש עדיין קצת טעם של בירה צעירה בטח צריך להתיישן עוד איזה שבועיים אבל כמעט ולא היה קצף.
מכיוון שלא נראה שיש בעיה בהרכב הגרעינים, יש לי כמה כיוונים אפשריים
1) הקצף עוד ייוצר עם יישון
2) הייתי צריך ליישן את הבקבוקים בטמפרטורה דבוהה יותר
3) בזמן המאש הייתה לי תקלה קטנה, בטעות הוספתי מעט מדיי מים (9 ליטר) והייתי צריך להוסיף בנפרד (לא נראה לי שהיו קפיצות משמעותיות בטמפ' בזמן זה אבל יש מצב שפספסתי קצת)
מה אתם חושבים?