ראש קצף

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שלום לכולם,

רציתי להתיעץ איתכם בעניין בץ' שבישלתי ונראה שראש הקצף שלו לא יציב במיוחד (בישלתי מתכון זה בעבר ואני יודע שהקצף אמור להיות טוב).

לפני כחודש בישלתי בץ' שההרכב שלו הוא:

pale 87%

wheat 4%

caramunich 3%

smoked 3%

carafa-1 2%

carafa-3 1%

מאש 68 מעלות

כל העסק הזה תסס בטמפ' 17~ מעלות. במשך 14 יום

בקבקתי עם 86 גר' סוכר תירס והחזרתי למקרר התסיסה שלי באותה טמפ' שהבירה תססה.

טעמתי בקבוק אחרי שבועיים של יישון במקרר, גיזוז יש, יש עדיין קצת טעם של בירה צעירה בטח צריך להתיישן עוד איזה שבועיים אבל כמעט ולא היה קצף.

מכיוון שלא נראה שיש בעיה בהרכב הגרעינים, יש לי כמה כיוונים אפשריים

1) הקצף עוד ייוצר עם יישון

2) הייתי צריך ליישן את הבקבוקים בטמפרטורה דבוהה יותר 

3) בזמן המאש הייתה לי תקלה קטנה, בטעות הוספתי מעט מדיי מים (9 ליטר) והייתי צריך להוסיף בנפרד (לא נראה לי שהיו קפיצות משמעותיות בטמפ' בזמן זה אבל יש מצב שפספסתי קצת)

 

מה אתם חושבים?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון והתהליך נראים תקינים ולא אמרוים להשפיע לרעה על הקצף. אני הייתי מחפש את הבעיה בכוסות. תנסה כוס חד פעמית. שם תמיד יש עודף הקצפה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא להשבית שמחות, אבל לעתים העדר ראש קצף זה סימן לקילקול. איך הטעם של הבירה?

עזוב, יש משהו זמין לשתות כדי שאני אבוא לבדוק?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שימוש יתר בליפסטיק?