שמרים צפים

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בוקר טוב לכולם,

שבוע שעבר התחלתי בריבוי של שמרי שימיי. הכל טוב ויפה, כל שכמה ימים הוספתי תירוש 1.04 והכל. בוחש מגנטי מסתובב לו, חיטוי חיטוי חיטוי.

בימים האחרונים התחלתי לשים לב שהגזים שמתשחררים, נושאים את השמרים איתם למעלה. לפעמים הם גם נשארים שם ולפעמים נופלים מטה. כבר הרבתי בעבר שמרים מבקבוקים ואני לא זוכר דבר כזה, יכול להיות שמשהו לא בסדר? או שפשוט לא שמתי לב בעבר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

אתה בטוח שאלה שמרים שצפים למעלה, ולא פסולת שמרים? נתקלתי בתופעה, אבל לא נראה לי שאלה שמרים חיים. אם כי יכול להיות שאכן מדובר בשמרים חיים - אם אתה היית שוקל כל כך מעט והשכן שלך היה מפליץ, כנראה גם אתה היית עף. בסופו של דבר, בכל אופן, כולם חוזרים למטה.

What goes up must go down

 

שחר.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פשששש איזה הסבר מלומד. "לא נראה לי שאלה שמרים חיים. אם כי יכול להיות שאכן מדובר בשמרים חיים"

על זה נאמר, אם אין לך מה להגיד, אל תגיד את זה כאן.

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני רגיל שיוצאת לי תרבית שמרים בתחתית בקבוק הזכוכית, אבל מה שיש לי עכשיו זה לא נראה כמו עיסה אלא כמו יחידות נפרדות של פסולת שמרים. כך או כך, לא נראה לי שאני אשתמש בשמרים ואני הוציאו מהמקרר שמרים יבשים שיש לי.

אני מבשל טריפל בלגי, ולפי חישובי האלכוהול אני צריך להשתמש ביותר משקית אחת על מנת להתסיס את הבירה. אבל אין לי שתי חבילות מאותו הסוג. צפויה לי בעיה עם אני אשלב שקית של S-33 וT-58? 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, שאלות מהסוג הזה הן שאלות קלאסיות לצרוף תצלום. 

אני מאיז לנחש שמדובר במושבות של בקטריות.

אם זה נראה כמו חלב שהחמיץ וקיימת הפרדה ברורה בין מים לשמרים, כמו גבינה, סימן שהשמרים מתו.

בהנחה שאני צודק, מומלץ לשלוח את הסטארטר לים דרך מערכת הביוב העירונית.

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

ועל זה, עמנואל החביב, נאמר: "הפוסל - במומו פוסל".  בתור מישהו ש"מאיז" (במקום מעיז), אתה כנראה הרבה פחות מלומד משהיית רוצה לחשוב...

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חבוב, יש לך כאבים?

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

I rest my case.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצוייין. זאת הפעם הראשונה שאתה מפיק דברי טעם.

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

בוביק, כאן זה לא פורום "אין אונות - תפוז", תנסה לשמור על רמה קצת יותר גבוהה מהעקיצות הקטנות שלך.

 

שבוע טוב לכולם.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שרפת את עצמך. חבל לך.

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

כן, נורא חבל לי.
Thank you for proving my point once again

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

שחר (?) אין לך מושג על מה ועם מי אתה מדבר. 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוכל לתאר את התהליך יותר בפרוטרוט?
בדרכ מתחילים בעשרים נקודות כשמשתמשים בשמרים מבקבוק

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה שאני בדרך כלל עושה, זה להשאיר בסוף הבקבוק קצת בירה עם השמרים. מערבב קלות בניעור את הבקבוק ונותן לזה לשבת במקרר כמה שעות, כאשר אני מחטה את פיית הבקבוק ושם נייר אלומיניום מחוטא על הפייה.

 לאחר מכן אני מעביר את תובן הבקבוק לבקבוק זכוכית של מעבדות, אני חושב שקוראים לזה ארנהיימר, או משהו דומה. אני מוסיף לזה 100 מ"ל של תירוש שהכנתי, עם SG של 1.04. כמובן שאני מקפיד על לחטא את המעברים והחומרים השונים.

שם את בקבוק הזכוכית מעל בוחש מגנטי ונותן לו לעשות את העבודה. ככה כל יום אני מוסיף עוד נוזלים של התירוש שהכנתי (שנשמר במקרר בינתיים) וזהו. עד שמגיעים ליום הבישול עם ליטר של סטרטר.


ועכשיו נחזור לעניין השמרים. עלה בי רצון לראות את השמרים מבעד לכל הבירה שנוצרה בבקבוק, אז שמתי את כל העניין במקרר ונתתי לדברים לשקוע. לפני כמה דקות הוצאתי את הבקבוק מהמקרר, חיטיתי את הפייה והתחלתי לשפוך את הנוזל החוצה. אני מעלה תמונות של מה שקיבלתי, להפתעתי, זה נראה כמו שמרים בריאים וטובים. בבקשה תגובות (אם מישהו מצליח כמובן לזהות משהו מהתמונות) 




If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא בדיוק התליך שאני מכיר

לדעתי אין צורך לחכות אלא להגיש מיד והתירוש הראשוני יכול/צריך להיות 20-30 נקודות

בנוסף הסטפים צריכים להיות ברורים נגיד: 100 200 500 2000

 

לגבי התמונה - אתה יכול להשתמש בחוש הריח והטעם שלך כדי לברר מה קורה

או להגיש את השמרים לשני ליטר תירוש מכושת ולראות מה יוצא מזה

 

בנוסף יש לי פה בבית מבחנה של WLP530 - זה לא טרפיסט אבל זה בלגי

קח אותה ותחזיר שמרים שטופים....

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

ארלנמייר.

וזה נראה כמו תסיסה רגילה, עם שמרים שנתקעים בקצף למעלה..

שמת לב שבחלק העליון יש לך בועות שיצרו צורה של פרצוף שמח? (עם שלוש נקודות למחשבה מעל..) לדעתי, מבחינה מדעית, זה מעיד על כך שהכול בסדר :)


מה המטרה של הכנסת הבקבוק למקרר לכמה שעות לפני ההעברה לתירוש? אין טעם להשקיע את השמרים אם בכל מקרה אתה מעביר את כל תוכן הבקבוק לתוך הארלנמייר..

מצד שני, אמרת שאתה כל יום מוסיף לארלנמייר תירוש, דווקא בחלק הזה הית מכניסה את הארלנמייר למקרר לשעתיים, נותנת לשמרים לשקוע, שופכת חלק מהנוזל ואז מוסיפה תירוש וממשיכה לגדל, כך אתה נפטר מ"חומרי פסולת" (לדוגמא האלכוהול שבינתיים נוצר - אתה לא זקוק לו והוא רק מעכב את התפתחות השמרים) ומספק לשמרים סביבה אופטימלית להתרבות.

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שחר בשמחה, אבל אתה גר בבינימינה ואני באר שבע. אני מתכנן בחגים להצפין. אני בטוח שנדבר לפני.

ובעניין הניוסי. זה נראה שיש הרבה פסולת שמרים. הריח גם בסדר גמור ולא נראה שיש זיהום.

פשוט כשהרבתי שמרים בעבר אף פעם לא הייתה לי כל כך הרבה פסולת שמרים 

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ישנם זנים של שמרים בלגיים שמתעקשים לא לשקוע.

יש לי במקרר התסיסה (20 מעלות) בירה בתסיסה כבר שבועיים. היא תעבור לחבית יותר מאוחר הערב. אשתדל לצלם תמונה של ראש הקצף הסרבן.

לא ניתקלתי בזה בזני שמרים אחרים (אנגלי, אמריקאי, וויצן).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

באלו סוג של שמרים מדובר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

תן להם יותר זמן הם ישקעו. ד"א בזן הזה אני רואה קשר חזק בין ה-attenuation לפלוקולציה או בפשטות ככל שהבירה יותר גדולה זמן השיקוע ארוך יותר.

יואב