1. האם צידנית של 35 ליטר גדולה מדי (מהטעם של שמירה על החום) למש טון לבצ'ים של 20 ליטר?
2. האם להבת גז בעלת תפוקה של 2KW (זו הספציפיקציה של המוצר), מה שזה לא יהיה (אני לא יודע לחשב את המשמעות), מספיקה לבישול all grain ?
תודה למשיבים
1. האם צידנית של 35 ליטר גדולה מדי (מהטעם של שמירה על החום) למש טון לבצ'ים של 20 ליטר?
2. האם להבת גז בעלת תפוקה של 2KW (זו הספציפיקציה של המוצר), מה שזה לא יהיה (אני לא יודע לחשב את המשמעות), מספיקה לבישול all grain ?
תודה למשיבים
1. צידנית של 35 ליטר היא מצויינת. ואפילו תאפשר לך בעתיד להגדיל את התפוקות. אני עושה מש בצידנית של 45 ליטר לבצי'ם של 25 ליטר וזה בסדר.
2. לגבי הגזיה, תוכל להפנות תמונה של הגזיה? 2KW יכול להיות נתון מאוד תאורטי. אני מבשל על בוער שדה קטן שנמכר על יידי שמריה באיזור התעשיה בחולון (יש לו אתר באינטרנט חפש בגוגל שמריה ותמצא מיד). עולה 100 שח ועובדת נהדר עם וסת של 30 בר, כלומר לחץ גז ביתי רגיל. לצערי אני עדין סוחב בלונים היות ואין לי תשתית גז בבית.
3. בסוף לא ישארו מבשלים מתרכיז........חחחחחח.....הסיפוק מבישול מגרעינים הוא אדיר... בהצלחה!
0
עמנואל, מכיוון שאני לא מבין בזה כלום - גורנישט, אני חייב לערב כאן את דני ושחר ממבשלת שדון:
הם רכשו זה מכבר בוער גז במחיר דומה אך המתוצרת אחרת. הם חיברו את הבוער לגז הביתי. לטענתך מדובר ב 30 בר. הבעיה היא שאצלם התפוקה חלשה ביותר. לקוח המון זמן להרתיח את המים והדעה של דני היא שבחיבור לבלון נפרד התפוקה תעלה.
אז בו נדבר בזמנים - כמה זמן לוקח לך להביא 20 ליטר מים מטמפ' ברז ל100 מעלות ?
ודני, כמה זמן זה לוקח אצלכם?
15 ליטר שאני מחמם למש ל 70 מעלות בערך תוך 15-20 דקות
30 ליטר שאני מבשל לרתיחה מתחילים מסביבות ה- 60 מעלות מגיעים לרתיחה גם תוך 15-20 דקות.
אין אצלי בתהליך צורך בהרתחת מים מהברז עד לרתיחה. אם אני צריל ליטר או שניים בטמפ' 100 מעלות כדי לוסת את טמפרטורת המש אני מרתיח בקומקום חשמלי.
לדעתי, אם המערכת הביתית נותנת 30 בר והוסת על הבלון שלי נותן 30 בר לא צריך להיות הבדל בתפוקות החום.
מה שכן, שמתי לב שאני מצליח להגיע לטמפ' הרצויה הרבה יותר מהר כאשר הבלון חדש ומלא. כניראה שהוסת בכל זאת נותן טווח לחצים ולא לחץ קבוע.
התהליך יוצר די הרבה בלגן. למזלי יש לי גג מתאים. לדעתי צריך חצר או מרתף כדי לבשל מבלי להיזרק מהבית על ידי השותפה לחיים (:
עודד
למה חובה למלא את שדה התגובה?
הלחץ אותו לחץ וכנראה הבוערים שניהם מאיכות מספקת.
לדעתי אין בעיה לבשל אול גרין במטבח
אדי
חכה עם הקניות עד שתצטרף לבישול, זה יכול לחסוך לך הרבה כסף וגם זמן ומפח נפש
תודה עימנואל. העצות שלך כמו גם השכנוע שלך באיכויות האול גריין עושים לי חשק להתחיל מיד. הכיריים שציינתי נמכרים ב-ACE ככיריים לפיקניק. אני מתכנן לבשל בחדר שהתפנה בבית ולכן יש גם לי בעיה של העדר תשתית גז (נראה לי לא נכון למשוך צינור מנקודת הגז במטבח) וגם של תשתית מים (פה אני מתכוון למשוך צינור גומי רגיל מהאמבטיה שהיא די קרובה לחדר, מה דעתך?)
אדי,
אם אתה מתכנן בישול בתוך חדר סגור הרי שאין לך אפשרות לבשל באמצעות בלון גז. האופציה החשמלית נראתי לי הטובה ביותר עבורכך.
.
האם חלון אחד (רגיל) +דלת (שתישאר כמובן פתוחה) מספיקים לדעתכם לצורך אוורור? הרי במטבח רגיל אין משהו מעבר לאמצעי האוורור הללו
אדי - לעניין המיקום פחות חשוב איפה נמצאת הכירה ויותר חשוב איפה נמצא הבלון. במקרה של עליה בלחץ בבלון, יש לו מנגנון של שחרור מהיר של גז. אם זה בחוץ אין בעיה אבל אם דבר כזה קורה בתוך מבנה - צרה צרורה.
אם כך, הבישול חייב להמשיך להעשות במטבח (בלוני הגז של הכיריים, כמו בכל בית משותף ממוקמים בחוץ).
איך אתה מבשל כיום? ואיך מקרר?
שחר, שיטת הבישול הבסיסית מרכז היא בישול של חצי כמות התירוש (כ10 ליטר) על הכיריים במטבח ואח"כ דילול התירוש תוך כדי קירורו במים או בקרח.
כך עשיתי גם אני בהצלחה עד הבישול האחרון שלי (בו בישלתי לאול גריין).
פ
.
אכן, אני מבשל בדיוק כמו שנועם תיאר (כמובן בתוספת גרעינים שעוברים השריה קודמת בהתאם למתכון). השאלה היא אם פלטה חשמלית יוצרת מספיק תפוקת חום.
ראה דיון עם ריפטין בנושא בפורום של בירדי.
או שלח לי מייל.
מיחם? לא חשבתי על זה. לא מצאתי את הדיון האמור. מה המסקנה ?
להבנתי ולא מנסיון מיחם אינו מתאים היות והוורט ישרף על גוף החימום. אולי אפשר למצא מיחם עם גוף חימום סמוי כמו שעושים היום קומקומים חשמליים.
אני מבשל במיחם 60 ליטר כבר למעלה משנתיים. גוף החימום גלוי והוא לא שורף את הוורט. עד היום לא קיבלתי פידבק שלבירה יש טעם לוואי כתוצאה מבישול במיחם. כדאי לנקות את המיחם עם חומר לניקוי קומקומים כל 3-4 בישולים.
אם יש שאלות ספציפיות לגבי הנושא אשמח לשתף מהניסיון שצברתי.
ריפתין
אתה עושה לאוטר למיחם?
איך אתה מחמם מים לספארג'?
המאש בצידנית בדומה למה שדגן הציג בבלוג שלו. חימום מים ראשוני במיחם למדרגת הטמפרטורה הראשונה בהתאם לסוג הבישול. למדרגות החום הבאות אני עושה decoction בסיר במטבח (מוציאים מהמאש כמות מדודה בהתאם לטמפרטורה קיימת וטמפרטורת היעד, מרתיחים היטב ומחזירים למאש). בינתיים מחממים במיחם את המים לטמפרטורת הספארג'. הספארג' עצמו כרגע מתבצע באופן ידני (קנקן ומסננת כפי שדגן מציג בבלוג שלו) אוספים את התירוש במיכל גדול והופ! חזרה למיחם לשלב הבישול.
שאלות נוספות בקשותך : )
תמיד דקוקשן?
כמה שלבי דקוקשן?
האם היית במפגש והגשת בירה שבושלה כך? הייתי מאוד רוצה לטעום...
אני משתדל לעשות רק כשנדרש. תמיד יותר קל רק השרייה אחת.
דוגמה:
בירת חיטה עם גרעיני כסמין (גנבתי את הרעיון מאורי שגיא שזכה בפרס בסמואל אדמס לונג שוט ב 2008):50 מעלות (פרוטאין רסט בגלל שהכוסמין הוא לא לתת ולא עבר מודיפיקציה), 65.5 מעלות, 68.5 מעלות ו 76.5 מעלות.
טריפל - 65.5 ולפני ספארג' כמה דקות ב 75.5.
למפגשים של אביחי וביר מאסטר (הייתי רק בשניים) לא יצא לי להביא. אתמול בקבקתי טריפל שמיועדת לתחרות לונגשוט הקרובה. מבטיח להביא לטעום למרות שהיא תהיה קצת צעירה .
לא מכיר את אורי שגיא וסחטיין על הרעיון של הכוסמין
אבל למיטב ידיעתי פרוטאין רסט לא יעזור להם
ראה כאן:
http://hopwild.com/2009/02/18/cereal-mashing-bother
הכוסמין עבר תהליך קלייה בתנור ביתי. מכיוון שלא הייתי בטוח איך נכון לפעול עם גרעינים טריים שנקלו, לקחתי את הסיכון של "פרוטאין רסט" על כל הגרעינים כולל הגרעינים עם מודיפיקציה גבוהה. לשמחתי הבירה יצאה בסדר גמור. בפעם הבאה ייבדק הרעיון שמופיע בקישור שלך.
מיחם:
ריפטין מבשל על מיחם עם גוף חימום גלוי.
רועי (cheese) מבצע מאש בדלי פלסטיק עם גוף חימום גלוי.
אני אישית רכשתי סיר ענתיקה עם גוף נסתר אבל ממה שקראתי בנידון (וקראתי המון בנושא) אין שום בעיה של חריכת התירוש ע"י גוף החימום.
השיטה הזו מאד מאד פופולרית באנגליה ובאוסטרליה.
לדעתי הסיבה שהשיטה אינה פופולרית בארה"ב (ועל כן אין המון כתובים בנושא) היא שמיכוון שהמתח החשמלי שם הוא 110, אין מספיק הספק לחימום מים בזמן סביר.
אגב, האמריקאים האלו גם לא ממש משתמשים בקומקומים חשמליים במטבח הביתי אלא מחממים מים בקומקום על הגז בד"כ.
לינקים:
http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=36094
http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=29250&start=0&hilit=mango#p316508
http://hbd.org/pcalinsk/HeatStk3.htm
זה פשוט לוקח קצת יותר זמן
לדעתי הבעיה שלך כרגע זה קירור
כלומר לא בעיה אבל אתה צריך לארגן צ'ילר
ושוב אני מדגיש
אל תקנה עדיין כלום, לא לפני שאתה מצטרף לבישול אחד או שניים
אדי,
לפני שאתה משקיע, תן דעתך לשיטה האוסטרלית של BIAB. יכול להיות שזה עובד וחוסך גם זמן וגם ציוד.
אדווח לך אחרי הבישול הראשון שיהיה בקרוב...
תודה נועם. קראתי על השיטה בגיליון של BYO שהוקדש לאוסטרליה ואני תוהה איך יוצאת הבירה והאם זה מתאים לכל המתכונים (שאלות אלה לא נענו בכתבה, לפחות לא במפורש למיטב זכרוני). אני מחכה לתוצאות הניסוי שלך בקוצר רוח.