2 שאלות

33 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. האם צידנית של 35 ליטר גדולה מדי (מהטעם של שמירה על החום) למש טון לבצ'ים של 20 ליטר?

2. האם להבת גז בעלת תפוקה של 2KW (זו הספציפיקציה של המוצר), מה שזה לא יהיה (אני לא יודע לחשב את המשמעות), מספיקה לבישול all grain ?

תודה למשיבים

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. צידנית של 35 ליטר היא מצויינת. ואפילו תאפשר לך בעתיד להגדיל את התפוקות. אני עושה מש בצידנית של 45 ליטר לבצי'ם של 25 ליטר וזה בסדר.

2. לגבי הגזיה, תוכל להפנות תמונה של הגזיה? 2KW יכול להיות נתון מאוד תאורטי. אני מבשל על בוער שדה קטן שנמכר על יידי שמריה באיזור התעשיה בחולון (יש לו אתר באינטרנט חפש בגוגל שמריה ותמצא מיד). עולה 100 שח ועובדת נהדר עם וסת של 30 בר, כלומר לחץ גז ביתי רגיל. לצערי אני עדין סוחב בלונים היות ואין לי תשתית גז בבית.

3. בסוף לא ישארו מבשלים מתרכיז........חחחחחח.....הסיפוק מבישול מגרעינים הוא אדיר... בהצלחה!

 

 

0

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, מכיוון שאני לא מבין בזה כלום - גורנישט, אני חייב לערב כאן את דני ושחר ממבשלת שדון:

הם רכשו זה מכבר בוער גז במחיר דומה אך המתוצרת אחרת. הם חיברו את הבוער לגז הביתי. לטענתך מדובר ב 30 בר. הבעיה היא שאצלם התפוקה חלשה ביותר. לקוח המון זמן להרתיח את המים והדעה של דני היא שבחיבור לבלון נפרד התפוקה תעלה.

אז בו נדבר בזמנים - כמה זמן לוקח לך להביא 20 ליטר מים מטמפ' ברז ל100 מעלות ?

ודני, כמה זמן זה לוקח אצלכם?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

15 ליטר שאני מחמם למש ל 70 מעלות בערך תוך 15-20 דקות

30 ליטר שאני מבשל לרתיחה מתחילים מסביבות ה- 60 מעלות מגיעים לרתיחה גם תוך 15-20 דקות. 

אין אצלי בתהליך צורך בהרתחת מים מהברז עד לרתיחה. אם אני צריל ליטר או שניים בטמפ' 100 מעלות כדי לוסת את טמפרטורת המש אני מרתיח בקומקום חשמלי.

לדעתי, אם המערכת הביתית נותנת 30 בר והוסת על הבלון שלי נותן 30 בר לא צריך להיות הבדל בתפוקות החום.

מה שכן, שמתי לב שאני מצליח להגיע לטמפ' הרצויה הרבה יותר מהר כאשר הבלון חדש ומלא. כניראה שהוסת בכל זאת נותן טווח לחצים ולא לחץ קבוע.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התהליך יוצר די הרבה בלגן. למזלי יש לי גג מתאים. לדעתי צריך חצר או מרתף כדי לבשל מבלי להיזרק מהבית על ידי השותפה לחיים (:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

עודד 

למה חובה למלא את שדה התגובה?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

עודד
Online
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2010

בוטל, לפחות כך אני מקווה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

הלחץ אותו לחץ וכנראה הבוערים שניהם מאיכות מספקת.

 

לדעתי אין בעיה לבשל אול גרין במטבח

אדי

חכה עם הקניות עד שתצטרף לבישול, זה יכול לחסוך לך הרבה כסף וגם זמן ומפח נפש

 

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה עימנואל. העצות שלך כמו גם השכנוע שלך באיכויות האול גריין עושים לי חשק להתחיל מיד. הכיריים שציינתי נמכרים ב-ACE ככיריים לפיקניק. אני מתכנן לבשל בחדר שהתפנה בבית ולכן יש גם לי בעיה של העדר תשתית גז (נראה לי לא נכון למשוך צינור מנקודת הגז במטבח) וגם של תשתית מים (פה אני מתכוון למשוך צינור גומי רגיל מהאמבטיה שהיא די קרובה לחדר, מה דעתך?)

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי,

אם אתה מתכנן בישול בתוך חדר סגור הרי שאין לך אפשרות לבשל באמצעות בלון גז. האופציה החשמלית נראתי לי הטובה ביותר עבורכך.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם חלון אחד (רגיל) +דלת (שתישאר כמובן פתוחה) מספיקים לדעתכם לצורך אוורור? הרי במטבח רגיל אין משהו מעבר לאמצעי האוורור הללו

אדי סער
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי - לעניין המיקום פחות חשוב איפה נמצאת הכירה ויותר חשוב איפה נמצא הבלון. במקרה של עליה בלחץ בבלון, יש לו מנגנון של שחרור מהיר של גז. אם זה בחוץ אין בעיה אבל אם דבר כזה קורה בתוך מבנה - צרה צרורה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כך, הבישול חייב להמשיך להעשות במטבח (בלוני הגז של הכיריים, כמו בכל בית משותף ממוקמים בחוץ).  

אדי סער

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

איך אתה מבשל כיום? ואיך מקרר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, שיטת הבישול הבסיסית מרכז היא בישול של חצי כמות התירוש (כ10 ליטר) על הכיריים במטבח ואח"כ דילול התירוש תוך כדי קירורו במים או בקרח.

כך עשיתי גם אני בהצלחה עד הבישול האחרון שלי (בו בישלתי לאול גריין).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אכן, אני מבשל בדיוק כמו שנועם תיאר (כמובן בתוספת גרעינים שעוברים השריה קודמת בהתאם למתכון). השאלה היא אם פלטה חשמלית יוצרת מספיק תפוקת חום.

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראה דיון עם ריפטין בנושא בפורום של בירדי.

או שלח לי מייל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיחם? לא חשבתי על זה. לא מצאתי את הדיון האמור. מה המסקנה ?

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להבנתי ולא מנסיון מיחם אינו מתאים היות והוורט ישרף על גוף החימום. אולי אפשר למצא מיחם עם גוף חימום סמוי כמו שעושים היום קומקומים חשמליים.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מבשל במיחם 60 ליטר כבר למעלה משנתיים. גוף החימום גלוי והוא לא שורף את הוורט. עד היום לא קיבלתי פידבק שלבירה יש טעם לוואי כתוצאה מבישול במיחם. כדאי לנקות את המיחם עם חומר לניקוי קומקומים כל 3-4 בישולים.

אם יש שאלות ספציפיות לגבי הנושא אשמח לשתף מהניסיון שצברתי.

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפתין

אתה עושה לאוטר למיחם?

איך אתה מחמם מים לספארג'?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המאש בצידנית בדומה למה שדגן הציג בבלוג שלו. חימום מים ראשוני במיחם למדרגת הטמפרטורה הראשונה בהתאם לסוג הבישול. למדרגות החום הבאות אני עושה decoction בסיר במטבח (מוציאים מהמאש כמות מדודה בהתאם לטמפרטורה קיימת וטמפרטורת היעד, מרתיחים היטב ומחזירים למאש). בינתיים מחממים במיחם את המים לטמפרטורת הספארג'.  הספארג' עצמו כרגע מתבצע באופן ידני (קנקן ומסננת כפי שדגן מציג בבלוג שלו) אוספים את התירוש במיכל גדול והופ! חזרה למיחם לשלב הבישול.

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלות נוספות בקשותך : )

 

תמיד דקוקשן?

כמה שלבי דקוקשן?

האם היית במפגש והגשת בירה שבושלה כך? הייתי מאוד רוצה לטעום...

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתדל לעשות רק כשנדרש. תמיד יותר קל רק השרייה אחת.

דוגמה:

בירת חיטה עם גרעיני כסמין (גנבתי את הרעיון מאורי שגיא שזכה בפרס בסמואל אדמס לונג שוט ב 2008):50 מעלות (פרוטאין רסט בגלל שהכוסמין הוא לא לתת ולא עבר מודיפיקציה), 65.5 מעלות, 68.5 מעלות ו 76.5 מעלות.

טריפל - 65.5 ולפני ספארג' כמה דקות ב 75.5.

למפגשים של אביחי וביר מאסטר (הייתי רק בשניים) לא יצא לי להביא. אתמול בקבקתי טריפל שמיועדת לתחרות לונגשוט הקרובה. מבטיח להביא לטעום למרות שהיא תהיה קצת צעירה . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מכיר את אורי שגיא וסחטיין על הרעיון של הכוסמין

 

אבל למיטב ידיעתי פרוטאין רסט לא יעזור להם

ראה כאן:

http://hopwild.com/2009/02/18/cereal-mashing-bother

 

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכוסמין עבר תהליך קלייה בתנור ביתי. מכיוון שלא הייתי בטוח איך נכון לפעול עם גרעינים טריים שנקלו, לקחתי את הסיכון של "פרוטאין רסט" על כל הגרעינים כולל הגרעינים עם מודיפיקציה גבוהה. לשמחתי הבירה יצאה בסדר גמור. בפעם הבאה ייבדק הרעיון שמופיע  בקישור שלך.

 

 

 

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיחם:

ריפטין מבשל על מיחם עם גוף חימום גלוי.

רועי (cheese) מבצע מאש בדלי פלסטיק עם גוף חימום גלוי.

אני אישית רכשתי סיר ענתיקה עם גוף נסתר אבל ממה שקראתי בנידון (וקראתי המון בנושא) אין שום בעיה של חריכת התירוש ע"י גוף החימום.

השיטה הזו מאד מאד פופולרית באנגליה ובאוסטרליה.

לדעתי הסיבה שהשיטה אינה פופולרית בארה"ב (ועל כן אין המון כתובים בנושא) היא שמיכוון שהמתח החשמלי שם הוא 110, אין מספיק הספק לחימום מים בזמן סביר.

אגב, האמריקאים האלו גם לא ממש משתמשים בקומקומים חשמליים במטבח הביתי אלא מחממים מים בקומקום על הגז בד"כ.

לינקים:

http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=36094

http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=29250&start=0&hilit=mango#p316508

http://hbd.org/pcalinsk/HeatStk3.htm

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה פשוט לוקח קצת יותר זמן 

 

לדעתי הבעיה שלך כרגע זה קירור

כלומר לא בעיה אבל אתה צריך לארגן צ'ילר

 

ושוב אני מדגיש

אל תקנה עדיין כלום, לא לפני שאתה מצטרף לבישול אחד או שניים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי,

לפני שאתה משקיע, תן דעתך לשיטה האוסטרלית של BIAB. יכול להיות שזה עובד וחוסך גם זמן וגם ציוד.

אדווח לך אחרי הבישול הראשון שיהיה בקרוב...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

תודה נועם. קראתי על השיטה בגיליון של BYO שהוקדש לאוסטרליה ואני תוהה איך יוצאת הבירה והאם זה מתאים לכל המתכונים (שאלות אלה לא נענו בכתבה, לפחות לא במפורש למיטב זכרוני). אני מחכה לתוצאות הניסוי שלך בקוצר רוח.

 

אדי סער