חומצת אלפא

חומצת אלפא היא סוג של חומצה שנמצאת בכשות, בזמן שמבשלים כשות בתירוש כשעה, מתמוססות חומצות האלפא לתירוש וכ-30% מהם יומרו למרירות.

 

חומצת אלפא היא מדד למרירות. היא הופכת למסיסה בטמפרטורה גבוהה, לכן נדרש בישול ארוך של הכשות (45-60 דקות) בתוך התירוש.

תפקיד נוסף הוא ביצירת ראש הקצף של הבירה.

קרן

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010
איסומריזציה

אני לא יודע עם החומצה הופכת מסיסה אבל עוברת איסזומריזציה שזה שינוי הקשרים הכימיים הפנימיים במולקולה..אולי זה הופך אותה למסיסה?
בכל אופן למיטב הבנתי מקריאה קודמת זה מה שהופך אותה למרירה.