אחרי שעברתי על הרבה הודעות בפורום, שחלקן ממליצות להעיף את האישה/ספה/מיטה וכו' לטובת מקרר תסיסה, החלטתי לשקול ברצינות את הנושא.
לפי מה שהבנתי אפשר להשיג מקרר יד 2 בסביבות ה- 300 ש"ח, זה נכון? מאיפה כדאי לקנות? איך לקנות?
קובי.
אחרי שעברתי על הרבה הודעות בפורום, שחלקן ממליצות להעיף את האישה/ספה/מיטה וכו' לטובת מקרר תסיסה, החלטתי לשקול ברצינות את הנושא.
לפי מה שהבנתי אפשר להשיג מקרר יד 2 בסביבות ה- 300 ש"ח, זה נכון? מאיפה כדאי לקנות? איך לקנות?
קובי.
לאאאאאאאא
רק לא את האשה!!!!!!
יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות עם זה,
למשל, חפש ערך ד.י.ק.ל.ה.
<-:
חחחח :)
התכוונתי למקרר, לא לאישה P: למרות שאם הייתי נשוי, כנראה שבאמת הייתי מתכוון לשניהם..חח..
קובי, עזוב שטויות, זה לא לפורום. זה ליד 2.
פשוט קנה מקרר. את התמיכה הרוחנית כבר קיבלת ממני.
תקפיד על כלל אחד, לא קונים מקרר שעומד בחצר. תמיד תחפש מקרר שהמוכרים משתמשים בו, מלא מצרכי מזון. ככה תדע שאתה לא קונה חתול בשק.
לגבי המחיר, מה זה כבר משנה עוד 100 שח או פחות. קונים רק מקרר אחד לא 100. כדאי לשלם קצת יותר ולקבל מקרר טוב מאשר להיות קמצן ולקנות פגר מת.
מנסיון רב שנים אני מודיע לך ש"עניים" לא יכולים להרשות לעצמם לקנות זול.
ז"א שבסופו של דבר אני צריך לקנות מקרר רגיל.. ואין לי מנוס מלהפוך אותו בעצמי למקרר תסיסה מווסת טמפ' בצורה הבאה: http://www.instructables.com/id/Converting-a-fridge-for-fermenting-beer/...
אין לי אופציה פשוטה יותר? : \
בהחלט אתר מעניין :|
תראו, הבעיה שלי היא לא ממש להשיג את המקרר, עם זה אני אסתדר.
העניין הוא שאף פעם לא יצא לי להרכיב מווסת טמפ' חיצוני למקרר ואין לי מושג איך לעשות את זה.
בהתחלה חשבתי לקנות מקרר יין משומש גדול יחסית עם בקרת טמפ' מובנית מראש ופשוט להוציא ממנו את המדפים... אבל פשוט קשה למצוא אחד כזה.
ווסת טמפרטורה זה סיפור של עשר דקות עם קטר ואיזולייר בנד. לא להתרגש
קובי, אין סיבה לחשש. במקרר עצמו לא עושים שום שינוי. קבל הזנת החשמל, במקום ללכת לשקע בקיר עובר דרך וסת טמפ' אלקטרוני וממנו יוצא כבל עם תקע לשקע שבקיר.
לגבי חיבורי הוסת והסוג המומלץ תמצא פה בפורום המון מידע (לא אני כתבתי לכן זמין)
מקווה שיש לך איזה נכס למשכן, נכנסת לתחביב יקר מאוד!
בהצלחה
חחח.. כן, בהחלט תחביב יקר :)
אני לא מרשה לעצמי להוציא על יותר מדי דברים.. אז לפחות על זה.
ראיתי כמה וסתים דיגיטלים באיביי שהם יחסית זולים http://www.ebay.com/itm/Automatic-Digital-LCD-Temperature-Controller-Thermostat-/280734989082?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D2606876855902590477
אבל אני אמשיך לחפש עוד מידע בפורום.
אגב,
את החלק המתכתי שמודד את הטמפ' (זה שנמצא בתוך המקרר), ראיתי שאנשים ממש מלפפים אותו עם הכבל סביב מיכל התסיסה או מוצאים דרך להכניס אותו לתוך מיכל התסיסה למגע ישיר עם הנוזל. זה באמת הכרחי? הרי אחרי כמה זמן גם ככה המיכל יקבל את אותה הטמפ' ששוררת בחלל המקרר.
קובי,
א. התחביב יקר ככל שאתה מאפשר לו להיות.
יש דברים שהם נחוצים ויש דברים שהם מותרות. שליטה על טמפ' התסיסה היא חשובה אבל תוכל להוציא תחת ידך כמה בירות "בסדר" גם בלי זה. או לחכות לחורף.
ב. נושא הבקר נידון בפורום בהרחבה. אם לא תמצא אז נשמח לעזור לך לחפש בשירשורי עבר. מה שהרוב קנו הוא בקר פשוט מ EBAY שעלה בסביבות 100 שח כמדומני. ההתקנה שלו היא יחסית פשוטה (לא עבורי כמובן, אבל אדם בעל חוש טכני בסיסי כנראה יתמודד בהצלחה).
ג. גם מיקום הגשוש בתוך המקרר כבר נידון. הכי טוב להדביק אותו למיכל התסיסה מבחוץ. ולא, אין השוואת טמפ' בתוך חלל המקרר. פעילות השמרים במהלך התסיסה יוצרת חום. ז"א שמיכל התסיסה בד"כ חם יותר מהסביבה שלו בתוך המקרר.
כן, תסתפק בבירות "בסדר" ותזדנב תמיד מאחור.
שלום רב,
1. השגתי מקרר יד שניה (GE), במצב טוב ומספיק גדול להכיל 2 מיכלי פכמס 60 ליטר.
2. הרכבתי לו בקר כפי שמומלץ (http://www.ebay.com/itm/Automatic-Digital-LCD-Temperature-Controller-Thermostat-/280734989082?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D2606876855902590477 כיוונתי את הטמפרטורה הרצויה, במקרה שלי לטובת Irish Red, 19 מעלות, והכל נראה שעובד בסדר 3. אבל !! יש בעיה שנוצר במון לחות בתוך ההמקרר, ממש שלוליות מים, להערכתי זה נובע מכך שהמקרר מחובר ישירות דרך הבקר לכן כל המנגנונים (הפשרה/מאוורר וכו') שפועלים במקרר מנוטרלים העט כיבויו ע"י הבקר 4. בעט coldcrash, המקרר עובד רצוף ולא נוצר מים בכללמעניין מאיפה מגיעים המים
צוולה,
תחשוב בצורה אבסטרקטית יותר. מים נוצרים כאשר אוויר לח בטמפרטורה גבוהה מתקרר. במצב כזה, האוויר לא יכול להכיל את כל המים וחלק מהמים נצמדים למשטחים קרים.
זה לא אמור לקרוא ב 19 מעלות (לא בתקופה הזאת של השנה ולא איפה שאתה גר) - בטח לא שלולית.
גם זה לא קשור לשום מנגנון במקרר - המים חייבים להגיע מאיפה שהוא. אתה בטוח שהדלתות אטומות.
סיינט
צ'ולה,
לא נתקלתי אף פעם בתופעה כזו. גם אני מתסיס בשיטה שתיארת. המקרר אכן כבה לגמרי כאשר הבקר מנתק אותו מהחשמל.
הבעיה שאני רואה היא לחות שגורמת להצטברות עובש מסביב לדלת המקרר (בעיקר על הגומי) אבל מעולם לא שלוליות של מים.
האם, כפי שהציע פרננדו, יתכן והמקרר אינו אטום ויש כניסה של אויר מהחדר שמתאבה לכדי שלוליות מים בתוך המקרר?
או אולי יש הפשרה של קרח מהמקפיא ברגע שמהקרר מנותק?
גם אני מתסיס באותה הדרך וגם לא ניתקלתי בתופעה שאתה מתאר,
כפי שרשמו קודמיי, לדעתי או שמקור המים מקרח/מקפיא מופשר או מחוסר אטימות של הדלתות.
צ'ולה, גם אצלי זה לא קורה, בטוח שלא בטמפרטורות שאתה מדבר עליהן
אהלן צ'ולה,
לא מנוסה עם מקרר...
אבל מנגנון של מקרר לא נשמע לי יותר מידי מורכב כדי להתחבר על הפיקוד במקום התרמוסטט המובנה (שוב, אין לי נסיון).
מישהו ניסה?
חברים יקרים,
התעלומה נפתרה
ראשית, תודה על התשובות
המקרר אתום המידה טובה והלחות שניכנסת פנימה רק כאשר הדלת נפתחת, פעם-פעמיים ביום.
במקור יש אפשרות לכוון בנפרד את הטמפרטורה במקפיא ובמקרר. היה מכוון להגיע לטמפרטורה מינימלית במקפיא לכן בזמן הקצר שהמקרר מופעל היה יוצר קרח על הדריאטור של המקפיא, הקרח הזה היה מפשיר ואחר כך גולש מהאמבטיה הקטנה שיש מאחורי המקרר (מעל המדחס). בעבודה רגילה של המקרר החום של המדחס גורם להתיידות של המיים הללו.
העליתי את הטמפרטורה הנדרשת במקפיא והבעיה נפסקה לגמרי.
בברכה, חג שמח !!!!