PLATE CHILLER - פלייט צ'ילר

31 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלום לכולם,

   כפי שכולנו יודעים ישנן כמה שיטות לקירור התירוש לאחר הבישול: צ'ילר טבילה, צ'ילר זרימה נגדית/מקבילה, קרח, אוויר וגם פלייט צ'ילר.

לכל השיטות יתרונות וחסרונות אבל אין ספק שהפלייט צ'ילר הוא פתרון אלגנטי, קומפקטי ביותר וקל לחיטוי.

בשירשור זה רציתי לרכז ידע על הנושא. אני מתכוון פלייט צ'ילרס בלבד (לא שום מערכת אחרת). אשמח אם תוסיפו קישורים לפלייט צ'ילרים שקניתם + דעתכם על יעילותם ותפעולם. כל ידע (בנושא פלייט צ'ילרס בלבד - כגון מס' פלטות רצויות, חומרים והשפעתם על הבירה והקירור, וכולה) יהיה מבורך. תמונות של הפלייט צילר שלכם ויישומו בתוך המערכת שלכם יהיו בעלי ערך רב. מחירים, כל דבר אחר ייתקבל גם בברכה.

מקווה שיצא שירשור מעניין ובעל ערך.

תודה רבה,

סיינט

 

קישורים שמצאתי בפורום זה:

http://www.dudadiesel.com/choose_item.php?id=HX2330BWC

http://www.ebay.com/itm/30-Plate-Heat-Exchanger-SS304-Brazed-3-8-Cux3-4MPT-B12-/350331352696?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5191603678

http://www.ebay.com/itm/30-Plate-Cu-Brazed-Heat-Exchanger-SS304-3-4-FPT-B3-23-/350388704647?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5194cb5587

http://www.ebay.com/itm/10-Plate-Heat-Exchanger-SS304-Copper-Brazed-1-2-FPT-/350425061601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5196f618e1

http://www.dudadiesel.com/heat_exchangers.php?affiliate_pro_tracking_id=17:11

http://www.homebrewstuff.com/chill-out-20-plate-wort-chiller.html

 

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

טבלה מעניינת ביותר המראה את היעילות של פלייט צ'ילרים שונים (במונחים של זמן ושל מים).

משהו לקחת בחשבון כשקונים פלייט צ'ילר:

http://www.dudadiesel.com/files/beerwortchart.pdf

שימו לב שהנתונים שיווקיים והם טובים יותר מהמציאות.

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה שלי 

שני צ'ילרים של 10 פלטות. מחוברים בטור. בראשון מזרים מי ברז בשני מסחרר מי קרח, עובד לא רע.

 

החסרון של פלייט צ'ילרס הוא הצורך בשקית לכשות חוצמזה רק יתרונות.

לכו על לפחות 20 פלטות , עדיף 30.

 

 
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רועי, זה לא לעניין מה שאתה עושה. זה פשוט נראה יפה, וכל פעם להסתכל על מה שאתה בונה מעורר בי השראה. לי אישית חשוב הניראות של הדברים, לא כל מה שנוצץ זהב, אבל מה שנראה בלאגן בדרך כלל לא עושה את העבודה. חוץ מזה, אני רואה שאתה ממש משתמש בחיבורים של השקיה. מה שעובר שם זה מים לקירור או תירוש?

ועכשיו לעניין.. פלייט צ'ילר זה בעיקרון צ'ילר זרימה נגדית, כמו שרובנו/חלקנו בנינו בבית עם צינורות גינה ופלסטיק, נכון? פשוט הוא קטן יותר

האם יש לו עוד דברים חיוביים מלבד לעובדה שהוא קומפקטי בגודלו?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגודל הוא היתרון העיקרי. 

 

מחברי השקייה למי קירור בלבד.

בתמונה זה נראה כמו בלאגן אחד גדול, אבל במציאות זה הרבה יותר גרוע.

 

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אכזבת אותי.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שואדה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איציק,

   מה הקשר בין הדברים? קירור אוויר הוא פנטסטי לנפחים קטנים אך יהיה איטי מדי לנפחים מעל 15 ליטר. בגלל שיטת הקירור במעגל (התירוש חוזר לסיר כי לא הספיק להתקרר מספיק בסיבוב אחד) הוא לא סקלבילי לנפחים יותר גדולים.

חיסרון אחר של קירור האויר הוא שמבוסס על רדיאטור מאוד רגיש למגע, לא כל כך קל לנקות ולחטא אותו והוא תופס לא מעט מקום. מכאן שפלייט צ'ילר הוא בהחלט אופציה מעניינת (אם לא מבזבז יותר מדי מים).

בכל אופן, זה שירשור מוקדש לפלייט צ'ילרס. בוא נשאר ממוקדים כמה שניתן. אני יודע שיש הרבה כאלה מפוזרים בין החברים אז הייתי רוצה לראות יותר תמונות והסברים (כמו רועי). אני גם אפרסם את הקירור האוויר כשאחזור ארצה.

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

צודק, סליחה.

לא ידעתי שהאוויר מיועד ל15 ומטה.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני משתמש בזה בפלייט צ'ילר של שירון  : http://www.northernbrewer.com/brewing/shirron-plate-chiller.html

פשוט מעולה , אני אפילו עושה קומנדו וווירפול ועד עתה לא נתקלתי בבעיות .. חשוב לנקות מייד לאחר הבישול עם מים רותחים וגם לפני הבישול באותה הצורה. 

אני מכין דלי פלסטיק אחד עם מי קרח ומזרים על גרביטציה את המים ואפילו אוסף אותם לספונג'ה וכו'... 

 

 

כי אין כמו בבית

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הי שי!

  זה צ'ילר מעניין מאוד. מצד אחד יש לו רק 10 פלטות אבל מהצד השני הפלטות ארוכות לכן הוא אמור להיות יעיל כמו 20 פלטות.

מה גרם לך לבחור בו?

תוכל לתת לנו נתונים לגבי קירור 20 ליטר תירוש? בעיקר זמן הקירור ונפח (כמות) המי קרח שאתה מזרים דרכו לשם כך?

ניסית פעם לקרר עם מים זורמים? אם כן, אשמח לשמוע את אותם הנתונים (זמן ונפח מים)

תודה,

סיינט

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

מצטרף לשאלות של סיינט ומוסיף כמה משלי :

משום מה בהרבה מקומות שנתקלתי בהתייחסות לplate chillers, היא הייתה בעיקר שלילית. חלק אמרו שהם לא עובדים/אמינים ושהחיבורים שלהם מאוד מרגיזים ולא נוחים לשימוש.

עם זאת, טרם נתקלתי במישהו שלא הסכים שהם מאוד יעילים ומקררים במהירות "לא אנושית" (ציטוט מביקורת של איזה אמרקאי אחד : \ ).

 

עד כמה באמת השמועות האלו נכונות? הרי חייבת להיות סיבה שרוב המבשלים בפורום הזה (מהרושם שאני קיבלתי עד כה) מעדיפים לבנות צ'ילרים גדולים מצינורות נחושת במקום להשתמש בפתרון הנוח והיעיל הזה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פלייט צ'ילר דורש ברז בסיר - לא לכולם יש

בנוסף הוא דורש הגבהת הסיר או משאבה 

ובנוסף הוא דורש כשות בשקית

ובנוסף קשה להוסיף כשות בשלב הפליימאאוט

 

מצד שני אם יש לך כבר משאבה וברז אפשר לעשות וירפול צ'ילר 

שגם הוא יעיל במידה לא אנושית במיוחד עם פריצ'ילר טבול במי קרח ומלח

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

דגן המליץ לי עליו .. זמן הקירור הוא בערך 10-15 דקות (הזמן שלוקח לנוזל לרדת מהסיר בגדול ) לפעמים אני נותן למי הקרח יתרון כלומר זרימה מלאה של מי קרח ולא מלאה של תירוש ע"מ להוריד את הטמפ' 

אני בודק עם מד טמפ' ומחליט אם אני רוצה להוריד עוד את הטמפ ' . בדרך כלל אני מקרר ל25 מעלות. כמות המים היא בערך 25 ליטר. אף פעם לא ניסיתי להשתמש במשאבה או במים זורמים מהברז..

תמיד בדלי פלסטיק עם מי קרח.

 

 

כי אין כמו בבית

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שי,

   כמה קילוגרמים של קרח אתה מכין?

קרה לך פעם שנגמרו לך מי-הקירור?

סיינט

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

קדוש, איך אתה מקרר? פשוט במיי ברז? וומה אתה עושה בקיץ כשטמפ' הברז היא בטוח מעל 30 מעלות? (כך לפחות בדרום). אני אישית לא אוהב את עניין הפרי צ'ילר. לדעתי זה סתם מסבך את הבישול ומייקר אותו.

לצורך הקירור אני משתמש במים שאיתם חיטטתי את החבית תסיסה, ומוסיף להם שבעה בקבוקים שאני דואג להקפיא מבישול לבישול. עושה את העבודה יפה, וגם משיג לי תירוש עם 25 מעלות. ובסוף אתה משתמש במים כדי לשטוף ולנקות. את הבקבוקים אתה מעיף למקפיא עד לבישול הבא.

If you don't stand for something

You will fall from anything

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

שלום לכולם אני מקרר ע"י 2 י"ח מאורכות של דודה דיזל 30 פלטות כ"א שעובדות במקביל

מזרים מי ברז ומצד שני התירוש מסוחרר ע"י משאבה דכך הצילרים וחוזר למיכל הבישול מקורר במעגל סגור  

מה שגורם למשקעים לרדת במיכל למטה , אני לא משתמש בשקית לכשות אלא מיקמתי את נקודת השאיבה בשליש העליון של המיכל בישול כך שאין שאיבה של כשות לצילרים

כשאני מגיע במיכל לטמ"פ שמרים אני מזרים את הכל ישר ולא דרך הצילרים למיכל תסיסה כמובן לאחר שנקודת השאיבה חזרה לחלק התחתון של סיר הבישול

הצ'ילרים מאד יעילים לא נסתמים כמעט בכלל וגם אם קורה שכן אני פשוט הופך למספר שניות את כוון השאיבה והכל משתחרר

מקרר 200 ליטר תוך שעה

Dimensions L: 12.4" W: 2.9"
Heat Transfer Area/Plate 0.023 m²/plate (.247 ft²/plate)
Thickness of plates 0.3 mm (.0118")
Max Flow Rate 66.6 L/min (17.6 gpm)
Channel Capacities 0.04L/channel (.0105gal/channel)
Design pressure 1.0 Mpa (145 psi)
Test Pressure 2.0 Mpa (290 psi)
Design Temperature -195°C to +220°C (-319°F to 430°F)
Refrigeration Capacity 3-10KW (10,000-34,000 BTU/hour)
Flow direction F1-F3 and F2-F4 (see diag above)
Welding Material 99.9% Copper
Corrosion Resistance SS304 has good general corrosion resistance to a range of organic and in-organic fluids. It will have poor resistance to sulfuric and hydrochloric acids. Crevice corrosion may also occur when chlorides (salts) are present in the fluid. Since chlorides are in all natural sources of water it is best to use distilled water whenever possible. typically, a unit will last about 10 שנים with regular tap water depending on salt content. Not recommended for use with salt water.
Manufacture Material Stainless Steel 304
Applications SVO conversions, Heat pump system, household type central air conditioning, after heat recycling, refrigeration equipment, industry cold water machine,cooleroil and so on
UL Listed Yes - TUVReinland ISO9001:2000

   

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נחמד
אפשר גם להתחיל לסחרר כמה דקות ללא הצילר כך כל הטרוב ישקע ורק אז לחבר את הפלייט צילר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה פפו.

מה שבעייתי בשיטה שאתה מתאר הוא שיעילות הצ'ילר קטנה ככול שהטמפרטורה של התירוש יורדת.

תיאורטית אפשר לדאוג ליעילות קבועה על ידי בקרה על זרימת מי הקירור שאתה מזרים אבל מתאר לעצמי שזה לא כך במבשלה שלך (עדיין).

התשלום של חוסר היעילות (במונחים של מעבר חום) הוא שאתה צורך הרבה יותר מים מאשר היית יכול.

כמה ליטרים של מי קירור אתה צורך בתהליך הקירור?

סיינט

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

הבקרה כן קיימת רק שהיא ידנית בהתחלה המיים יוצאים חמים מאד בדרכם החוצה הם עושים סיבוב נוסף

בדופן הכפולה של מיכל הבישול לניצולת קרור נוספת בהמשך שהטמ"פ יורדת אני מאט את זרימת המיים

לדעתי בשעה עוברים שם כ 300 ליטר שבסוף יוצאים להשקות את הכרם הסמוך כך שכולם מרוצים

אני חושב שלקרר 200 ליטר בשעה זה בהחלט מספק  

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בהחלט יפה.

אני מניח שהמערכת האידיאלית בשבילך (בהנחה שאתה מבשל 200 ליטר) הינה צירוף של 3 או 4 פלייט צ'ילרס במקביל (כל עווד יש לך מספיק ספיקת מים קרים).

כך תוכל לקרר ישר למיכל (ללא צורך בבקרה) ולסיים את הקירור בפחות מחצי שעה עם פחות מים.

בכל אופן 300 ליטר נראה יפה מאוד ל200 ליטר תירוש אךלא לגמרי בטוח אם זה אפשרי. אם הייתי מערבב 200 ליטר תירוש ב100 מעלות ו 300 ליטר מים ב 20 מעלות הייתי מקבל 500 ליטר ב52 מעלות.

בההליך מעבר חום אין מצב שהנוזל קירור יוצא יותר חם מהתירוש ולכן עירבוב הוא סוג של חסם עליון (אם אני לא טועה).

איך מדדת את ה300 ליטר? אתה בטוח לגבי זה?

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אני לא ממש בטוח אבל נדמה לי שמבחינה לוגית - החסם העליון שציינת תקף במקרה של ערבוב או "זרימה באותו כיוון" אבל לא בהעברת חום בזרימה נגדית. הלוגיקה שלי אומרת שמכיוון שבזרימה נגדית מי הקירור יכולים לצאת בטמפרטורת הכניסה של התירוש (או מעלות בודדות מתחת לה) ולא בטמפרטורה הממוצעת לשני הנוזלים, אז לפחות תיאורטית - כל ליטר/מעלה שמי הקירור צוברים (נגיד מ-20 מעלות ל-90 מעלות = 300 ליטר, 70 מעלות = 21,000 ליטר/מעלה) מייצרים קירור בהיקף (ליטר/מעלה) דומה של התירוש (בהתאם לניצולת העברת החום). עושה שכל?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בהחלט עושה שכל... כנראה שלא לגמרי התעוררתי בבוקר כשהגבתי. בזרימה נגדית המים יוצאים בטמפרטורה קצת נמוכה מהכניסה של התירוש אך הרבה יותר גבוהה מהממוצע.

מכאן שהממוצע הוא לא חסם לשום דבר והמספרים שפפו פירסם הם בהחלט אפשריים.

תודה על התיקון דגן.

סיינט

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנראה שגם אני לא התעוררתי כי הממוצע דווקא כן נשמע לי כחסם.

בשלבים הסופיים של הקירור מי הקירור יצאו בטמפרטורה נמוכה בהרבה מהממוצע.

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה לא מסחרר את התירוש אלא רק מעביר אותו כנגד מי הקירור - אין הבדל בין הליטר הראשון לליטר האחרון מבחינת טמפרטורת היציאה של מי הקירור. רק בסיחרור תהיה ירידה הדרגתית של טמפרטורת הציאה של מי הקירור.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וואלה, אף פעם לא חשבתי על זה אבל הסחרור חזרה לסיר גורם לעליה משמעותית בכמות מי קירור.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אלה אם אתה מבקר את הספיקה בהתאם לטמפרטורה של התירוש אך זה סירגול מיותר.

בסופו של דבר, צ'ילר אוהב גרדיאנטים גדולים.

סיינט

נ.ב.: בוא ננסה לשתות פחות ולישון יותר היום...

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אתמול השתמשתי בפלייט צ'ילר החדש שלי (30 פלייטס) בפעם הראשונה.

לא הספקתי לכייל זרימות בכלל. הבירה התחילה לזרום בקצב מהיר בטמפרטורת יציאה של 25 מעלות (טמפרטורת המים כ 15 מעלות).

זה הלך חלק, פשוט תענוג. כל התהליך לקח כ 5 דקות.הצ'ילר לא נסתם מהכשות ועבד מצויין ללא משאבה (גרביטציה).

החיטוי הוא פשוט ביותר. מטביעים את הצ'ילר בדלי עם מים ויוד. הניקוי הוא טיפה יותר טריקי ואורך 3 דקות (הזרמת מים דרך הכניסה ואחר-כך דרך היציאה, 5-6 פעמים)

תחושתי היא שמי שלא משתמש בפלייט צ'ילר פשוט לא יצא לו לגלות איזה מדהים הוא עובד. קירור של 20 ליטר תירוש ב 5 דקות!! לזרוע שמרים וגמרנו!

סיינט

נ.ב.: שמוווללללללללץץץץץץץץץץץץ!!!!! נו???????????????????????

 

 

 

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

hey Saint!!

 

which chiller did you chose at last?

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Hey Sparrow!!!

I purchased a 30 plates chiller from Dudadiesel

Made in China (as everything else) but the quality seems alright.

Their customer service is great (by the way)

Here is the link: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemitem=350480033663ssPage...

I chose the option with 3/4 in male fittings

Saint