carboy

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

היי , 

אני מתכנן לעבור לקארבוי .. חלק מהבישולים שלי יהיו סטנדרטיים של 20 ליטר וחלק כפולים של 40. 

הגודל היחידי שמתאים לנפחים של 40 הוא 54 (החלופה מלמטה זה 34) .

האם יש בעיה להתסיס 20 ליטר בקארבוי של 54? (אני מבין שאני זקוק רק ל5% ראש השאלה אם המקום העודף יזיק). 

בנוסף, למשתמשים פה בקארבוי - האם זה בעייתי לשפות ממנו ? האם המעבר בגדול כדאי ? 

 

תודה 

שי.

 

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק ישור קו בנוגע למושגים:

זה קארבוי: הם באים הנפחים של 5 או 6 גלון.

וזה דמיג'ן:

 

הדמיג'נים באים בנפחים של 5 ליטר ומעלה, כולל נפחים שהזכרת - 34 ליטר ו54 ליטר.

 

יש לי קארבוי של 6 גלון. אני משתמש בו רק לבירות שזקוקות ליישון ארוך מאד. באופן כללי ההתעסקות עם זכוכית בנפח גדול כ"כ מפחידה אותי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השגת אותי...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בינינו, קארבוי זה אחלה כלי לתסיסה. הוא עשוי מזכוכית שמטיבה עם התירוש, הוא שקוף כך שאתה יכול לראות אם התסיסה פעילה או תקועה (אין להסתמך רק על האיירלוק). הרבה יותר טוב ממיכל הפלסטיק והפחמסים.

יש כמה דרישות שאתה צריך לעשות והמרכזית היא שהקארבוי צריך להיות מכוסה. אתה לא רוצה שיהיה אור על המיכל תסיסה. לתהליך התסיסה הכי כדאי להפחית באור. מעבר לכך אתה צריך לרכוש את האמצעים המתאימים לסיפון הבירה. בטח הבנת שקשה להתקין ברז במיכל זכוכית. גם הניקיון הוא לא פשוט, אי אפשר לפרק אותו אלא לקנמות עמנואלה מיוחדת שאתה דוחף פנימה ומסובב יחד עם מים חמים.

אבל תכלס, למה אתה צריך קארבוי של 54 ליטר? או 34? תישאר עם העשרים ליטר שאתה מבשל, תיתן איזה שנה ואז תקפוץ ליותר גבוה. אנחנו כאן לא מעט אנשים עם ניסיון של הרבה זמן עם הרבה בישולים, ובסופו של דבר אתה מבין שאתה צריך לבשל סביב העשרים ליטר.

הנה תזמין, את זה וזה יעשה את העבודה. אם תרצה לעבור למשהו גדול יותר, תמיד יהיה מי שירצה לקנות ממך את הישן

https://morebeer.com/view_product/6531//Plastic_Carboy_-_6_Gallon_

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

   אלה:

מה בין ה Plastic_Carboy של morebeer לבין מיכל 19 ליטר של מים מינרליים?

הם כותבים "Made from PET food-grade plastic".

              

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה אותו דבר בדיוק

 

איך בדיוק מנקים אותו?

ואיך מתקינים ברז?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכל מוסבר באתר שלהם:

http://www.better-bottle.com/products_master.html

הברז הוא ברז יעודי שלהם.

הם טוענים שהנקיון הוא לא בעייתי. שווה בדיקה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי שלום,

 

קודם כל טרמינולוגיה. נדמה לי שאתה מתכוון לדמיג'אן ולא לקארבוי.

קארבוי מקובל מאוד בקרב מבשלים ביתיים בארה"ב ולמיטב ידיעתי אין להשיג אותו בארץ. הוא בדרך כלל בגדלים של 5 או 6 גאלון. בארה"ב יש היום גם קארבויים קלים מפלסטיק.

הדמיג'אן הוא בקבוק זכוכית בטווח מידות רחב יותר והוא משמש בד"כ להתססה של יין. הוא מגיע בד"כ עם סל פלסטיק שתפקידו לשמור על הזכוכית, לעזור בנשיאה ולחסום אור.

החיסרון הגדול של הנ"ל הוא בנוחות - מדובר בכלים כבדים, קשים לניקוי, מסובכים לריקון (נדרש סיפון) ו... שבירים. חובב ציון אחד יכול לספר לך על אירוע מבאס מאוד ב-brew party האחרון בו נשבר דמיז'אן מלא בבירה בסוף יום הבישול. שבירה של הכלי העשוי זכוכית עבה גם יכול להיות מסוכן ולגרום לפציעות קשות. היתרון של התססה בזכוכית הוא בכך שמדובר בחומר שאינו נשרט, הוא אטום וחמצן לא חודר דרכו (חשוב ביישון ארוך בעיקר) ושניתן לחטא אותו בצורה טובה ויעילה וכל עוד הוא לא מתרסק ברעש גדול - הוא יכול להאריך ימים יותר מכל כלי פלסטיק.

ולעניין הנפח - כשאתה עובד עם דמיז'אן בנפח כפול מנפח הבירה שלך, הבעיה היא גם בנפח הראש הגדול אבל גם שטח הפנים הגדול של הנוזל בגלל הצורה של הבקבוק - שממש אינו רצוי, בעיקר בשלבים המאוחרים של התסיסה. כשיטה, אתה צריך לשאוף לראש שאפשר תסיסה בריאה בלי לגלוש אבל לא יותר מזה. 20% צריכים להספיק. לבישול של 20 ליטר הייתי לוקח 35 ליטר. ל-40 ליטר בירה הייתי הולך על ה-54.

אני השתמשתי בעבר בדמיג'אן כזה כמה פעמים עד שהנוחות ניצחה וחזרתי למיכלי פלסטיק. אבל השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך - למה לעבור לדמיג'אן... אתה הולך לוותר על נוחות רבה אז כדאי שתהיה לך סיבה טובה.

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מי שמחפש מוצא, דווקא עבור הסיפון יש פתרונות מעולים. הברז הוא אם כל הבקטריות...אההההההה

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

זה נכון, יש אחלה פתרונות עבור השפייה. אבל בכל זאת, מניסיון - העבודה עם דמיג'אנים יוצרת הרבה (המון!) טירחה. אני הייתי משתמש בכלי הזה רק במקרים של יישון ארוך מאוד. הזהירות שצריך לנקוט איתו, והקושי בניקיון, והשפייה הלא טריוויאלית, הם חסרונות משמעותיים.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי הברז - הוא באמת אם כל הבקטריות. אני מקפיד לפרק את הברז לאחר כל תסיסה להשרות אותו בחומר ניקוי ואח"כ בחומר חיטוי. וגם אז אני לא בטוח שהוא נקי.

אני טרם ויתרתי על מיכל תסיסה עם ברז אבל אפשר בהחלט להשתמש בדלי פלסטיק או בפחמס בלי ברז (ואז יש למצוא פתרונות סיפון). זה יפתור את בעית הבקטריות בברז וגם ימנע התעסקות עם זכוכית.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יש מתקן ממש מגניב שכמובן לא נמכר בארץ, אבל אם מישהו יודע על חבר שהולך להגיע מארצות הברית אז אני אשמח לקנות דרכו. הוא לא יקר (כל עוד לא שולחים אותו לארץ) והוא הופך את השפייה למאוד פשוטה.

למי שלא מכיר קוראים לזה סיפון אוטומטי, ואנה הקישור למוצר

https://morebeer.com/view_product/8126//The_Easy_siphon_3_8_inch

והנה קישור לסרטון שמסביר כיצד זה עובד

http://www.youtube.com/watch?v=VIu6IRpFNr8

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

לדעתי תוכל למצוא סיפון אוטומטי שכזה אצל ה winemaker במבשרת ציון (או לפחות כך ע"פ האתר שלו).

גם אצל בירדי נדמה לי שראיתי פעם פטנט כזה. ואם תבקש משחר הרץ אני בטוח שהוא יוכל לארגן משהו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

יש כמה סיבות שאני חושב לעבור לדאמיג'אן בגללם.. קודם כל לראות את התירוש .. ידוע שזכוכית טובה יותר עם נוזלים מאשר הפלסטיק שלנו .. ואיטום טוב יותר מאשר דלי הפלסטיק.. 

לפי התגובות שלכם נראה שעדיף בנתיים להשאר עם הדלי פלסטיק הוא אכן עושה את העבודה . 

תודה רבה

כי אין כמו בבית