שלום לכולם,
אתמול קיבלתי את הרפרקטומטר הידוע לשמצה. על פי החוברת שהייתה בקופסא, אני אמור לכייל אותו עם מים מזוקקים.
האם זו הדרך היחידה? איפה אני יכול להשיג מים שמתאימים לצורך זה?
שלום לכולם,
אתמול קיבלתי את הרפרקטומטר הידוע לשמצה. על פי החוברת שהייתה בקופסא, אני אמור לכייל אותו עם מים מזוקקים.
האם זו הדרך היחידה? איפה אני יכול להשיג מים שמתאימים לצורך זה?
שמעתי פעם שמים שיוצאים מצינור של מזגן הם מזוקקים
ואפשר לקנות בבית מרקחת או תחנת דלק
א. נכון, אפשר להשתמש במי מזגן (צריך ממש טיפה אחת בלבד)
ב. אפשר לכייל את הקפרקטומטר במי ברז. אני לא חושב שתבחין בהבדל בין מי ברז למים מזוקקים באמצעות ריפרקטומטר המיועד לבירה. אבל אולי אני טועה.
נסה ודווח.
יכול לעבות טיפת מים מהקומקום
1. אפשר לקנות בבית מרקחת
2. לא הייתי משמתש במי מזגן כי לך תדע מה היה בצינור ניקוז
3. אם תשתמש במי ברז תהיה שגיאה מסוימת, השאלה אם השגיאה הזו באמת מהותית לבישול שלך?
לא מהותית. אבל רועי, באמת שווה לאדות מים בקומקום בשביל זה?
אז אתם אומרים שבבית מרקחת אמור להיות משהו בסגנון, נלך ונבדוק
עיבוי מול בית מרקחת ? בטח שעדיף עיבוי . בדיוק דקה עבודה , לא צריך לצאת מהבית ויעלה פחות מ50 שח
גלעד,
אתה צריך ט-י-פ-ה. ממש אולי 1 מ"ל. תדליק קומקום ותשים כפית מעל הזרבובית. מה שיתאבה על הכפית יספיק למדידה.
חבל לקנות ליטר מים מזוקקים בבית המרקחת.
דווקא היום הקומקום שלי דולף??!@!@!
אלוהים, מה אתה רוצה ממני...
הבנתי, כנראה שעכשיו אני מחפש צנצנת לאחסון. נראה לי שאני אסתדר.
תודה חברה
גלעד בבית מרקחת ליטר מים מזוקקים עולים 7 ש"ח, לך תקנה ותוכל לכייל הידרומטרים עד הפנסיה שלך
אני בעד מי הברז.
אני מאמין (אך לא הוכחתי מדעית) ששגיאת הדיוק של הרפרקטומטרים הזולים היא בסדר גודל יותר גדולה משגיאת הכיול באמצעות מי ברז (שלא ברור כמה סוכרים או אלמנטיים עם תכונות אופטיות דומות יש בתוכם).
מכאן שהייתי מוותר על בתי מרקחת וחנויות חשמל...
סיינט
גלעד, אם זה כל כך חשוב לך, בוא אלי עם בקבוק ריק ואמלה לך אותו במי אוסמוזה חינם.
אוי! נזכרתי
יש לי בקבוק של מים קדושים מרבי רון בובליל.
וברצינות,
מים שעברו אוסמוזה הפוכה הם כמו מים מזוקקים.
אני יכול לערוך ניסוי של מדידת רפרקטומטר במי ברז לעומת מי אוסמוזה הפוכה.
אני מנחש שלא תראה שינויי, בכל זאת עדיין מדובר במוצר סיני......
לי נראה הגיוני לכייל את המכשיר לא על מים מזוקקים אלא דווקא על המים שבהם אתה משתמש לבישול עצמו.
הרי המים האלו הם הנקודת אפס שלך למעשה ולא מים מזוקקים.
גלעד, אתה טוע...
טוב,
ניסיתי לעשות את זה מרשים אבל לא הצלחתי לצלם באייפון את הקריאה של הרפרקטומטר.
מדדתי מי אוסמוזה הפוכה (מזוקקים) וכיילתי את המדיד לאפס.
ניקיתי את המים ושמתי מי ברז.
לא ראיתי הבדל בקריאה. ואם כן הוא קטן מקו SG אחד.
בקיצור. מי ברז מספיקים לכיול המכשיר.
זיקקתי מים, ומדדתי את הצפיפות בעזרת הרפרקטומטר. אחר כך לקחתי מים מהברז וגם מדדתי. קטע, כמו שנועם אמר אותו הדבר
חברים, זאת בדיוק הדרך!
להעלות היפוטזה, לדסקס, להגדיר ניסוי, לבצע אותו ולהסיק מסקנות מבוססות.
אני גאה בכם!!
סיינט
ועכשיו - אותו דבר עם הידרומטר (:
+1
אני אני!
לפני שקטתי שרפרקטומטר זה כלי שקרן ורשע, ושצריך לעשות לו תיקון קריאה, ביליתי זמן בניסיון לוודא שהוא דפוק על ידי השוואה עם שתי הידרומטרים, במיים מזוקקים ומיי ברז. בכל המיקרים התוצאות היו זהות בגבולות המדידה, ז"א, לא ראיתי הבדל בין קריאה של מיי ברז או מזוקקים, לא ברפרקטומטר, ולא בהידרומטרים.
במאמר מוסגר: אחרי שמשתמשים במ"ל אחד לכיול, אפשר להשתמש בשאר המים המזוקקים במגהץ, אז זה לא כזה ביזבוז.
אני משתמש במי ברז במגהץ!!
הוא עדיין כמו חדש אחרי שנים רבות של שימוש!!! מי שם מים מזוקקים במגהץ???
אבל אהבתי את הרעיון. אולי אני אמחזר את המים מהצ'ילר (כ120 מטר) במגהץ. זה אכן הרבה מי-גיהוץ אז אם אתם צריכים תבואו הביתה ואגהץ לכם את כל הכביסה.
(מי שום מה יש לי הרגשה שהרמד הולך למחוק לי את זה... איפה חופש הביטוי? איפה???)
סיינט
אני לא חושבת שאפשר לראות הבדל בין מים מזוקקים למי ברז ברפרקטומטרים הפשוטים שאנחנו משתמשים בהם, פשוט כי לא ניתן להבדיל בו בעין בסקאלה הצפופה של השנתות, מה גם שההבדל ממש לא משמעותי. עם זאת, אני תמיד בעד הדרך "הנכונה".
הדרך הכי פשוטה בשבילך להשיג מים מזוקקים היא לקחת כף ולהניח בתוכה קוביית קרח. בזמן בישול התירוש הנח את הכף מעל הסיר, המים שמתאדים מהסיר יתעבו בצד התחתון של הכף ותוכל פשוט להניח מתחת את ההידרומטר ולתת לטיפה או שתיים לטפטף עליו (חושבת שזה נקרא ניסוי הגשם מכיתה ב', לוקחים מגש מתכת עם קוביות קרח ומניחים מעל קומקום דולק)