בזמן האחרון אני עוסק לא מעט בתכנון וחישוב מראש של FG. באופן כללי FG מושפע ממספר פרמטרים:
- grain bill
- טמפרטורת מאש
- רמת ה-attenuation של השמרים
שני הראשונים משפיעים על רמת התסיסות (fermentability) של התירוש והאחרון משפיע על ביצועי השמרים והיכולת שלהם לטפל בסוכר.
ה-beer-smith (איתו אני עובד) מבצע חישוב של ה-FG בהתאם לנ"ל וניתן לבצע מעין "כיול" של הכלי בהתאם למערכת הבישול ולמאפייניה. בתפריט options תחת advanced, מגדירים נקודת ייחוס (במונחי טמפרטורת מאש) ומגדירים את שיפוע הפונקציה (רמת השינוי ב-FG כתוצאה משינוי של 1 מעלה F בטמפרטורת המאש). אני מודה שאני עדיין מתקשה לכייל את הבירסמיט שלי כהלכה וההערכות שאני מבצע בראש בצורה לא מדעית פוגעות יותר טוב מההערכות המתמטיות שהבירסמיט נותן.
יש עוד מישהו שחפר בנושא ושיש לו אי אילו תובנות? מישהו נתקל אולי בחומר כתוב בנושא?