תכנון וחישוב מראש של FG

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בזמן האחרון אני עוסק לא מעט בתכנון וחישוב מראש של FG. באופן כללי FG מושפע ממספר פרמטרים:

  • grain bill
  • טמפרטורת מאש
  • רמת ה-attenuation של השמרים

שני הראשונים משפיעים על רמת התסיסות (fermentability) של התירוש והאחרון משפיע על ביצועי השמרים והיכולת שלהם לטפל בסוכר.

ה-beer-smith (איתו אני עובד) מבצע חישוב של ה-FG בהתאם לנ"ל וניתן לבצע מעין "כיול" של הכלי בהתאם למערכת הבישול ולמאפייניה. בתפריט options תחת advanced, מגדירים נקודת ייחוס (במונחי טמפרטורת מאש) ומגדירים את שיפוע הפונקציה (רמת השינוי ב-FG כתוצאה משינוי של 1 מעלה F בטמפרטורת המאש). אני מודה שאני עדיין מתקשה לכייל את הבירסמיט שלי כהלכה וההערכות שאני מבצע בראש בצורה לא מדעית פוגעות יותר טוב מההערכות המתמטיות שהבירסמיט נותן.

יש עוד מישהו שחפר בנושא ושיש לו אי אילו תובנות? מישהו נתקל אולי בחומר כתוב בנושא?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חימצון מאוד משפיע

בנוסף כדאי לך אולי לשקול "fast ferment test"

זה יכול להצביע על כל מיני נקודות למחשבה וכמובן ליישום

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תהליך התסיסה, כלומר פרופיל הטמפ' לאורך תקופת התסיסה אמור לעזור בניצול של עד הסוכר האחרון, כלומר ה-FG

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד - המבחן ששחר מציע נועד בדיוק לגלות מה הפוטנציאל הסוכרים התסיסים של תירוש ספציפי בשימוש עם שמרים ספציפיים. פרופיל הטמפרטורה לא אמור להשפיע על ה-attenuation, אלא על התוצרים של התסיסה והזמן שלה. שורה תחתונה - לא אמורה להיות השפעה לפרופיל הטמפרטורה בתסיסה על ה-FG.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני אומר כן ולא (למרות שחברה שלי תמיד שונאת שאני עונה ככה)

אני חייב לציין כאשר אני מתסיס ללא בקרת טמפ' אז לרוב אני מקבל את ה FG שכתוב לי בתוכנה. כאשר אני מתסיס עם בקרת טמפ' וביום-יומיים האחרונים של התסיסה מעלה בטמפ' אחת או שתיים, אז הFG שלי יוצא אפילו יותר נמוך. כלומר אני מצליח לגרום לשמרים לאכול עד הסוכר האחרון וכך אני מקבל בירה יבשה. עובד לי טוב עם הבלגיות

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ההבדל שאתה מתאר נמצא בהשוואה של אותו תירוש ואותו סוג שמרים?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כן.איך שכתבתי בלגיות - יותר נכון טריפל שאני ממש אוהב.

יש לי קטע של תקופות בבישול. פעם בישלתי רק חיטה, ואז עברתי לבשל בלגיות. עכשיו אני בחוויה של IPA

If you don't stand for something

You will fall from anything