כיול מדיד גובה במערכת בישול HERMS

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סופסוף סיימתי להרכיב את מערכת HERMS. השאלה שלי היא כזו:

אני מתכוון לכייל את מדידי הגובה ע"י הוספת ליטר כל פעם אחד אחרי השיני ובכל פעם לסמן את קו המפלס החדש...

השאלה היא כזו:

האם לכלול בסימון את הנפח ה"מת" שנשאר במיכל?כ-1 ליטר נוזל

האם לכלול בסימון את הנפח ה"מת" בצנרת סיליקון ובמשאבה-כ-0.5 ליטר נוזל

בסופו של דבר בשימוש כאשר אני בא לקרוא מידה ולדוגמא אני רואה שיש 10 ליטר האם זה:

10 ליטר נטו שבסופו של דבר יעבור הלאה,

האם מתוך ה-10 ליטר 1.5 ליטר זה נפח "מת" שאני חייב לקחת בחשבון ומראש להגדיל את כמות המים?

לכאורה אם מנטרלים את הנפח המת אז צריך לקחת אותו פעם אחת בחשבון במאש ובבישול בשלב יצירת המתכון כי הוא "מדלל" את הבירה

ולכן אצטרך לתקן את כמות הגרעינים וכמויות הכשות במתכון, ובזמן המתכון אין צורך לעשות שום חישוב, 10 יטר זה מה שבסוף מקבלים!!!

אודה על תגובות ענייניות בנושא מבעלי ניסיון

תודה

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ב HLT אין בעיה עם הרעיון הצעת.

בסיר בישול לא הייתי ממליץ, זה ישבש את החישובים ולא יאפשר לך להשתמש בbeersmith ודומיה

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסכים עם רועי 2X.

לגבי הסיר, בשלב הבישול הנתון החשוב הוא סה"כ המים ולא כמה בירה תצא לך בסוף.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

רועי,

תוכל בבקשה לפרט מדוע מדיד בסיר הבישול ישבש את החישובים ?

ארז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אסביר איך שאני מבין את זה.

אקח לדוגמא את החישוב הסנטדרתי של ג'מיל בפודקאסים שלו:

הוא רוצה למלא קורניליוס קג בסוף התהליך.

ז"א שבסוף בסוף הוא רוצה 19 ליטר בירה מוכנה (5 גלון).

אם נניח כ2 ליטר משקע בתחתית מיכל התסיסה, אזי שלתסיסה צריכים להכנס 21 ליטר (5.5 גלון).

אם נניח שוב כ2 ליטר TRUB בתחתית סיר הבישול (באופן מכוון או בגלל קונפיגורצית הסיר) אז נפח הבישול צריך להיות 23 ליטר (6 גלון).

לכן ג'מיל תמיד נותן מתכונים המיועדים ל6 גלון. אין זה אומר שיצאו 23 ליטר בירה בסוף, אבל שחישוב הOG, והIBU מתייחסים לנפח מים של 23 ליטר.

 

לכן להבנתי, בתוך סיר הבישול חשוב לדעת מה הנפח האמיתי של הנוזל. כי זה הנפח שעל פיו חושב המתכון (נקרא Batch Size ברוב התוכנות).

אני רוצה לדעת כמה תירוש יש בפועל בסיר (ומול זה אני מודד את הגרביטי).

זה שאח"כ בסוף אני מזרים החוצה מהסיר רק 80 או 90 אחוזים מהנפח הנ"ל זה לא רלוונטי.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

בדיוק מה שחשבתי.

תודה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק מה שהתכוונתי

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב שאת הליטר שאתה מוסיף כל פעם כדאי למדוד בדייקנות יתרה כי כל טעות שם מכפילה את עצמה

אחת הדרכים לעשות זאת היא בעזרת מד משקל מדויק

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

דניאל, 

במה השתמשת כדי ליצור את המדיד? אני גם צריך להתקין אחד

בעז

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לחיבור מד גובה השתמשתי במחבר זוית 1/2 BSP מצד אחד לסיר וCOMPRESSION 1/2 מצד שיני (מחבר עין) מנירוסטה של חברת HEMLET

את העין ההחלפתי באטם סיליקון אדום והכנסתי צינור זכוכית 12ממ .

סגירה ידנית אוטמת בצורה נפלאה.

מהקצה השיני תמחתי בצינורית ע"י חריצת בורג נירוסטה עם מסור ידני ודפיקת שייבה 12ממ עם פטיש בלחץ (לא מצאתי וו מנירוסטה) עושה את העבודה

אני מתכנן בישול ביום שיני ואפיק תמונות תוך כדי של המערכת

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמונות תמונות תמונות!!!