שלום לכולם ,
אני מתכנן לעצמי מערכת לבישול בכלי בודד (brew in one vessle) בעיקר מחוסר מקום למערכת גדולה יותר כמו HERMS למשל.
אני מבין שהחלופות הן או BIAB , או מערכת בסגנון של דגן (שפידל) .
הרעיון הוא לקחת סיר (ביחס קוטר אורך מתאים כמובן) להרכיב עליו גוף חימום 3000W ובו לעשות גם מאש מבוקר וגם את שלב הבויל.
חיפשתי באינטרנט מידע על בישול בכלי בודד ולצערי לא מצאתי המון חומר .. אשמח אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם והידע שלכם:
האם כדי לי לעבוד עם "false bottom" ופשוט לנקז את התירוש לכלי אחר ->הוצאת הגרעינים -> והרתחה באותו הסיר ?
האם הבישול בסיר כזה מבטל את הספארג' ? פשוט מכניסים את כל נפח המים במכה אחת ? ואיך זה משפיע על היעילות ?
ואז מגיעות השאלות על הבקר והשליטה בו .. ופיזור החום נכון בכל הסיר (ערבוב? ) ..
אוקיי אני מבין ששאלתי הרבה אז תודה מראש .