תמיסת סטרטר לא מראה סימני חיים

11 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

מחפש עזרה:

לפני 48 שעות הכנתי תמיסת סטרטר לשמרים בפעם הראשונה. ( עד עכשיו עבדתי או עם שמרים יבשים שעברו הרטבה בלבד או עם שמרים שאספתי מעוגת השמרים לאחר העברה לדלי הביקבוק והוספו לבישול הבא ללא כל התערבות)

הכנתי שני תמיסות מ DME לפי הוראות בספר "איך למבשל " של פאלמר . עשיתי חיטוי לכל הכלים בישלתי על סיר  וחילקתי לשתי צנצנות. בדקתי טמפרטורה של הנוזל והוצאתי את השמרים קודם לכן בכדי שלא יקבלו שוק.

בצנצנת אחת שמתי מבחנת שמרים נוזלים WLP 002(English Ale)  עם תאריך תפוגה של 29.10.11

בצנצנת השניה שמתי מבחנת שמרים    (Blegian Style Ale Yeast Blen) WPL 575 עם תאריך תפוגה של 25.7.11

אחרי יום השמרים פגי התוקף יצרו קצף ונראה כי עבדו ולעומת זאת בצנצנת השניה לא רואים שום פעילות.

(שני המבחנות נקנו על ידי בארה"ב ושהו בקרור בחנות בדרך ומאז אצלי במקרר)

 

לא ברור לי מה אפשר לעשות עם התמיסה שלא מראה שום סמני פעילות. אשמח לשמוע עצות מבעלי ניסיון

תודה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבי היקר!

    מה שמומך?

אם אני לא טועה, אתה איתנו כמעט שנה והייתי יכול להישבע שבכל הזמן הזה לא הצגת את עצמך. אם אין טעות, פתחת בזמן הזה רק 3 שירשורים שקיבלו 2 תגובות בממוצע.

יש הרבה "אנשים רעים" באינטרנט. איך נדע שאתה לא אחד מהם? בקיצור, אולי תציג את עצמך (אם לא עשית זאת)?

סיינט

 

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

אז ככה

עוד לא בניתי את פסל הבירה שלי, והסט אפ מאוד בסיסי:

מאש: צידנית

בישול: גרעינים, סיר 20 ליטר, גז ביתי  15,000 BTU

קירור:  Australian No Chill

תסיסה: לא מבוקרת

גר בכפר ויתיקין, קונה בדרך ככל שקים במשותף של מריס אוטר או פילסנר וטוחן אצל שכני הטוב אבי (כשות) חופית.

לרוב מרוצה מהתוצאות,  לעיתים נדירות לא יוצא.

בתכנון: קודם כל בקרת תסיסה (בעבודה), ואז אולי קירור

מכיר הרבה חובצים ממסיבת הבישול המשותף והלונגשוט ולכן לא הצגתי עצמי מעל גבי המרשתת

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי,

יכול להיות שהתשובה הזו באה מאוחר מידי. כי אולי כבר ראית סימני תסיסה גם בצנצנת השניה?

בכל אופן, אם הצנצנות לא מעורבלות (באמצעות מערבל מגנטי) ואין איוורור רציף של התירוש, יתכן מאד שיקח יותר מ24 שעות עד שתראה סימני תסיסה גם בשמרים טריים יחסית.

לא כתבת כמה תירוש הכנת ובאיזה צפיפות. איך כיסית את הצנצנות? האם איווררת את התירוש לפני הוספת השמרים?

 

יש לך כבר תירוש שמחכה לתסיסה עם הסטארטרים הללו?

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש אפשרות למדוד צפיפות? זו האינדיקציה לקיום תסיסה.

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

כן יש לי שני בישולים לשמרים הללו

סימני תסיסה רק בבלגית שכאמור היו לאחר תאריך התפוגה - הבוקר הגשתי לתירוש

לא מערבל, הכנתי כמות של ליטר מים לכוס  DME ממש לפי ההוראות בספר שאומר שהגרבטי צריכה להיות 1.040.

לא ללקחתי מדידת צפיפות- טעות ראשונה .

לא איוורתי את התירוש -טעות שניה ?

כיסיתי עם שקית נילון לא מהודקת את הפתח כך שין לי איניקצית נשם שאולי היתה עוזרת.

עברו כבר 60 שעות מאז התחלת נראה לי די הרבה, בהתעם לעצות בתגובות אחרות אנסה לקחת צפיפות הערב אך אין לי למה להשוות, יש איזה ערכים שאני צריך לצפות ?

 

תודה לכל העונים

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה שלא איוורת היטב את התירוש זו תקלה רצינית. לשמרים אין חמצן.

גם אם לא לקחת גרביטי אז אפשר להניח שהגעת ל1.040 (אגב, ליטר לכוס זה לא מדוייק, עדיף לעבוד במשקל ולא בנפח של DME).

אם תמדוד גרביטי לתראה שאתה מתחת ל1.020, אז מן הסתם יש תסיסה כלשהי.

שקית ניילון לא כ"כ טוב. בד"כ ממליצים על נייר אלומיניום מהודק על פתח הצנצנת.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכוונה לקחת גרביטי מהסטרטר - כך תדע אם הוא עבד - צריך להיות באיזור ה-10 נקודות אחרי 24-36 שעות

את התירוש שחיכה לשמרים כדאי מאוד לאורר לפני ההגשה

לגבי הבירה הבלגית - אם היא בצפיפות התחלתית גבוהה - אפשר לאוורר אותה שוב בערב - 12 שעות אחרי ההגשה

בערב - בדוק סימני תסיסה ודווח - נראה מה עושים

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כאמור

 

בצנצנת כדאי לנער מדי פעם

קח גרביטי - זה מדד טוב

 

במידה והשמרים לא תססו - יש לי מבחנה של שמרים בלגיים שאשמח להעביר לך

וגם שמרים איריים שטופים שאפשר לנסות להחיות

 

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

שחר

את הבלגים הגשתי

והאנגלים, אם לא יצליח, אשתמש בדור שני של S-04 שאני חושב שיש לי במקרר

 

תודה

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

עדכון:

הצפיפות בצנצנת ללא כל סימן פעילות היתה 1.012 כך שכנרא הם ביישנים  אבל רעבים (לא לקחתי צפיפות התחלתית אבל היה צריך  להיות בערך 1.040)

לפיכך הגשתי לתירוש ונראה שהמצב תקין, נראה איך יתקדם.

בדלי השני הנשם מבעבע חזק אז גם נראה תקין.

תודה על העזרה והתמיכה

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול כמובן לשטוף את השמרים לשימוש חוזר

או לקצור מלמעלה

 

בהצלחה ושמור בקבוק : )