מחפש עזרה:
לפני 48 שעות הכנתי תמיסת סטרטר לשמרים בפעם הראשונה. ( עד עכשיו עבדתי או עם שמרים יבשים שעברו הרטבה בלבד או עם שמרים שאספתי מעוגת השמרים לאחר העברה לדלי הביקבוק והוספו לבישול הבא ללא כל התערבות)
הכנתי שני תמיסות מ DME לפי הוראות בספר "איך למבשל " של פאלמר . עשיתי חיטוי לכל הכלים בישלתי על סיר וחילקתי לשתי צנצנות. בדקתי טמפרטורה של הנוזל והוצאתי את השמרים קודם לכן בכדי שלא יקבלו שוק.
בצנצנת אחת שמתי מבחנת שמרים נוזלים WLP 002(English Ale) עם תאריך תפוגה של 29.10.11
בצנצנת השניה שמתי מבחנת שמרים (Blegian Style Ale Yeast Blen) WPL 575 עם תאריך תפוגה של 25.7.11
אחרי יום השמרים פגי התוקף יצרו קצף ונראה כי עבדו ולעומת זאת בצנצנת השניה לא רואים שום פעילות.
(שני המבחנות נקנו על ידי בארה"ב ושהו בקרור בחנות בדרך ומאז אצלי במקרר)
לא ברור לי מה אפשר לעשות עם התמיסה שלא מראה שום סמני פעילות. אשמח לשמוע עצות מבעלי ניסיון
תודה