לאגר חם

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

טוב, בעיקבות פנצ'ר עם האישה בנוגע למה ואיך אפשר לשים דברים בפריזר של מקרר תסיסה, כשהגעתי הבייתה אתמול הלאגר במקרר עמד על 18 מעלות. אחרי שתיקנתי את הבעיה, היום בבוקר הוא ירד ל17.3. יש סיכוי לא רע שהמקרר נדפק, או לפחות שהוא לא מקרר טוב כרגע, ויקח לו בקצב הזה עוד 24-36 שעות להגיע חזרה לטמפ' טסיסה של לאגר, ויכול להיות שהוא לא יגיע לטמפ לאגרינג בכלל. הלאגר שבתוך המקרר בדיוק סיים לתסוס יום או יומיים לפני שזה קרה, והייתי אמור להעביר אותו לדימיגן זכוכית וללאגר (זו מילה?) אותו ביומיים שלושה הקרובים.

השאלה היא מה לעשות עכשיו? כמו שאני רואה יש לי שלושה אפשרויות:

1. לבקבק כמו שהוא(steam beer?) ולקוות לטוב

2. ללאגר כמו שהוא, בידיעה שהוא ישב בטמפ' של כ12 מעלות במיקרה הטוב שזה (להבנתי) הרבה יותר מדי ללאגר

3. לשפוך. אפשרות שהייתי נמנע ממנה אלא אם זה אשכרה מקולקל

 

עצות?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ברור בכמה באטצ'ים מדובר אחד או שניים

 

בכל מקרה הלאגר שסיים לתסוס ועלה ליומיים ל-18 מעלות

פשוט תלאגר(אז איך אומרים את זה?) אותו כרגיל - לא נראה לי שתהיה בעיה - זה יכול אולי להשפיע על אורך חיי המדף שלו - אז פשוט תשתה אותו מהר יחסית  : )

אגב - אפשר ללאגר גם בבקבוקים - וזה יהיה מעניין לבקבק כמה בקבוקים ולהשוות לבירה שהייתה(לאוגרה) בדמיג'ון

 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

באטץ אחד. 

אם אתה סגור על הקטע של לאגר בבקבוק זה נותן לי אופציה אחרת: לבקבק הכול, ולשים במקרר של הבית (שכן עובד). כדי לעשות כזה דבר אני מניח שאני מעביר לדלי ביקבוק (דהינו, משאיר את רוב השמרים מאחור) ומוסיף סוכר ביקבוק. כאשר הרעיון הוא שאני פשוט משאיר את זה במקרר לחודש/חודשים לפני שתיה

ללאגר אותו כרגיל כניראה לא תהיה אופציה, אלא אם אני רוצה ללאגר בטמפ של 14-16 מעלות. ניראה חם מידי, בעליל.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בהנחה שהבירה תססה ב-12 מעלות

והמקרר של הבית עומד על 4-5 

אפשר ללאגר בבקבוק.

 

המקרר שבו התססת - אם תנתק אותו מהבקר ותחבר לקיר - לא יעבוד?

אם הוא עובד - יש סיכוי שאתה יכול להגיע ל 6-7 מעלות ללא בקר עם הטרמוסטט הפנימי ואז תוכל לבקבק רק כמה בקבוקים ולהשוות את הבירות שלאוגרו בבקבוק לעומת הדמיג'ון

 

בהצלחה 

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

סבבא, זה בערך מה שיש לי.

 

הבקר מנתק את המקרר מהחשמל כשהמקרר מגיע ל10 מעלות (טמפ התסיסה המתוכננת). בהתחשב בעובדה שהוא להגיע ל10 כבר שבוע, אפקטיבית הבקר לא עושה כלום והמקרר כאילו מחובר ישירות לחשמל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם התסיסה אכן הסתיימה והתרחשה ב10-12 מעלות אז אין בעיה עם זה שהטמפ' עלתה אח"כ. תקרא לזה diacetyl rest.

אם אתה יכול להוריד את הטמפ' בחזרה לטמפ' לאגרינג (דהיינו 0-3) אז עדיף יישון קר של כל הבטצ' יחד.

אם אין אפשרות כזו, אז כן, תבקבק ואז תעביר ליישון קר במקרר הביייתי. אל תשאיר מחוץ למקק לטובת הגזה. ההגזה תתרחש באיטיות גם בטמפ' הנמוכה וזה רצוי.

במקרה הגרוע אם אחרי חודש עדיין אין מספיק גזים, אז תוציא מהמקרר לשבוע.

 

לגבי ביקבוק, האם אתה בטוח בשלב זה ב100% שהסתיימה התסיסה ושאין עוד סוכרים זמינים לשמרים?  

ולגבי המקרר, האם מדדת טמפ' במדחום אחר מלבד זה שמחובר לבקר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

אוקי, עידכון: הבנתי בסוף מה היתה הבעיה של המקרר, והוא חזר לקרר. כרגע הוא יושב בסביבות ה11.4, ושם הוא כניראה ישאר. מסתבר שהוא לא ממש מגיע לטמפ' של לאגרינג.

נישארה האופציה של ליגור(?) בבקבוקים. השאלה היא רק איך אני עושה את זה? אני צריך להוסיף סוכר כמו בביקבוק רגיל? צריך לעשות משהו מעבר ללשים בבקבוק ולשמור קר מאוד לחודש?

אגב, בפעם הבאה שאני אבשל לאגר, אני אלגר אותו בפריזר. אני חושב שכאשר אני מתסיס אייל במקרר בטמפ של 20 מעלות, טמפ הפריזר תהיה בסביבות 2-4.מה שניקרא שתיים במחיר אחד :)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי המקרר - היתה לי פעם בעיה דומה והסתבר שיש איזה מאוורר שקפא ולכן המקרר לא קירר.

ניתקתי מהחשמל ובצד של המקפיא פירקתי את הקיר האחורי - הפשרתי עם מייבש שיער - הרכבתי והוא עובד כמו חדש (טפו טפו טפו)

 

לגבי הפריזר - למה שלא תעשה את זה כבר עכשיו? מה הטמפ בפריזר?

 

לגבי לאגרינג בבקבוק -  בקבוק כרגיל עם סוכר ואחסון הבקבוקים בקור

אחרי יודש חודשיים בדוק אחד - אם לא מספיק מוגז - העלה טמפ לשבוע

 

בהצלחה וספר איך זה מתקדם