שלום לכולם
ביום שישי עשיתי ניסוי כלים ראשון לסיר הבישול של מערכת HERMS בכדי למדוד את קצב האידוי,
הסיר קוטר 45 וגוף חימום חשמלי 2700W,ביקשתי 3000W ועקב דיוקי ייצור זה מה שקיבלתי.
(התנגדות גוף החימום כ-17-18 אום ע"י מולטיטסטר)
הרתחת 32 ליטר מים מטמפ 23 מעלות עד רתיחה סוערת הינה 70 דקות ללא מכסה..
עם כיסוי הרתיחה סוערת מאוד. ללא מכסה הרתיחה נחלשת מעט עקב שטח אידוי גדול (קוטר 45) למשהו בין רתיחה סוערת לרתיחה עדינה. יש הרבה בועות שיוצאות ופני השטח נשברים
ב-90 דקות רתיחה אויידו כ-7.5 ליטר מים שזה כ-23% שזה המון דרוש לפחות 5%.
השאלה היא כזו:
האם בכדי לצמצם את כמות האידוי ולהגדיל את קצב הרתיחה לרתיחה סוערת האם כדאי במכסה הסיר לפתוח פתח בקוטר 20 ס"מ לדוגמא,תמיד אפשר להגדילו במידת הצורך). ואז לבשל את התירוש עם המכסה החתוך? זה יאפשר אידוי של טעמי לוואי וגם יאפשר רתיחה סוערת.
תודה וחג שמח לכולם
הרתחת (בישול) תירוש
ראשון, 10/02/2011 - 05:48
ראשון, 10/02/2011 - 06:16
#1
לא הבנתי משהו ביקשת 3000, קיבלת 2700 וזה בסדר?
מה זה דיוקי ייצור?
ראשון, 10/02/2011 - 09:12
#2
אני מכסה את הסיר עד תחילת הרתיחה ואז משאיר אותו מכוסה חלקית כך שבסביבות 25% משטח הסיר פתוח.
קצב האידוי שלי הוא 15%
ראשון, 10/02/2011 - 11:50
#3
חבל לקדוח במכסה.
פשוט תזיז אותו הצידה לפי הצורך.
ראשון, 10/02/2011 - 13:00
#4
וזה בסדר?
לא אמורים, בגדול, להיות עם מכסה פתוח לאורך הבישול? (לאחר רתיחה ראשונית)
ראשון, 10/02/2011 - 13:17
#5
דיוקי ייצור של גוף חימום הינו 10%, הפסק זה המתח בריבוע חלקי ההתנגדות
שינוי ב-1 אוהם ב-230 V זה בערך 300W.
תודה על כל ההמלצות
ראשון, 10/02/2011 - 13:49
#6
סשה בקרית אתא ייצרו לי שני גופי חימום ולא נתקלתי באי דיוקים כאלה, אולי 1% +-
לשאלתך, כמו שנועם הציע כדאי להשתמש במכסה כדי לשלוט ברתיחה. ככה אני עושה את זה .
שני, 10/03/2011 - 08:41
#7
אני בדרך כלל משחק עם המכסה כדי לשלוט ברתיחה, אני לא מבשל עם מכסה פתוח לחלוטין. אין סיבה לאדות כל כך הרבה, וגם אין טעמי לוואי בבירה