הרתחת (בישול) תירוש

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שלום לכולם
ביום שישי עשיתי ניסוי כלים ראשון לסיר הבישול של מערכת HERMS בכדי למדוד את קצב האידוי,
הסיר קוטר 45 וגוף חימום חשמלי  2700W,ביקשתי 3000W ועקב דיוקי ייצור זה מה שקיבלתי.
(התנגדות גוף החימום כ-17-18 אום ע"י מולטיטסטר)
הרתחת 32 ליטר מים מטמפ 23 מעלות עד רתיחה סוערת הינה 70 דקות ללא מכסה..
עם כיסוי הרתיחה סוערת מאוד. ללא מכסה הרתיחה נחלשת מעט עקב שטח אידוי גדול (קוטר 45) למשהו בין רתיחה סוערת לרתיחה עדינה. יש הרבה בועות שיוצאות ופני השטח נשברים
ב-90 דקות רתיחה אויידו כ-7.5 ליטר מים שזה כ-23% שזה המון דרוש לפחות 5%.
השאלה היא כזו:
האם בכדי לצמצם את כמות האידוי ולהגדיל את קצב הרתיחה לרתיחה סוערת האם כדאי במכסה הסיר לפתוח פתח בקוטר 20 ס"מ לדוגמא,תמיד אפשר להגדילו במידת הצורך). ואז לבשל את התירוש עם המכסה החתוך? זה יאפשר אידוי של טעמי לוואי וגם יאפשר רתיחה סוערת.
תודה וחג שמח לכולם

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי משהו ביקשת 3000, קיבלת 2700 וזה בסדר?

מה זה דיוקי ייצור?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מכסה את הסיר עד תחילת הרתיחה ואז משאיר אותו מכוסה חלקית כך שבסביבות 25% משטח הסיר פתוח.

קצב האידוי שלי הוא 15%

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חבל לקדוח במכסה.

פשוט תזיז אותו הצידה לפי הצורך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

וזה בסדר?

לא אמורים, בגדול, להיות עם מכסה פתוח לאורך הבישול? (לאחר רתיחה ראשונית)

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

דיוקי ייצור של גוף חימום הינו 10%, הפסק זה המתח בריבוע חלקי ההתנגדות

שינוי ב-1 אוהם ב-230 V זה בערך 300W.

תודה על כל ההמלצות

Theres nothing like a good brew

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סשה בקרית אתא ייצרו לי שני גופי חימום ולא נתקלתי באי דיוקים כאלה, אולי 1% +- 

 

לשאלתך, כמו שנועם הציע כדאי להשתמש במכסה כדי לשלוט ברתיחה. ככה אני עושה את זה .

 
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני בדרך כלל משחק עם המכסה כדי לשלוט ברתיחה, אני לא מבשל עם מכסה פתוח לחלוטין. אין סיבה לאדות כל כך הרבה, וגם אין טעמי לוואי בבירה

If you don't stand for something

You will fall from anything