berliner weisse-acid malt

13 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שלום לכל שותי הבירה.

 

אני רוצה לרקוח מתכון לberliner weisse ומכאן תוהה: האם לשים בו acid malt?

 

האם זה מקובל או רצוי לסגנון על מנת לקבל את החומציות המבוקשת?

אם כן באיזו כמות?

 

הסגנון הזה דל בכשות ואלכוהול, האם השימוש בacid malt ישפר את העמידות לבקטריה?

 

תודה רבה ולחיים!!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

נראה לי שזה בדיוק ההיפך.

Breliner Weisse היא בירה חמוצה . החמיצות באה מבקטריות, לא מלתת חומצי.

הבעיה המתעוררת היא שהבירה (לפי הגדרות הסגנון) היא נמוכה באלכוהול כך שקשה לשלוט על השתוללות הגידול של הבקטריות.

קריאה נוספת בכתבה מ BYO :

http://www.byo.com/stories/recipes/article/indices/51-recipe-exchange/209-berliner-weisse

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש סגנונות בירה שללא השמרים הנכונים לא הייתי מנסה. זה אחד מהם.

קבל מתכון:

http://www.homebrewtalk.com/f70/berliner-weiss-44592/

 

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אכן החומציות היא מהבקטריות-יותר נכון מחומצה לקטית שהן מייצרות, ובלתת חומצי יש חומצה לקטית אז זה לא יכול להיות דומה?

 

ואיפה אפשר להשיג את הבקטריות הנכונות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

"ואיפה אפשר להשיג את הבקטריות הנכונות?"

בארה"ב:

http://www.wyeastlab.com/hb_productdetail.cfm?ProductID=17

http://www.whitelabs.com/beer/bacteria.html

 

בהצלחה עם זה...

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואל תשקח לקחת אותם בקירור כל הדרך, אחרת עוד יחמיצו לך בדרך....

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין איך יגיבו שלטונות המכס אם תייבא בקבוקון עם נוזל ובתיאור הטובין תכתוב "בקטריות"
(-:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא בעיה

בתנאי שיש ליד שקית זיפלוק עם אבקה לבנה (PBW)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברלינר וווייס זו לא בירה ששותים עם פטל?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמוץ,

תקרא בקובץ המצורף שסרקתי מהספר של ג'מיל זיינשף וג'ון פאלמר איזה אפשרויות יש להחמיץ ברלינר ווייס. כולל דעתו על האפשרות להשתמש באסיד מאלט.

 

לא מצליח להעלות בגודל מלא.

עמנואל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, קראתי.

אשכרה לא מבין למה לבשל בירה כזו.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דעתי אינה שונה מדעתך. זה לא בירה זה פי&ה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה שאני מתערב ועוד מבלבל אותכם בזוטות שממש לא קשורות בנושא, אבל כל הדיון הזה ואף אחד לא שאל את השאלה המתבקשת - למה לכל הרוחות לבשל Berliner Weisse? מכיוון שאני לא בקיא בפרטים, קפצתי ל-BPCP ואחרי שקראתי על ההסטוריה, המרכיבים ובעיקר על המאפיינים של הבירה - קשה לי לראות סיבה לבשל אותה. בירה דלת אלכוהול (שנאמר - האלכוהול לא מורגש כלל), חסרת ארומה, חיוורת בצבע וחומצית בטעם. עם IBU 3-8 היא פחות כשותית מבאד לייט. כמו ששחר כתב - כתוב ששותים אותה עם שוט של סירופ פירות (פטל למשל) - כנראה מאותה סיבה שתרופות של ילדים מגיעות בטעמי סירופ.

אני מבין שתא חובבי הכשות המחתרתי בחובבי ציון הולך והופך למיעוט. לא נורא, דווקא נחמד לי להיות מיוחד (-: על כל בירת 3 IBU שמבושלת בציון, אני מרגיש צורך לפצות ב-100 IBU משלי. ככה נשמור על איזון בקהילה

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אז ככה: לפני שנתיים  ומשהו הייתי בברלין.

מסעדות זולות, בחורות יפות וכמובן-בירה!

 

שתיתי את הבירה הזאת פעם בתוספת סירופ פטל ופעם בתוספת משהו ירוק, וזה היה טעים..למה להתפלצן באד לייט לא באד לייט אין כאן מקום להשוואה ואולי כדאי שתשתו פעם ברלינר וייס, זאת בירה ויש לה הכבוד שלה-בואו נגיד שאשתה אותה במקום מים בבוקר, מקובל?

אני רוצה לשחזר את החוויה ואשמח לחלוק גם איתכם.

ותודה לעמנואל על המסמך.