השוואת שיטות בישול שונות

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

שלום לכולם,

בהמשך לדיון שהתפתח בשירשור "בישול בכלי בודד", אני מציע לערוך השוואה בין שיטות בישול שונות.

נבחר מתכון, נבחר זמן, נבשל איש איש במבשלתו, וניפגש כדי להשוות תוצאות ולהסיק מסקנות. אני בטוח שכולם יצאו נשכרים מניסוי שכזה. נועם העיר שיהיה קשה לבודד משתנים, והוא כנראה צודק. למרות זאת, אני מרשה לעצמי להניח שההשוואה תהיה מלמדת מאוד.

רון וסיינט הביעו נכונות להשתתף בניסוי, אני מחכה למשתתפים נוספים. כדי שלכולם יהיה מספיק זמן להתארגן על עצמם (סיינט, למשל), אני מציע שנעשה את זה בעוד חודש. יום שישי, 11/11/11 נראה לי מתאים - מספיק זמן בשביל כולם להתכונן.

כדאי שכל משתתף יתאר את המיבשלה והציוד בהם הוא מתכוון להשתמש, כדי שנדע לאן אנחנו הולכים. אם אפשר, כדאי גם לקשר תמונות.

אז, משתתפים נוספים - הרימו ראש והביעו נכונותכם! ובאותה הזדמנות, זה המקום להציע הצעות לסגנון בירה שיבושל בניסוי (אח"כ ניסגר על מתכון ספציפי).

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רגע,

אם כל אחד מבשל למבשלתו הוא, מדוע צריך לבשל באותו תאריך? 

ז"א, זה מגניב והכל, אבל לא מחוייב המציאות.

בעצם אפשר לקבוע תאריך יעד לטעימה השוואתית ושכל אחד ידאג שיש לו בירה מוכנה לתאריך זה.

 

מצד שני, אם נקפיד שכולם יבשלו באותו יום, לפחות ננטרל את השונות שנובעת מיישון הבירה לפרקי זמן שונים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אם הבישול לא מתבצע במקביל במבשלת שיבולת אני בחוץ!!!

עכשיו ברצינות - אם לא נתייחס לזה כניסוי שבו נמזער את ההשפעה של כמה שיותר פרמטרים (חוץ מאלו שמעניינים אותנו) אז זה סתם ביזבוז של זמן... כסף... אנרגיה... מים... חומרים... שירשור... רוחב פס... נפח שרת... וכולה.

סיינט

 

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

סיינט, מאחר ואתה טיפוס חיובי - נראה לי שכרגע התנדבת להגדיר פרמטרים!

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שחר אייל,

    האמת שאני מתחיל לאבד את החיוביות בזמן האחרון.

היום בבוקר, כשהסתרקתי מול המראה, ראיתי את כולי מכוסה בתחבושות. הרגשתי בתחילתו של מטמורפוזה עם תחושה כבדה של דג'ה וו. האמת שזה לא כזה נורא אבל לאחר התחבושות מגיעה הסטודנטית (וזה כבר סיפור אחר!!).

 

טוב, לעינייננו, אני מציע את הדברים הבאים:

* בחירת קוארדינטור לניסוי (לא אני, אני זקן מדי, זה הזמן למישהו מהדור החדש). הקוארדינטור ידחוף את התוכנית וידווח על התקדמותה.

* בחירת 2 או 3 שיטות (אין צורך ביותר בישולים). הרכבת צוותים של 2-3 חברים לבישול. זאת צריכה להיות חוויה קהילתית, מבוקרת ומתועדת.

* הגדרת לוח זמנים. כל הצותים חייבים להתחייב אליו.

* הגדרת מתכון

* רכישת חומר הגלם אצל אותו ספק (מהגרעינים הטחונים עד לשמרים). אין שימוש בשום מכשיר / חומר המצוי אצלנו במזוה (חוץ מציוד בישול, קירור, תסיסה וביקבוק).

* בישול באותו יום ופרסום רשמים בפורום על ידי הצוותים.

* תסיסה מבוקרת לפי המתכון. ביקבוק לפי לוח זמנים + מתכון

* קביעת תאריך לשתייה מופרזת ואכילת בשרים על האש. אני מציע שהפעילות תהיה פתוחה לקהל החברים הרחב (בתשלום על ההוצאות - כסף כן, פיתות לא!!!!)

* פרסום רשמים סופיים על ידי הצוותים

* סיכום הניסוי על ידי הקוארדינטור

סיינט

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

פרננדו

 

מה קורה?

יותר מדי זמן ללא בישול בירה אני מניח...

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, לעניין הפתיח שלך, יש לי רק דבר אחד להגיד לך...

relax, dont worry, have a homebrew. תחזיק מעמד.

חוצזה - ההצעה שלך מגניבה בהחלט. אם מישהו יקבל אותי לצוות שלו (במערכת שלי זה ייצא קצת יותר מידי בירה) - אני בפנים. מי הקואורדינטור?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זהו!

שתיתי חצי כוס Luviskol K90 וההתקף עבר. מזל שלא שפכתי את כולו עדיין. גם אצלכם הכל זוהר?????

תודה חברים על התמיכה הנפשית!!

סיינט

נ.ב.: נראה לי הגיוני שהקוארדינטור יהיה מישהו עם שם משפחה של סגנון בירה, לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש פה מישהו בשם "וויס"? 

או שאולי נכריז על סגנון בירה חדש! "פונטוביץ'" - בירה בטעם לובסיקול K90.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

רק אל תשכחו לעדכן מה הוחלט.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נו? שאני אבחר את הקוארדיטור?? אני מרגיש איתכם כאילו שנכנסתי לגן ילדים כשהגננת יצאה לסיגריה!! או שאולי הילדים הם אלו שיצאו לעשן... לא משנה.

דרך אגב, זוכרים מי התחיל את השירשור הזה? השם ברח לי... אולי נציע לו את התפקיד?

סיינט

 

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

אני לא בטוח שיש לי את הכישורים הנדרשים. תהיה מוכן לעזור?

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כן

סיינט

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

טוב, חזרתי אחרי חופשה קצרה. בואו נחזור לעניינים:

1. עדיין לא ברור לי מי בפנים, ואני לא חושב שנרשמו מספיק שיטות עד כה. אצלי תבושל הבירה בשיטת BIAB, יש צורך בהצהרת כוונות מצד שאר המשתתפים.

2. צריך לבחור סגנון ומתכון. מה דעתכם על סטאוט? אולי סטאוט שיבלות שועל?


____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עד כמה שהבנתי יש בעצם שני שיטות בינתיים:

בישול BIAB

בישול HERMS (שלי)

מתכון לבישול צריך להיות פשוט, מציע ללכת לכיוון של SMASH, אייל בהיר מכושת בינוני עם מרירות מירבית של 15.

משום שהבירה עדינה וקלה, במידה ויהיו הבדלים יהיה יותר קל לטעום ולראות אותם.

חג שמח

Theres nothing like a good brew

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיינט, לדעתי הלוגיסטיקה שכרוכה בנסיון שכזה במקום אחד היא קצת יותר מידי - אפילו לאחוזה שבה ממוקמת מבשלת שיבולת.

עודד
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני חושב שעד אז אסיים לבנות ולהריץ את מערכת ה-HERMS שלי ואשמח להשתתפ בניסוי.

כמו כן לא ברור אם כולם מבשלים באותו מקום,

הכין תהיה התסיסה והאם תהיה קירור של התירוש?

האם לשיבולת מספיק מקררים לקיום תסיסה זהה לכל הבאטצ'ים?

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר מדי משתנים

באופן עקרוני בבישול ביתי קשה מאוד להשוות אלא אם כן אתה עושה השוואה בצד הקר עם תירוש מהצד החם.

לדוגמא התססת בץ אחד בשני מיכלים - כל אחד שמרים שונים או דריי הופ דונה או משטר טמפ שונה.

 

ממילא בכל מפגש עם נושא כל מבשל מביא בירה שבושלה בטכניקה אחרת

 

ואסיים בציטוט של פו הדב:

 

"מישהו אמר מפגש?"

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני בעד מפגש.. מבשל בנתיים כרגיל צידנית\מאש .. וסיר על גז.. 

חח סיינט גורם למבשלת שיבילת להשמע החצר של גינס :)

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מזכיר את מפגש היומהולדת אצל דגן בסוכה.

מלבד זה "מתבשל" עוד משהו...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מפגש היומולדת זה לא פייר, אתם כולכם תהנו לכם בסוכה ואני אסבול לי בפראג.

עודד
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

ואלה, באמת קשה.

אבל מישהו צריך לעשות את העבודה הקשה :)

תבלה,

ארז.