שיפור מתכון של פילזנר

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

טוב לקרוא לזה מתכון זה פשע. אבל בכל זאת, הסיפור הוא כזה:
אחי קיבל במתנה קיט לבישול פילזנר של muntons הוא מגיע בפחית מכושת והכל... והוא מעוניין שנבשל אותו ביחד, מאחר ואני לא מסרב לאחי הגדול הסכמתי... אבל אני מעוניין לעשות ככל שביכולתי לשפר את המתכון ואולי להפוך אותו למעניין במעט. אז חשבתי להוסיף קודם כל גרעינים לstipping ואני מעוניין בהמלצתכם, באיזה גרעינים להשתמש? וחשבתי אולי להוסיף עוד כשות (אני לא יודע באיזה הם השתמשו שם). רעיונות מיוחדים שהיו לי הם אולי להוסיף הל ו\או שיבול שועל
בעניין השמרים באו עם הערכה שמרים לא ידועים, רק כתוב על האריזה A1B

תדוה רבה :)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי ארז,

אני מניח שאתה מתכוון לדבר הזה או לזה. ממה שהם כותבים בהוראות ההכנה - לא נדרש להרתיח את תכולת הקופסא, רק לערבב עם מים במיכל התסיסה ולהוסיף שמרים. אם אתה רוצה להוסיף גרעינים בסטיפינג וכשות בבישול וכו' - זה מחייב אותך לבשל ממש.

מהפרטים באתר של מונטונס - מדובר בבירה מאוד מאוד בהירה - 4-7 EBC (למרות שאם הפחית קצת ישנה או שהיא אוחסנה בסביבה חמה - הצבע התכהה קצת) ועם מרירות בינונית (25-35 IBU). אני מנחש שהם השתמשו בכשות הלרטאו וסאז.

אם אתה מעוניין בכל זאת להוסיף דברים ככה בשביל הכיף - הייתי מוסיף קצת קרמליות (קריסטל, קרמל או קאראמיוניק בסטיפינג) ובשביל להוסיף ארומה וטעמי כשות - גם כשות לקראת סוף הבישול. אני באופן אישי גם לא הייתי מוסיף דברים אחרים (הל וכו'). מצד שני - אתה כמובן יכול להשתולל בפרץ של יצירתיות ופשוט לראות מה ייצא.

ותגיד לאח שלך שבפעם הבאה יבקש עם המתנה גם פתק החלפה (:

Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

מדובר ב premium. וממ כן אני מניח שאני אבשל אין עם זה בעיה נכון? אני חושב שstipping ממש ישפר את הבירה הסופית. ואני חייב להוסיף משהו אני לא יכול לבשל סתם פילזנר, גם ככה אני לא אוהב פילזנר צריך למצוא דרך להפוך אותו למגניב. באיזו כשות אתה ממליץ לי להשתמש? אולי משהו עם ארומה פירותית יותר?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אין לך מקרר תסיסה - אז זה גם לא ייצא פילזנר

 

אפשר לעשות מזה אולי משהו דומה לדובל:

<אפשר להשיג רכז פילזנר בארץ?>

 

בכל מקרה דובל היא בירה חזקה אתה יכול/צריך להוסיף רכז(או מיני מאש פילזנר או פחות מים) ואתה יכול לעשות מיני מאש ללתת מינכן 1 וקארא פילס

להתסיס עם T-58 ולהוסיף סוכר כיומיים אחרי הגשת השמרים

 

אם זה מעניין אותך אפשר לעבוד על מתכון מדוייק יותר 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אח שלי היה נתקע עם כזאת עז...

הייתי מחליף את השמרים ל-S-04, עושה סטיפינג עם קרמל מאלט בסביבות ה-60-70 SRM (נגיד 600 גרם) ונותן לו בכשות אנגלית כל הדרך - גם בביטרינג, גם בטעם וגם בארומה (נגיד גולנדינגס ופוגלס). לקינוח הייתי עושה גם dry hopping. אבל זה אני.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וגם מחליף את הלתת במאריס אוטר : )

 

זה מזכיר לי איך אוכלים טוב בפסח

 

מניחים מצה על צלחת

עליה עלה חסה

כמה עגבניות

שינקן מעושן

חרדל

לחם

זורקים את המצה ואוכלים

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואני דווקא הייתי מאד מעוניין לטעום את זה כמו שזה -  אם זה מיוצר בתנאים האופטימליים.

ז"א שימוש במים טובים, שימוש בשמרי לאגר ולא שימרי A1B (!?!?). תסיסה בטמפ' מדוייקת ואח"כ לאגרינג בטמפ' מתאימה לזמן נאות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

תודה לכולם על העזרה :) אני מודה שאם הייתה לי אפשרות הייתי אולי מנסה ליצור לאגר, אבל אין לי מקרר מתאים. הרעיון של להפוך את זה לסטייל DUVEL (לזה התכוונת נכון) מאוד מתאים לי :)
אשמח אם תעזרו לי להגיע למתכון מספק...

הציוד שברשותי הוא סיר 13 ליטר וטרמומטר טוב (זה יספיק בשביל מיני מאש?) [ברור שיש לי גם חבית הידרומטר ושאר ירקות]
הרכז הוא זה http://www.muntons.com/homebeer/countries/uk/prem_pilsner.htm

תודה רבה :) ארז

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

במחשבה שנייה הייתי מוותר על המיני מאש כי כדי להגיע לגרביטי של דובל צריך להוסיף כאן המון לתת

לסטיפינג אין כל כך מקום כי דובל היא בירה בהירה, שמור את המיני מאש והסטיפינג למתכון הבא...

נקרא לזה מיני דובל:

אז מה שלדעתי כדאי לעשות זה לבשל את הקיט עם מים בסיר 13 ליטר - לא למלא עד הסוף

כשמגיע לרתיחה להוסיף 300 גרם סוכר ו-15 גרם סאאז

אחרי עשר דקות להוסיף 15 גרם סאאז ולכבות את האש

לקרר עם קרח ומים ל-20 ליטר (מי שמבין ברכז יוכל לעזור עם החישובים?)

להתסיס עם T-58 לעשרה ימים ולבקבק כרגיל

 

בהצלחה ושמור לנו בקבוק

Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

תודה על העזרה :) אני עדיין חושב שstipping ישפר את הבירה לא משנה מה, על פי ג'ון פלמר.

מה לגבי זה? לקנות עוד רכז ניטרלי כלשהוא... לעשות סטיפינג לקרמל מאלט לתבל אולי עם זרעי כוסברה או קנמון. אני הרי לא מנסה לחקות שום בירה אחרת אני רק מנסה ליצור משהו טוב :)
החבית שיש לי היא פחמ"ס 30 ליטר. לא יהיה אכפת לי לבשל את שיא הקיבולת שלה.
ההסתייגות היחידה שלי היא ההסבה של הפילזנר הזה למשהו שהוא לא, עד כמה היא תסכים לקבל את השינוי?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראשית לגבי ההסתייגות שלך,

הרכז לבישול בירת פילסנר הוא דווקא די בסיסי במרכיבים שלו(אני מניח). לתת פילסנר, אולי מעט לתת קרמל בהיר וכשות גרמני.

מרכז כזה אפשר לעשות כל מיני דברים - מפייל אייל ועד סגנונות בלגיים מגוונים. זה תלוי הרבה מאד בשמרים בהם תשתמש.

אני לא יודע מה הנסיון שלך בבישול בירה אבל הרצון "לשפר" בירה ע"י תוספות של תבלינים מאפיין הרבה מבשלים מתחילים. יכול להיות ששווה לך לנסות ולהחליט אם זה מוצא חן בעיניך.

רוב המבשלים חוזרים בשלב כלשהו לbasics - מים, לתת(או תרכיז לתת), כשות ושמרים.

 

אני הייתי מנסה להתסיס את הקיט כמו שהוא עם שמרים יעודיים לסגנון. או לחלופין לשנות את זה לבלונד בלגי ע"י תוספת סוכר לבן פשוט (כפי שכתב שחר לעיל) ושימוש בשמרים כגון T58 שיתנו טעמים בלגיים אופיינים.

 

הוספה של עוד רכז לתת, סטיפינג של גרעינים נוספים ותוספת תבלינים לקיט של פילסנר זה כמו האגדה על בישול מרק מכפתור...

 

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

חחח תודה :) אז back to square one... יש סיכוי להפיק משהו בכיוון של london's pride? זאת בירה שאני ממש אוהב

Offline

Location

קרית אונו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/30/2011

חחח תודה :) אז back to square one... יש סיכוי להפיק משהו בכיוון של london's pride? זאת בירה שאני ממש אוהב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מהקיט

אבל די בקלות עם רכז קצת קרמל וכשות מתאים (3-4 סוגי כשות)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מהקיט

אבל די בקלות עם רכז קצת קרמל וכשות מתאים (3-4 סוגי כשות)