שלום רב,
במסגרת המאמצים להתחיל לבשם בנפח מלא של הbatch, אני מחפש מחליף חום יעיל לקירור ה wort לפני התסיסה.
מה אתם ממליצים? קניה או בניה עצמית? איפו אפשר לקנות וכו?
תודה מראש
שלום רב,
במסגרת המאמצים להתחיל לבשם בנפח מלא של הbatch, אני מחפש מחליף חום יעיל לקירור ה wort לפני התסיסה.
מה אתם ממליצים? קניה או בניה עצמית? איפו אפשר לקנות וכו?
תודה מראש
אם אני לא טועה פרסמתי כאן בפורום צילומים ממחליף חום שבניתי בעצמי.
זה תלוי..אתה יכול להכין אחד שלא דורש משאבה ולא כזה יקר אבל דורש מאמץ וידיים טובות.אם תרצה ארחיב על מה שאני בניתי, אבל בגלל הגודל (צידנית) החלטתי להזמין plate chiller ב320 שקלים מ ebay שיגיע מתישהו(אני מקווה) ומשאבה-מסתבר שבחנות לחיות ליד הבית שלי אפשר למצוא משאבה של 2000 ליטר בשעה(33 ליטר בדקה) ב120 שקלים שזה המון ליטר לכלום כסף.
שימו לב שמשאבה לאקווריום או לבריכה לא מסוגלת לבנות לחץ. משאבות אקווריום בנויות לספק ספיקת מים ולא לחץ. זאת תכונה אינהרנטית במבנה שלה.
הספיקה שציינת כ"כ גבוהה שברגע שתתקין ברז בכניסה לצילר כדי לוסת את הזרימה הזרימה תעצר לגמרי היות וכפי שאמרתי קודם, המשאבה לא מסוגלת לבנות לחץ כלל. כל זה עוד לפני שדיברנו על השפעת הטמפ' הגבוהה על נצילות המשאבה.
אבל לא הבנתי למה משאבה? Chula שאל על hiller.
אני ממליץ להסתכל על התיעוד המצולם של עמנואל לצ'ילר המדהים שהוא בנה או לראות בבלוג שלי את הצ'ילר שאני בניתי: http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2009/05/blog-post_912.html
שני הנ"ל הם בעיקרון של זרימה נגדית (צינור בתוך צינור). כמובן יש גם את האפשרות הפשוטה ביותר לבניה - צ'ילר הבנוי מסליל נחושת טבול.
דגן
הצ'ילר שבניתי עלה בערך 150 ש"ח. מקרר 30 ליטר מ-100 מעלות ל- 18 (טלוי בטמפ' מי הברז) בתוך 15-20 דקות
והאיוורור כבר בפנים. ללא צורך במשאבה. צריכת מים: כשלושה דליים (שמשמשים לשטיפת הצ'ילר והכילים בסוף הבישול)
קישור:
http://zion.e-snif.com/?q=node/105