מבקש המלצות על "מחליף חום"

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Chula - MaiBEERovicz's picture

Location

Bat Hefer
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/08/2010

שלום רב,

במסגרת המאמצים להתחיל לבשם בנפח מלא של הbatch, אני מחפש מחליף חום יעיל לקירור ה wort לפני התסיסה.

מה אתם ממליצים? קניה או בניה עצמית? איפו אפשר לקנות וכו?


תודה מראש

צ'ולה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אני לא טועה פרסמתי כאן בפורום צילומים ממחליף חום שבניתי בעצמי.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

זה תלוי..אתה יכול להכין אחד שלא דורש משאבה ולא כזה יקר אבל דורש מאמץ וידיים טובות.אם תרצה ארחיב על מה שאני בניתי, אבל בגלל הגודל (צידנית) החלטתי להזמין plate chiller ב320 שקלים מ ebay שיגיע מתישהו(אני מקווה) ומשאבה-מסתבר שבחנות לחיות ליד הבית שלי אפשר למצוא משאבה של 2000 ליטר בשעה(33 ליטר בדקה) ב120 שקלים שזה המון ליטר לכלום כסף.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שימו לב שמשאבה לאקווריום או לבריכה לא מסוגלת לבנות לחץ. משאבות אקווריום בנויות לספק ספיקת מים ולא לחץ. זאת תכונה אינהרנטית במבנה שלה.

הספיקה שציינת כ"כ גבוהה שברגע שתתקין ברז בכניסה לצילר כדי לוסת את הזרימה הזרימה תעצר לגמרי היות וכפי שאמרתי קודם, המשאבה לא מסוגלת לבנות לחץ כלל. כל זה עוד לפני שדיברנו על השפעת הטמפ' הגבוהה על נצילות המשאבה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל לא הבנתי למה משאבה? Chula שאל על hiller.

אני ממליץ להסתכל על התיעוד המצולם של עמנואל לצ'ילר המדהים שהוא בנה או לראות בבלוג שלי את הצ'ילר שאני בניתי: http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2009/05/blog-post_912.html

שני הנ"ל הם בעיקרון של זרימה נגדית (צינור בתוך צינור). כמובן יש גם את האפשרות הפשוטה ביותר לבניה - צ'ילר הבנוי מסליל נחושת טבול.

דגן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הצ'ילר שבניתי עלה בערך 150 ש"ח. מקרר 30 ליטר מ-100 מעלות ל- 18 (טלוי בטמפ' מי הברז) בתוך 15-20 דקות

והאיוורור כבר בפנים. ללא צורך במשאבה. צריכת מים: כשלושה דליים (שמשמשים לשטיפת הצ'ילר והכילים בסוף הבישול) 

קישור:

http://zion.e-snif.com/?q=node/105