להלן מבשלת התאומים
המערכת שלי היא מערכת ניידת: אין לי מקום קבוע לשים אותה אז עבור כל בישול אני מוציא את הסירים ומניח על הספסל.
את קופסאת הבקרה אני מחבר לחיישן ולמשאבות ואז אני יכול להתחיל את הבישול.
אשר בקלות גם לנייד את המערכת ולבשל אצל חברים אחרים או במפגשי חו"צ.
מערכת HERMS לבישול בנפחים עד 35 ליטר מקסימום רוב הבאטצים שלי יהיו 24 ליטר עקב מיכל תסיסה דלי 25 ליטר
הבקר שומר על הטמפ יציבה בסטיה של 0.1 מעלות שזה מדויק מספיק עבור מאש.
ספיקה המשאבה במאש 3 ליטר לדקה למניעה STUCK MASH
מערכת משאבות כביסה 34W יש לי משאבת מארש שאמורה להגיע בקרוב
כמו כן אני מחכה ל-PLATE CHILLER 20 לוחות
כרגע אני מקרר עם IMMERSION CHILLER הגדול, והקטן נועד ל-PRECHILLER עם דלי עם קרח
אני יכול לקרר 24 ליטר תירוש ב-12 דקות ל-25 מעלות
מחברים מהירים CAMLOCK של PROFLOWDYNAMICS מצויינים עם אטם או רינג 211,הגיעו עם אטם סיליקון שקוף אבל קשה לסגור, ככה יותר קל
המערכת עשתה ניסיון כלים עם מים:
נפח מת משאבות=1 ליטר סה"כ (אורך צינורות 1.8 מטר)
נפח מת סיר HLT הינו 0.5 ליטר, זינח כי מתיד ניתן למלא 0.5 ליטר יותר מים סיר 36 גובה ,35 35 ליטר
נפח מת במאש טאן 0.5 סיר 36 גובה ,35 35 ליטר
נפח מת בסיר הבישול הינו 1.6 ליטר סיר 45 גובה 35, 45 ליטר
אני מקבל איודי של 7 ליטר ב-90 דקות בישול
לוקח 1 שעה להרתיח 35 ליטר מ-23 מעלות לרתיחה מלאה
שני גופי החימום ב-HLT ובסיר הבישול הינו כ-3000W.
המדיד גובה חובר ע"י מחבר זוית הברגה 1/2 עם חיבור לצינור 1/2 עם עין מנירוסטה של חברת HAMLET, עבור חיבור צינור זכוכית הרכבתי אטמים במקום העין המצורפת עם המחבר.
במקום הוו בחלק העליון, לקחתי בורג נירובטה M5 וחרצי בראשו חריץ עם מסור מתכת, לתוך החריץ עם פטיש דפקתי שייבה נירובטה 13ממ שהחיבור בלחץ מחזיק הייטב, למניעת הפרדות נעשתה הדבקה עם סיליקון רגיל.
הפריט חיצוני ולא רואה חום.
בגלל שקניתי ניפלים כפולים לחיבור הברזים נאלצתי להשתמש בשייבות ספייסר כיווון שהתבריג ארוך מידי, מקום זה ניתן היה לקנות אום נגדי שנמכר בטכנובר ב-15שח ובו גם חריץ לאטם.
סה"כ המערכת די יקרה אך שווה כל שקל
אני רוצה להודות לאמנועל על כל העזרה שלו והייעוץ
אשמח לעזור לאחרים במידע אודות ספקים ובכלל
בישול ראשון מתוכנן לסוכות CHRISTMAS WINTER LAGER
תודה וחג שמח
דניאל