MY HERMS BREW BENCH

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

להלן מבשלת התאומים

המערכת שלי היא מערכת ניידת: אין לי מקום קבוע לשים אותה אז עבור כל בישול אני מוציא את הסירים ומניח על הספסל.

את קופסאת הבקרה אני מחבר לחיישן ולמשאבות ואז אני יכול להתחיל את הבישול.

אשר בקלות גם לנייד את המערכת ולבשל אצל חברים אחרים או במפגשי חו"צ.

מערכת HERMS לבישול בנפחים עד 35 ליטר מקסימום רוב הבאטצים שלי יהיו 24 ליטר עקב מיכל תסיסה דלי 25 ליטר

הבקר שומר על הטמפ יציבה בסטיה של 0.1 מעלות שזה מדויק מספיק עבור מאש.

ספיקה המשאבה במאש 3 ליטר לדקה למניעה STUCK MASH

מערכת משאבות כביסה 34W יש לי משאבת מארש שאמורה להגיע בקרוב

כמו כן אני מחכה ל-PLATE CHILLER 20 לוחות

כרגע אני מקרר עם IMMERSION CHILLER הגדול, והקטן נועד ל-PRECHILLER עם דלי עם קרח

אני יכול לקרר 24 ליטר תירוש ב-12 דקות ל-25 מעלות

מחברים מהירים CAMLOCK של PROFLOWDYNAMICS מצויינים עם אטם או רינג 211,הגיעו עם אטם סיליקון שקוף אבל קשה לסגור, ככה יותר קל

המערכת עשתה ניסיון כלים עם מים:

נפח מת משאבות=1 ליטר סה"כ (אורך צינורות 1.8 מטר)

נפח מת סיר HLT הינו 0.5 ליטר, זינח כי מתיד ניתן למלא 0.5 ליטר יותר מים סיר 36 גובה ,35 35 ליטר

נפח מת במאש טאן 0.5  סיר 36 גובה ,35 35 ליטר

נפח מת בסיר הבישול הינו 1.6 ליטר סיר 45 גובה 35, 45 ליטר

אני מקבל איודי של 7 ליטר ב-90 דקות בישול

לוקח 1 שעה להרתיח 35 ליטר מ-23 מעלות לרתיחה מלאה

שני גופי החימום ב-HLT ובסיר הבישול הינו כ-3000W.

המדיד גובה חובר ע"י מחבר זוית הברגה 1/2 עם חיבור לצינור 1/2 עם עין מנירוסטה של חברת HAMLET, עבור חיבור צינור זכוכית הרכבתי אטמים במקום העין המצורפת עם המחבר.

במקום הוו בחלק העליון, לקחתי בורג נירובטה M5 וחרצי בראשו חריץ עם מסור מתכת, לתוך החריץ עם פטיש דפקתי שייבה נירובטה 13ממ שהחיבור בלחץ מחזיק הייטב, למניעת הפרדות נעשתה הדבקה עם סיליקון רגיל.

הפריט חיצוני ולא רואה חום.

בגלל שקניתי ניפלים כפולים לחיבור הברזים נאלצתי להשתמש בשייבות ספייסר כיווון שהתבריג ארוך מידי, מקום זה ניתן היה לקנות אום נגדי שנמכר בטכנובר ב-15שח ובו גם חריץ לאטם.

סה"כ המערכת די יקרה אך שווה כל שקל

אני רוצה להודות לאמנועל על כל העזרה שלו והייעוץ

אשמח לעזור לאחרים במידע אודות ספקים ובכלל

בישול ראשון מתוכנן לסוכות CHRISTMAS WINTER LAGER

תודה וחג שמח

דניאל

 

 

 

 

Theres nothing like a good brew

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נייס, מערכת יפה ומושקעת. קבל ח ח

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יפה מאוד דניאל! תתחדש!

האמת שמזמן לא מפרסמים משהו מעניין. תודה.

כמה שאלות:

* הגוף חימום הינו ULWD? איפה קנית אותו?

* לא שקלת לשים 2 גופים חימום בסיר כדי לשלוט יותר על העוצמה של החימום (מקסימלית לקראת הרתיחה וסבירה תוך כדי).

* מה חיברת ליציאה מקופסת הבקרה? משאבות?

סיינט

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ULWD אומר שההספק ליחידת אורך צריך להיות נמוך- אצלי אורך ג"ח 85 סמ שזה בערך 35-40 ואט לסמ שזה מספיק טוב.

אין צורך להוספת ג"ח לשליטה על טמפ בסיר HLT משום שיש בקר טמפ

עבור סיר הבישול-הרתיחה עם מכסה לגמרי פתוח היא בין רתיחה סוערת לרתיחה עדינה, כך שע"י כיסוי חלקי של המכסה ניתן לשלוט על העוצמה.

ליציאת קופסת הבקרה יש 3 שקעים:

1-עבור יציאת הבקר שאליו ג"ח מחובר

שניים סת שקעים ממותגים עבור המשאבות: סחרור מים חמים, וסחרור תירוש

Theres nothing like a good brew

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

דניאל שתי שאלות, אם אפשר:

בHLT אני רואה חמישה חורים. אחד מדיד, שניים סליל, אחד מים למאש, למה החמישי?

במאש טן אני רואה צינור מהברז העליון לקרקעית. איך זה עובד? על פניו זה ניראה שאתה לא שוטף את החלק העליון של הgrain bed

תודה

בעז

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

5 יציאות:

שני ברזים עבור כניסה ויציאת מיים מהסיר לשם סחרור סביב הסליל וגוף החימום

שני ברזים עבור כניסה ויציאת תירוש מסיר המאש דרך הסליל (התחתון דרך T עם רגש טמפ)

יציאה נוספת עבור המדיד

 

Theres nothing like a good brew

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

דניאל, יפה מאוד, תתחדש

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש - זה גם נראה יקר : )

 

24 ליטר במיכל 25 - לא ילך, אל תנסה אפילו - עדיף לבשל 35 ולחלק לשני דליי 25

24 ליטר בפחמ"ס 30 - גבולי, תלוי בשמרים - שים צינור במקום נשם - (זה בכלל טוב כדי לסלק "שמרים חומים")

 

 

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שאפו על המערכת. מתי אתה מתכנן לבשל בסוכות? אני מגיע לטור במרכז ואני אשמח לקפוץ לביקור

אני משתמש במשאבות כמו שיש לך והעדפתי לכניס אותן לתוך קופסאות חשמל ולתת רק ליציאות להיות בחוץ. יותר הסטתי ושומר על אורך החיים של המשאבה. גם אם אתה מחכה למשאבה שאמורה להגיע כדי לתחזק לפחות משאבת כביסה אחת.

למה 24 ליטר בפחמ"ס 30 זה גבולי? לדעתי יש מקום לעוד 2-3 ליטר של תירוש

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני התססתי בעבר 24ליטר במיכל של 25 ואין חשש לסתימת הנשם, עדיין יש מרווח של כ-5 סמ עד למכסה.

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

נראה מצוין, אני מחכה לקרוא על הבישול הראשון 

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

יש לך הערכת עלות לכל היופי הזה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כל הכבוד , נראה מרשים ונח!
מצטרף לשאלת העלות.

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

דניאל,

WELL DONE
במיכל הבישול ישנה רשת סינון. אנא תן מספר מאפיינים ומהיכן נירכשה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

קודם כל מבחינת עלות:

המחיר היא העלות הקטנה ביותר, העלות העיקרית היא הרצון והיכולת להתאזר בסבלנות,

לחשוב על כל פרט ולתת את הדעת על השליטה הטובה ביותר בהליך הרצוי והיכולת להגדיר את הדרישות

דרך מימוש הקניית עד להרכבה ולביצוע

מבחינת מחיר כולם יודעים מה העלות:

3 סירי נירוסטה 1200 שח

2 גוופי חימום עם הרכבה 500 שח

צנרת סיליקון 400 שח

בקר PID 200 שח

רגש PT100 200 שח

צנרת נחושת 300 שח

מחברים ברזים ואביזרי צנרת 1000 שח

כלי עבודה: פאנץ' 13/16" לעשיית החורים, חותך צנרת נחושת, מקדח כוס לקידוח בסירים עבור הפאנ. וכו...

הגענו למצחית הדרך וזה רק 3800שח.

יש עוד מחברים מהירים,משאבות, חבקים, אביזרי חשמל מתגים ומארז,

כבל מאריך מדיד גובה ואטמים

המחיר הוא בין 6000 ל-10000 שח תלוי בכמה זול משיגים את החלקים

לדוגמא: אצלי משאבת MACH עלתה 350שח משום שמישהו מביא לי אותה מחול, עם משלוח לארץ +מכס היה עולה לי 850שח שזה כמעט פי 3.

אצלי רוב הקניות דרך EBAY כי הדולר היה זול ולא שילמתי עבור מכס או מעמ על שום הזמנה כי כולם הצהירו שזה GIFT עד 40$. כך חסכתי לפחות עוד 1500 שח על כל המבשלה.

המחיר נראה יקר אך זה פחות מעלויות אורטופד על כאבי גב של לסחוב סירים של 25-30 ליטר.

 

מבחינת הרשת של סיר בישול זה EZ עשה ואני קניתי ממנו,

ניתן לקנות דרל אתקים בחול זה נקרא HOP STOPPER כמו כן ניתן להכין בארץ ע"י קניית רשת אצל א.ד סינון בפתח וגם תיל נירוסטה 0.5ממ ולתפור כזה רשת לבד.

Theres nothing like a good brew

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

כל הכבוד, מרשים. איפה נקנו הסירים (בטח כבר ענית במקום אחר, אבל בכל זאת...)?

יואב

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הסירים נקנו אצל שף דיפו בשדרות יהודית בת"א (ליד המסגר)

סיר 36 גובה 35,35 ליטר עולה עם מכסה 450שח

סיר 40 גובה 40,50 ליטר עולה עם מכסה 890שח

בכדי לקבל את המחירים האלו תשלח דרך האתר שלהם בקשה להצעת מחיר ה תקבל לפחות 15%הנחה על המחיר

כשתגיע לחנות תתמקח ותקבל עוד כ-5%.

הסירים שלי של המאש וה-HLT קניתי מהם,

סיר הבישול שלי הוא 45 גובה 35, 45ליטר שקניתי חדש ביד 2 ב-400 שח עם מכסה.

מקווה שז עוזר...

Theres nothing like a good brew

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

looking good, respect!!

where did you get March pump for 350 NIS?? is it 230 V?

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

משאבה עולה $100-1504  תלוי בדגם,דרך EBAY מחברה שנקראת TESCOPUMPS ויש להם אתר גם באינטרנט, כמובן שלא היה לי משלוח לארץ אלא פנים ארה"ב שזה חסך כ-40$.

בישול ראשון במערכת:

בשונה לניסוי כלים מיקמתי את סיר HLT גבוה מעט מסיר המאש והבישול כך השיציאה מהסליל תהייה יותר גבוה מהכניסה לסירים האחרים וזאת ע"מ לנצל את הנוזל

שבצינורות שיעברו לסיר ע"H גרביטציה בניתוק המשאבות.

במעבר בין השלבים השונים :מאש,ספארג',בישול וקירור לפני ניתוק הצינורות,

הרמתי את המשאבות מעל הסירים כך השצינורות יתנקזו לתוכם ואז הנפח המת בצינורות ובמשאות לא מתזבז.

כך יצא שהנפח המת היחידת שיש במערכת זה בסיר הבישול בשיעור של 1.6 ליטר.

בישלתי מתכון לכריסטמס לאגר עם 5.3קג גרעינים ותבלינים:גינגר,כוסברה וקליפות תפוז.

תהליך המאש:

התבצע בצורה נפלאה, היה צורך בכיול הבקר מחדש כיוון שהוא התנהג טיפה שונה יחסית למים, הכיול לקרח ממש דקה והבקר התאפס על עצמו.

הדיוק במאש היה של 0.2 מעלות בין 68 ל-68.2 מעלות שזה מעל ומעבר למה שנדרש לפי דעתי.

הזרימה של התירוש דרך הסליל הייתה כ-3 לירטק בדקה.(לוקח למלא כד של 1 ליטר 30 שניות)

לקח לי לחמם את כל המים מ-25 ל-68 מעלות ע-45 דקות. כאשר 17 ליטר היו בתוך סיר מאש ו-23 היו בסיר HLT.

אחרי המאש לקח 10.5 דקות לתירוש להגיע מ-68 ל-76 מעלות למאש אווט.ואז עוד 10 דקות בשביל המאש אאוט.

אח"כ עשיתי ספארג' בספיקה האיטית ביותר שיכולתי לכוון בברזים וזה לקח כ-45 דקות.

התירוש שעבר לסיר הבישול היה צלול בצורה נפלאה יחסית ליתירוש במיכל מאש וזאת ניתן להבחין בצינוריות המדידים.

לקח כ-42 דקות להרתיח את התירוש מ-53 ל-100 מעלות ואז בישול של 90 דקות

את הכשות והתבלינים הוספתי בתוך גרביים ולא "COMMANDO", ובהמשך התוודא לי שזה היא כדאי.

לקרר את התירוש דרך HLT שמלאתי בו מי קרח לקח 20 דקות לטמפ של 23 מעלות ואז העברתי אותו למיכל תסיסה.

ושמתי שמרי לאגגר.

ב-5 ליטר האחרונים הרשת סינון נסתמה ואז עברתי לשיטה של פיסטה עם רשת סינון מעל מיכל תסיסה ואז שפכתי את השארית על שהגעתי לנפח הרצוי.

במתכון מ-BEERSMITH נפח בישול 25.6 ו OG=1.056.

אחרי מאש ה-OG=1.073  נפח תירוש 17 ליטר  5.2 ק"ג גרעינים יחס ש 1:3+נפח מת בצינורות.

בהתחלת הבישול OG=1.032  נפח תירוש 33 ליטר

אחרי בישול OG=1.056 26 ליטר מתוכם 24 נכנסו לדלי התסיסה.

כיוונתי במתכון לנצילות של 85% וזה ממש מה שקיבלתי.

להבא אולי לא אשתמש ברשת סינון בתוך הסיר אלא רשת סינון חיצונית על המיכל תסיסה אותה אפשר לנקות ב-STARSUN ולהמשיך את המעבר של תירוש

הייתי זקוק לכ-15 קג קרח.

להלן תמונות:

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דנאיל,

   קודם כל, תודה רבה על כל המאמץ בשיתוף האיכותי והמדויק.

מערכת HERMS היא אכן מערכת יפה וחכמה אבל אחד מהחסרונות שלה (כפי שאני קולט באופן תיארטי בלבד) היא שהיא איטית.

ספרתי אצלך 6 שעות לבישול + הכנה של 15 קילו קרח. האם הבנתי נכון? יש דרך לזרז את הבישול?

סיינט

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

 

להן ריכוז ופיין הבישול בטבלה מסכמת בסוף ההודעה:

התחלתי לארגן את המבשלה ב-06:00 וסיימתי ב-13:00 כ-7 שעות ברוטו ו-4.5 שעות נטו

הרבה דברים אעשה במקביל בפעם הבאה:

דבר ראשון לחמם מים: בזמן החימום לארגן את שר הדברים והכלים, כך ניתן לחסוך כ-30 דקות

בשלב הספארג', ניתן להתחיל את ההרתחה לפני במחצית הדרך ובכך לחסוך כ-30 דקות

אני חיכיתי כיוון שרציתי למדוד OG ולקראות שאני בכיוון הנכון.

לא חייבים קרח, אני פשוט רציתי לראות אם זה אפשרי ולא להתשמש במים כלל.

בפעם הבאה אני אשתמש במים ואקרר אותם ב-PRECHILLER לפני הכנסת למחליף החום של קירור התירוש שהוא PLATE CHILLER

 

 

 

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה דניאל (קשה לראות את הטבלה).

אני אשמח לקבל עידכונים לגבי זמני הברוטו בביצ'ים הבאים.

סיינט

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, כל הכבוד על המערכת ולא פחות חשוב - כל הכבוד על רמת התיעוד! שאפו!

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה יפה מאוד, רק תיקון אחד:

"הזרימה של התירוש דרך הסליל הייתה כ-3 לירטק בדקה.(לוקח למלא כד של 1 ליטר 30 שניות)"

ליטר ב 30 שניות אומר 2 ליטר בדקה

עודד
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני היחיד שלא רואה את התמונות?

בכל מקרה, אני חייב לתקן ולציין שהנצילות שלך היא לא 85% כפי שכתבת. כבר נתקלתי בעוד אנשים שפשוט מאדים את התירוש שלהם עד שהוא מגיע למה שהביר-סמית רשם, אבל בעצם המסיימים עם פחות נוזל תירוש ממה שהם היו אמורים

כשאתה מעדכן את הנתונים של המערכת שלך בבירסמית, אז אתה מעדכן גם את הנוזל המת שבסיר ההרתחה. אתה ציינת שגם שפכת את כל הנוזל המת של הצינורות, כך שכביכול חסכת בנוזל, ובכל זאת סיימת עם פחות נוזל ממה שהיית אמור. 

אם אני מסתכל על הנתונים של ההרתחה, התחלת עם 33 ליטר של תירוש לפני רתיחה, וסיימת עם 24 (אפשר גם לתת עוד ליטר על חשבון הבית) ליטר של בירה. בחישוב פשוט אני רואה שאחוז האידוי שלך הוא 25% שזה ממש הרבה. אלו נתוני האידוי שלך בדרך כלל? אצלי פחות, הרבה פחות. תעשה עוד בישול ותמדוד את האידוי שלך. אחר כך תכניס את הנתונים לבירסמית, וזה יחשב לך את הכמויות מחדש. כך תוכל להגיע למושלמות. מקווה לתאום משהו בקרוב

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

את הנוזל בצינורות החזרתי למיכלים ובכך םהם לא בוזבזו,

בהס"כ קיבלתי 24 ליטר למיכל תסיסה ועוד 2 ליטרים שהיו בסיר בסוף הבישול.

המתכון כוןן ל-25.6ליטר כך שזה באמת מה שקיבלתי.

קיבלתי גם את אותו ה-OG שבמתכון כך שהמערכת מוגדרת נכון בתוכנה ובכך גם התוצאות.

בכדי לדעת את הנתונים להכניס לתוכנה עשיתי ניסוי מקדים עם מים ובכך היו לי את כל הנפחים המתים ואת רמת האידוי של המים.

סה"כ אני מאדה 7 ליטר ב-90 דקות.

אצלי הסיר רחב וזו כמות גדולה, בסיר צר הכמות תרד.

חג שמח

דניאל

Theres nothing like a good brew