רשימת הזוכים בתחרות BIRA2011

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להלן קובץ עם רשימת הזוכים בתחרות הבירה BIRA2011 שהסתיימה היום בכפר המכביה. שתי הזוכות הגדולות (זהב כפול) היו שתי בירות American Pale Ale - אחת של שפירא והשניה של אלכסנדר (גרין). שתי בירות מעולות שהייתי ממלא בהן את המקרר שלי בשמחה. שאפו!!

התרשמתי שלקחו את התחרות ואת השיפוט מאוד ברצינות, אבל לי לפחות צרמה מאוד העובדה שהברומאסטרים של רבות מהמבשלות שנטלו חלק בתחרות (ואף זכו בפרסים) ישבו גם בפאנל השיפוט. אני בטוח שהם עשו מאמץ להשאר מקצועיים ולא להעדיף את הבירות שלהם, אבל יש פה איזה פגם אתי...

בכל אופן - ברכות חמות לזוכים.

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אני מצטער להרוס את החגיגה, אבל אצלי נוצר הרושם שהתחרות נוצרה כדי לחלק מדליות שיהיה אפשר לשים על התווית של הבירה.
ומה שאמרת במשפט האחרון רק מחזק את זה.

כמו גם לא ברור לי מי ניגש לתחרות... מבשלת אלכסדר לא כ"כ עומדת ליד קרומבכר או לינדמנס.

מצד אחד יש מבשלות בינלאומיות ומצד שני הרוב זה ישראליות.

נראה גם שהמבשלות הגדולות מיוצגות ע"י היבואניות (????)... נשמע תמוהה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איציק - בלי להכנס לשאלה לגבי ההגיון בתחרות משולבת של בירות בינלאומיות וישראליות - שים לב שמתוך 10 הבירות שלקחו דאבל גולד, רק שתיים ישראליות. ולדעתי הפרטית והבלתי מקצועית - אלה שתי בירות ראויות בהחלט.

מבחינת העיקרון של הענקת המדליות - לא המציאו פה כלום. זה מנגנון משומן שפועל כבר שנים רבות באירופה ובארה"ב ומקובל גם בתחרויות יין, ויסקי וכו'. המדליות מוענקות על בסיס ניקוד אבסולוטי ביחס להגדרות הסגנון אליו משתייכת הבירה (ולא ביחס לבירות אחרות שהוגשו באותה קטגוריה למשל).

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

ההבחנות שלכם נכונות ואני יכול להעיד מהצד של השופטים שנעשו מאמצים שמי שבישל את הבירה לא ישפוט אותה

יואב

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה הרשמים מהכנס מלבד התחרות?

 

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני התרשמתי באופן כללי מאוד בחיוב. היה חבל לראות שכמות המשתתפים היתה זעומה ובקושי היו מבשלים ביתיים (מבין מבשלות הבוטיק המסחריות, היה ייצוג יפה של חלק ניכר מהמבשלות). חסרתם לי!!!

הבוקר התחיל בהרצאה בנושא שימוש בבירה באפיה של לחמים ועוגות. ההרצאה לוותה בעוגיות מלוחות מבצק בירה והיתה מעט סתמית עבורי בהקשר של הכנס (אם כי היתה נחמדה בפני עצמה).

היו מספר הרצאות ששולבו עם סדנאות טעימה נושאית. חלקן היו יותר מוצלחות וחלקן פחות. היה סשן מעניין של הדגמה של שיטת השיפוט של הבירות בתחרות, שכלל טעימה עיוורת של כמה בירות, מילוי טפסים זהים לאלה ששימשו בתחרות וניתוח הטעימה ע"י שופטים שהיו חברים בפאנל. היה בהחלט מעניין ומלמד.

היו שתי הרצאות יותר לכיוון הטכני (ששולבו גם בהן טעימות) - אחת בנושא מים וטיפול במים - שהועברה ע"י עומרי, הברומאסטר החדש של מבשלת הגולן. השניה היתה הרצאה שהועברה ע"י אביחי גרינברג - הטכנולוג הראשי של מבשלות בירה ישראל (קרלסברג) בנושא פגמים בבירה, זיהויים והגורמים להם. שתי ההרצאות הטכניות היו מעניינות וטובות ולדעתי יכולות היו לעניין גם מבשלים ביתיים.

בנוסף היתה הרצאה של אורי שגיא (אלכסנדר) שתיאר את ההבדלים מבחינת הציוד, התהליכים וחומרי הגלם בין מבשלת בוטיק למבשלה מסחרית. גם אם לא היה בהרצאה משום חידוש של ממש עבורי - היא היתה מסודרת ומאורגנת היטב והמחישה יפה את הנקודה שעמדה על הפרק. גם הרצאה זו לוותה בכמה טעימות מעניינות.

אני מניח שבשנה הבאה הכנס יוכל להתפתח עוד ולכלול הרצאות מקבילות ברמות שונות שיוכלו לפנות לקהלים שונים. זו גם הזדמנות להפגש ולדבר בירה גם בין ההרצאות.

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

סך הכך היה יריד נחמד, לא מעבר לזה. המארגנים התכוננו לכמות משתתפים הרבה יותר גדולה, והאכזבה היתה ברורה. ארגזים סגורים של גביעים לטעימות עמדו בכניסה, מחכים לגל מבקרים לא הגיע. היו כמה כנסים של הרצאות, חלקם לוו בטעימות. היה מעניין וטעים, אבל לא מחדש. לא היה ברור כל כך מי היה קהל היעד של ההרצאות, לדעתי הן היו גבוהות מדי למי שלא בישל בירה, ונמוכות מדי למי שכן מבשל.

הבירות בדוכנים היו אלה שכבר מוכרות בארץ ונפוצות בחנויות, כך שאין מה לספר עליהן. ובכל זאת - שתינו בירה, אכלנו נקניקיות, היה אחלה בילוי לערב חג.

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר