טפמ' תסיסה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

נניח שאני רוצה להתסיס בטמפ' של 19 מעלות...במהלך השלבים הראשונים של התסיסה נוצר חום, אם אכוון את המקרר ל-19, בפועל אקבל טמפ' תסיסה גבוהה אולי אפילו בהרבה ממה שתכננתי.

מה אתם אומרים?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תצמיד את הרגש לדופן מיכל התסיסה
שים לב לגובה הרגש

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

ככה אני עושה אבל עדיין נמדדת טמפ' מחוץ למיכל התסיסה...חשבתי בימים ראשונים להתסיס בטמפ' נמוכות יותר ואז לעלות את הטמפ'.

למישהו יש נסיון עם זה? אולי יש איזה טבלה בכמה מעלות עולה טמפ' התירוש הזמן תסיסה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צריך להדביק את הרגש למיכל התסיסה בגובה אמצע הנוזל. על הרגש כדאי להדביק חומר מבודד כלשהו (ניילון פצפץ, פלציב, או אפילו חתיכת עיתון מקופל). הרעיון הוא למדוד ככל האפשר את טמפ' המיכל ולא הסביבה במקרר.

אני מודד כרגע 18 מעלות עם הרגש ומדחום נוסף שנמצא על המכסה של המיכל מראה כ15 מעלות (שזו כנראה טמפ' החלל במקרר).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה תודה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery