חיטוי PLATE CHILLER וקירור תירוש

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בסיום הבישול מגיע שלב קירור התירוש,

לכל אלו שמשתמשים ב-PLATE CHILLER

איך אתם מחטאים אותו לפני שימוש:

1-מסחררים תירוש רותח ב-5 דקות אחרונות לסיום הבישול תוך כדי בישול התירוש,כיבוי מקור החום ועושים WHYRPOOL לפני שאיבה.

2-מסחררים חומר חיטוי לפני השימוש,ואז מנקזים אותו לפני מעבר התירוש, וקירור התירוש.

3-כל שיטה אחרת

 

 

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש לך אפשרות לסחרר מים רותחים - אני חושב שזו תהיה הדרך הטובה ביותר. כאופציה שניה הייתי בוחר בסחרור חומר חיטוי.

אם תעביר תירוש רותח לפני שעשית ווירפול - יש סיכוי לא רע שתעביר משקעים דרך הצ'ילר ואולי אפילו תסתום אותו.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אחלה פוסט...בדיוק אתמול בישלתי בפעם הראשונה עם פלייט צ'ילר והתלבטתי איך לחטה אותו, בגלל שיש לי אמוניום רבעוני וזמן מגע שלו ארוך אני מוצא כל פעם שזה דיי מסורבל לחטה איתו...מה גם שהפייה לא תיהיה מחוטאת...מה שעשיתי ואני לא בטוח שזו דרך יותר טובה מחומר חיטוי זה תנור למשך שעה ב 170 מעלות (אחרי שטיפה)...אני לא חושב שאחזור על הפעולה הזו שוב אבל הינה עוד דרך :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשות ותבלינים בגרב + אופציה א'

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

סחרור מים רותחים וניקוזם 2 דקות לפני השימוש.

למה לאפות את הצ'ילר? מה היתרון בכך? נראה לי מסורבל וקצת מיותר.

בכל אופן חשוב לשמור על הצ'ילר נקי- להעביר בו מים רותחים אחרי כל שימוש כדי שלא יצטברו משקעים וסוכרים שיהיה קשה להוציא אחר כך.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בדרך לרכישת כזה צ'ילר, אני חשבתי על סטאר סאן. זמן מגע של חצי דקה...

חימום הצ'ילר פוגע בכושר הקירור ההתחלתי שלו (צריך להתקרר בעצמו)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל דאגה. אם תזרים בצ'ילר מים קרים, תוך כמה שניות הוא קר.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

תומר, 10 שניות של מים מהברז והצ'ילר קר

Chula - MaiBEERovicz's picture

Location

Bat Hefer
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/08/2010

אני עובד על מחליף חום בזרם הפוך, שזה קצת שונה מפלטות הבחינת רוחב המעברים, לפי שיטה 1', סיחרור התירוש הרותח. כדי למנוע הצטברות של משקעים כל 5-6 בישולים מבצע שטיפה עם חומץ לבן.

תומר, שים לב שזמן המגע המומלץ לסטר סאן הוא דקה.

ברכות

צ'ולה

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שדרוג מערכת HERMS שלי בנסיון ראשון של PALTE CHILLER.

חוטא עם STARSUN לפני השימוש יחד עם הצנרת והמשאבה.

העברתי מי ברז דרך שני PRECHILLERS סתם כי היה לי.

מי הכניסה היו בערך 5 מעלות.

הבירה התקררה מ-100 מעלות ל-17 מעלות ב-15 דקות בשימוש עם 50 ליטר מים ו7 קג קרח

שיפור ניכר מהפעם הבאה,

האפקטיביות של ה-PRECHILLER השיני נמוכה ולכן בפעם הבאה אוותר עליו ע"ח שינוי קצב הזרימה של המים.

Theres nothing like a good brew