מישהו משתמש בניירות למדידת PH,
איזה טווח של מדידה ממולץ לקנות?
אני רוצה למדוד את המים לפני המאש, את המאש ואת הבירה.
וגם למדוד את הסטאר-סאן כדי לוודא שהוא עדיין יעיל לחיטוי.
מישהו משתמש בניירות למדידת PH,
איזה טווח של מדידה ממולץ לקנות?
אני רוצה למדוד את המים לפני המאש, את המאש ואת הבירה.
וגם למדוד את הסטאר-סאן כדי לוודא שהוא עדיין יעיל לחיטוי.
אתה צריך רזולוציה של 0.3 עד 0.5 נקודה וכנראה שתצטרך מקלות שונים למטרות השונות שלך.
בשביל מים - תוכל להשתמש במקלות של 6 עד 9 PH
בשביל המאש והבירה - מקלות של 4 עד 6 PH אמורים להספיק
בשביל לבדוק את מצב החומצה שלך זה נראה לי בסביבות ה-2-3 PH אבל צריך לבדוק בהתאם לחומר הספציפי בו אתה משתמש
רון - למי שמודד pH רק מידי פעם ולא מחזיק מעבדה פעילה זה די מסורבל מאחר והמכשיר דורש כיול, טיפול ואחסון מיוחד בתמיסת באפר. המקלונים (ניירות) לעומת זאת מאוד פשוטים ונוחים לשימוש. גם מבשלות קטנות משתמשות הרבה פעמים במקלונים ולא במכשיר אלקטרוני.
דגן, המכשיר הנ"ל ממש לא מסורבל ואינו דורש טיפול ואיכסון מיוחד, אתה מתכוון למד PH קבוע שלו יש אלקטרודה שחייבת להיות תמיד מכוסה בנוזל(כזה יש לי באקוריום).
אכן נדרש כיול פעם פעמים בשנה, יש תמיסת כיול של PH4 ושל PH7.
בתחום האקוריום אנו משתמשים גם בטסטרים כאלו לבקרה וניטור ערכי המים באקוריום.
העלות של המוצרים הסינים (חבריהם של הרפרקטומטרים) כ- 40 ש"ח כולל המשלוח, הטובים יותר עולים בסביבות ה- 100 ש"ח.