ביקבוק ללא סוכר

13 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

במפגש האחרון בשיחה עם אחד החברה הבנתי שחלק מהמבשלות משתמשות בפחמן הדו חמצני שנוצר בתהליך התסיסה

ע"מ להגיז את הבירה.

 

מעבירים או סוגרים את הנשם בשלב מסויים וכך נספג הגז בבירה.

 

האם שיטה זו יכולה להתאים גם בבישול בייתי?

כלומר: בנקודה מסויימת נגיד 5 נקודות מעל יעד התסיסה - מקבקבקים ללא סוכר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. בהחלט. זו השיטה הגרמנית המסורתית. 

ב. הרבה יותר קל לישם זאת בחביות כי אין סכנה של בקבוקים מתפוצצים. במקרה הגרוע אפשר לשחרר לחץ מהחבית או אם אין מספיק גזים אפשר לתקן (זו השיטה שתיאר לי ליאור וויס מ"בירה חיפא". הוא מבשל לאגרים בד"כ ומשתדל להקפיד על שיטות עבודה מסורתיות).

אם רוצים לבקבק בירה שטרם סיימה לתסוס, חייבים לדייק מאד במועד שבו מחליטים לבקבק. ממולץ לבצע fource ferment test בכדי לקבוע את פוטנציאל התסיסה ואז ניתן להחליט באיזה גרביטי מעבירים את הבירה לבקבוקים להמשך תסיסה בלחץ.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי השיטה המועדפת בגרמניה היא הגזה באמצעות תירוש (AKA GYLE ), הטכניקה זהה להוספת סוכר

 
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אני לא בטוח שהבנתי: אתה מעוניין שהגיזוז יתבצע במיכל התסיסה (ולכן סוגר את הנשם) והבירה תעבור לבקבוקים כשהיא כבר מוגזת?

או שהגיזוז יתבצע בבקבוק מבלי להוסיף סוכר, ולכן מבקבק לפני סיום התסיסה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

2 האופציות אפשריות לביצוע.

הבעיה היא שאי אפשר לעשות זאת במיכל תסיסה מפלסטיק אלא רק במיכל נירוסטה שמחזיק לחץ.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם תרצה לנסות אתה מוזמן לשאול ממני את האביזר הנחמד הזה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הווסת שלי לא יראה את הלחץ החוזר?

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

thats what I'm doing on my last batches

just seal the keg few days before the end of fermentation , 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מתסיס בחבית?

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

+1

אם כן המשקעים בתחתית החבית לא מפריעים במזיגה ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לעשות את זה אבל אז ממולץ לנסר את צינור יציאת הבירה ולקצרו בשני ס"מ. כך לא שואבים את המשקע. החבית חייבת להשאר ללא תנועה. כל טלטול יעלה משקע אל תוך הבירה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או פשוט לתת את הליטר הראשון לחובבי המשקעים (או לעציץ)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תצטרך לעשות קולד קראש של שבועיים כדי לודא שהכל שקע היטב ואז למשוך את הפיינט הראשון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע סביר - בבקבוק מחכים שלושה שבועות...

 

הבעיה יכולה להיות סתימות מקולד ברייק