גידול שמרים מתחתית החבית

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה לבעלי החביות ומגדלי השמרים:

בישלתי בירה בסגנון בלגי לפני כחודשיים ולצערי לא שמרתי מנה מהשמרים בהם השתמשתי (שמרים נוזליים).

לאחר התסיסה הבירה הועברה לחבית ושהתה במקרר מאז.

האם נשמע לכם סביר לאחר תום הבירה בחבית לשמור את המשקע מתחתית החבית ולהרבות את השמרים בתירוש על מערבל?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה אולי סביר רק אם אין לך חבר בבנימינה עם מבחנה של שמרים בלגיים שמחכה לגואל...

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אתה יכול לנסות לגדל  סטרטר, מקסימום לא ילך...

יואב

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

ואם ילך, שמור לי גם מנה Smile

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ברמת העיקרון זה אמור לעבוד לך. זה כמו שאני עושה סטרטר לתרבית השמרים שבקבוקי שימיי, לרוב זה עובד, לפעמים לא. אם הם טריים מהחבית, אז לדעתי זה יצליח לך

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון,

לאחר ריקון החבית, מהבירה הוספתי כ200 מ"ל מים מורתחים ומקוררים וניערתי את המשקע שהיה דבוק לתחתית החבית.

העברתי את כל הנוזל והמשקע לצנצנת מחוטאת ולמקרר. (עד כה כל התהליך היה על בירה/שמרים שנשמרו בקירור החל מתום התסיסה).

בשבוע שעבר העברתי את כל תכולת הצנצנת (שמרים, מים ומעט משקע כשות/TRUB אחר) לסטארטר של כ1.8 ליטר תירוש ב1.035 ויאללה למערבל המגנטי למשך 24 שעות.

לאחר מכן הסטארטר הועבר למקרר לטובת שיקוע השמרים.

אמש העברתי את משקע השמרים (3 מילימטר של משקע לבן בתחתית הכד) לכ20 ליטר תירוש.

הבוקר כבר זיהיתי תסיסה סוערת.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אני מנסה לחשוב מי הם השמרים האלה שנשארו בתחתית החבית

 

אילו הם שמרים שהצליחו להישאר בבירה לאחר ההעברה לחבית

ולכן הם שמרים שנטייתם היא להישאר בנוזל

מכאן אני מסיק שהבירה הבאה תהיה די עכורה ויקשה עליה להצליל

בנוסף מעניין יהיה אם תמדוד את האטניואיישן ותשווה לשמרים המקוריים לפי דיווח היצרן

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

>"בנוסף מעניין יהיה אם תמדוד את האטניואיישן ותשווה לשמרים המקוריים לפי דיווח היצרן"

 

you give me way too much credit


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

attenuation = 1 - OG in point / FG in points

אני מניח שאתה מחשב ומתעד attenuation לכל בישול שלך, לא?

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

Smile

בקיצור, לבישול הדובל בלגי הבא שלי, אביא סטארטר שמרים ישירות משחר.....Tongue out