השוואת שמרים

36 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קראתי על הניסוי של רון ועל הרעיון של דניאל, וחשבתי פתאום בהשראת שני הפוסטים האלה שאם כבר לעשות ניסוי בהשוואת שמרים - בואו נעשה את זה בגדול. בארץ נמכרים 6 סוגי שמרים של פרמנטיס (33, 04, 05, 06, 58, 189) ויש עוד יבשים של מונטונס וכמובן את הסטוקים הפרטיים של שמרים טריים. בנוסף, לי יש תחת היד מבשלה קטנה שיכולה לבשל בישול של 200 ליטר.

הרעיון הולך ככה:

  • נגבש מתכון פשוט יחסית ולא קיצוני לשום כיוון
  • 10 חובבי ציון שיתנדבו למשימה המאתגרת והמפרכת יתאספו (כל אחד עם דלי התסיסה שלו מהבית) לערב בישול משותף במבשלת העם.
  • 200 ליטר שנייצר באותו ערב יחולקו ל-10 מיכלי תסיסה של החברים וכל אחד יעשה פיצ'ינג עם זן אחד של שמרים.
  • כל אחד יתסיס ויבקבק בביתו בהתאם ללו"ז שנקבע.
  • לאחר סיום ההתססה והיישון נקיים אירוע לכל חובבי ציון (ואולי חברים ואורחים נוספים שלכם שידעו להעריך את התוצר) בו נטעם את כל 10 הבירות אחת ליד השניה.

אז תכל'ס - מספר המקומות מוגבל (למרות שמספר הטועמים מהתוצר אינו מוגבל כלל). מתנדבים מתבקשים לפנות אלי בפרטי. כל מתנדב ישא בעלות של 50 ש"ח עבור חומרי הגלם.

 

** בואו נתייחס לזה כאל פיילוט. אם זה יצליח אפשר יהיה לעשות עוד מליון ניסויים בסגנון בהמשך (למשל dry hopping, טמפרטורת תסיסה וכו').

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אשמח להיות בפנים. מתנדב להתסיס את הבירה כלאגר.

אגב, אם יהיו מספיק מתעניינים אפשר לחלק את ה200 ליטר גם ל20 בטצ'ים של 10 ליטר כל אחד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

שמחתי להיות חלק מההשראה, אשמח גם לקחת חלק מהמתסיסים.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אשמח לקחת חלק,

אני גר במרחק כ-45 דקות נסיעה ממבשלת העם,

האם זמן זה ישפיע לרעה על התסיסה?

אני מתכוון להגיע הביתה עם מיכל התסיסה המלא,

לוודא את הטמפ שלו ורק אז להגיש שמרים

האם זה יפתור את הבעיה

Theres nothing like a good brew

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לא צריך להיות בעיה, גם אני אשמח להשתתף

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה רק יכול להועיל. בזמן הנסיעה התירוש ינוער במיכל והוא יחומצן. זה מצויין.

 

אין הכרח להגיש שמרים מיד לאחר בישול התירוש. אני באופן קבוע מגיש שמרים כמה ימים אחרי הבישול.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני בפנים!!!!!!!!!!!!!!!! (דגן, זה היה פרטי מספיק???)

בבקשה אל תתכנן את האירוע כשאני בחופשה או בנסיעה בחו"ל. לאחרונה, אתה מגזים יותר מדי!!!

סיינט

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני בפנים!

 

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

הי

אשמח להשתתף בניסוי

תודה

והנה משהו בסגנון שנעשה בנורבגיה

http://blog.geirove.org/2009/02/homebrewing-event-at-ngne.html

 

אבי

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מגניב. אגב - המבשלה הזאת היא אחת ממבשלות הבוטיק הטובות בעולם ובעוד כמה שבועות אני הולך לקבל משלוח של כמה בקבוקים משובחים שלהם.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

חברה, זה אחד הדברים המגניבים ואני שמח שסוף סוף מתחילים להיות לנו הכלים לעשות דברים כאלה וללמוד מהם. אסור שהפרוייקט יפול. כיוון שאני מגיע מרחוק מאוד, אני לא חושב שאני אגיע עם חבית, אבל בטח שאני אבוא לארוע הטעימות

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המרחק לא צריך להוות בעיה. ברצינות,

כמה ג'ריקנים קטנים או אולי 6 בקבוקי 2 ליטר ואתה מסודר.

אנחנו לא מפלים לרעה דרומיים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שום אפליה, פשוט תסכול רב מלנסוע בתחב"צ. תנו לי עוד לגדול ולהתפתח והכל יסתדר

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל דאגה - זה בטח לא ייפול. כבר כרגע יש לנו 7-8 משתתפים.

כמו שנועם כתב, המרחק הוא לא תירוץ (אף פעם לא עלית על אוטובוס מחובק עם מיכל תסיסה מלא ב-20 ליטר תירוש?)

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

count me in

אני אגיע עם אופניים

עודד
Offline

Location

רינתיה 60
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

דגן

אשמח להגיע עם מיכל ממושב רינתיה ולהשתתף בבישול המחקרי/מדעי

 

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

cool project, I wish  I could.... when is the the brew date?  

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקיי... אנחנו מתקדמים.

כרגע יש ברשימה 12 משתתפים. כל מי שנרשם קיבל ממני אימייל עם פרטים נוספים (אם מישהו לא קיבל - נא ליצור קשר). נמשיך מכאן במיילים בפרטים הקטנים אבל אני מבטיח לעדכן את הפורום כולו בהתקדמות.

אם יש נוספים שמעוניינים להצטרף, מוזמנים לפנות אלי. אני מניח שנוכל להכניס עוד אחד או שניים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים,

הזדמנות אחרונה להצטרף לניסוי. הבישול יתבצע השבוע ויש עוד מספיק בירה לחבר אחד או שניים נוספים.

אז מי שרוצה להשתתף בניסוי SIDE BY SIDE של שמרים שונים, מוזמן ליצור קשר עם דגן או איתי עוד היום.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מביא דונקל וויצן

רוצים גם סיידר?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יאללה, תביא
גם לי יש כמה דברים מעניינים...

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בהצלחה לכל המתסיסים,

כבר לא יכול לחכות לטעימות בעוד חודשיים....

 

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בישול הבירה לניסוי בוצע אמש. כך לפחות סיפרו לי. אני הייתי עסוק בשתיית בירה ואכילת ראשים.

המון המון תודה למבשלת העם על האירוח. ותודה מיוחדת מאד לאשל על התיקתוק של הבישול. בזמן שכולנו עסקנו בשתיה ובליסה, הוא בשקט בשקט הריץ BREW שלם. כל הכבוד.

 

ובקיצור, בושלו 200 ליטר של בירה שיכולה להקרא BITTER אלא שכל אחד מהמששתפים קיבל כ17 ליטר תירוש וכל אחד זרע בו שמרים אחרים. אז אולי חלק יהיו BITTER , חלק יהיו RED WEIZEN וחלק יהיו BELGIAN AMBER.

אין לדעת.

 

אלו השמרים ששימשו לניסוי:

סגנון שמרים יבשים/טריים שמרים יצרן
Belgian Saison טריים WLP-565 White Labs
British Ale יבשים Nottingham Lallemand
English Ale יבשים Gold Muntons
Irish Ale טריים WLP-004 (2nd gen.) White Labs
Champagne יבשים EC-1118 Lalvin
Belgian Ale יבשים T-58 Fermentis
Belgian Golden Ale טריים WLP-570 White Labs
Wheat יבשים WB-06 Fermentis
American Ale יבשים US-05 Fermentis
General Purpose יבשים S-33 Fermentis
English Ale יבשים S-04 Fermentis
English-style ale יבשים Windsor Lallemand

  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אכן, תודה על האירוח במבשלה ובמיוחד לאשל שתיקתק את הכל.

בהצלחה תוססת לכל המשתתפים.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מצטרף לברכות ולתודות!

סיינט

נ.ב.: דייגן, המערכת של המבשלה נהדרת. לא הייתי מוסיף לה אפילו וואט אחד.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אכן בהחלט תודה על האירוח ועל התיקתוק של הבישול מגוון הבירות שנטעמו גם הוא ראוי לציון. הבעיה היחידה שיש לי היא שהשמרים שהכנסתי לא עובדים ואין תסיסה, אם זה לא ישתנה בשעות הקרובות אני אאלץ להוסיף שמרים נוספים . השאלה היא אם לקפוץ לקנות מאותו הסוג שזה אומר כנראה מאותו ייצור ומשלוח. או להוסיף שמרים אחרים שיש אצלי ונקנו בחנות אחרת

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש לך את השקית של המשרים שזרעת תריץ חיפוש ברשת על מספר האצווה.

בפרמנטיס טרם נתקלתי בתקלות מסוג זה אבל בדנסטאר בהחלט כן.

 

בל מקרה, אם זה לא תוסס עבור 24 שעות, תוסיף שקית חדשה. אם יש לך מאותו זן אך מאצווה אחרת, זה לדעתי עדיף.

(אגב, תבדוק כמובן שהכל אטום ואין בריחה של CO2).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה שאין לי מאותו זן זרקתי את השקית ואני לא יודע מה מספר האצווה , ההתלבטות היא אם לנסוע לקנות שמרים מאותו זן אבל קרוב לודאי מאותה האצווה או לשים שמרי חיטה

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מציע להמתין עוד קצת וגם אם אין בועות בנשם - לפתוח ולבדוק אם יש קצף ופעילות. אם גם מחר לא יהיה כלום - בוא נפגש באבן יהודה מחר ואני אתן לך US-05 לתגבור. עדכן אותי.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

תודה לדגן הן על ההזמנה והן על הבישול וההסברים,

תודה לאשל שבשקט נפשי (נוכח הנדנודים) מיבשל לכולנו בהצלחה,

תודה לחובצ"ים שהגיעו.

עודד - אצלי התסיסה (S04) התחילה רק אחרי כ 12 שעות ומבעבעת בנחיותא.

להתראות בטעימות,

בועז לנר

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

תודה לדגן הן על ההזמנה והן על הבישול וההסברים,

תודה לאשל שבשקט נפשי (נוכח הנדנודים) מיבשל לכולנו בהצלחה,

תודה לחובצ"ים שהגיעו.

עודד - אצלי התסיסה (S04) התחילה רק אחרי כ 12 שעות ומבעבעת בניחותא.

להתראות בטעימות,

בועז לנר

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון מהשטח, לאחר כ 20 שעות, 2 ניעורים נמרצים של המיכל ומחשבות חיוביות השמרים החליטו לעשות את העבודה שלהם והתחיל ביעבוע נינוח.
תודה על העצות ועל הצעות העזרה.

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אצלי בערך 20 שעות.

עודד זה הנשם הרגיל או הנשם - שלושה חלקים

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשם רגיל, תסיסה במקרר ב 19 מעלות. בדרך כלל התסיסה מתחילה תוך שעתיים שלוש

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשמפניה של יואב (אצלי בתפקיד בייביסיטר) בבוקר כשקמתי היתה תסיסה (6 שעות לאחר הגשה, אולי פחות)

את ה-33 הגשתי רק ביום שישי בצהריים והתסיסה התחילה תוך 3 שעות!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק שמעתי את פאלמר וג'מיל מסבירים ששמרי שמפניה אוהבים סוכר פשוט.

יהיה מעניין - קשה לחכות : )

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה סיכום ביניים וגם קצת תמונות...

http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2011/11/yeast-yeast-yeast.html

המשך יבוא.