קראתי על הניסוי של רון ועל הרעיון של דניאל, וחשבתי פתאום בהשראת שני הפוסטים האלה שאם כבר לעשות ניסוי בהשוואת שמרים - בואו נעשה את זה בגדול. בארץ נמכרים 6 סוגי שמרים של פרמנטיס (33, 04, 05, 06, 58, 189) ויש עוד יבשים של מונטונס וכמובן את הסטוקים הפרטיים של שמרים טריים. בנוסף, לי יש תחת היד מבשלה קטנה שיכולה לבשל בישול של 200 ליטר.
הרעיון הולך ככה:
- נגבש מתכון פשוט יחסית ולא קיצוני לשום כיוון
- 10 חובבי ציון שיתנדבו למשימה המאתגרת והמפרכת יתאספו (כל אחד עם דלי התסיסה שלו מהבית) לערב בישול משותף במבשלת העם.
- 200 ליטר שנייצר באותו ערב יחולקו ל-10 מיכלי תסיסה של החברים וכל אחד יעשה פיצ'ינג עם זן אחד של שמרים.
- כל אחד יתסיס ויבקבק בביתו בהתאם ללו"ז שנקבע.
- לאחר סיום ההתססה והיישון נקיים אירוע לכל חובבי ציון (ואולי חברים ואורחים נוספים שלכם שידעו להעריך את התוצר) בו נטעם את כל 10 הבירות אחת ליד השניה.
אז תכל'ס - מספר המקומות מוגבל (למרות שמספר הטועמים מהתוצר אינו מוגבל כלל). מתנדבים מתבקשים לפנות אלי בפרטי. כל מתנדב ישא בעלות של 50 ש"ח עבור חומרי הגלם.
** בואו נתייחס לזה כאל פיילוט. אם זה יצליח אפשר יהיה לעשות עוד מליון ניסויים בסגנון בהמשך (למשל dry hopping, טמפרטורת תסיסה וכו').