מתכון לגולדסטאר

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

ברור לי שאני מעמיד את עצמי כמועמד לזריקה מהפורום בגלל השאלה הזו אבל... יש למישהו מתכון טוב (מדויק מבחינת המוצר הסופי) לCLONE של גולדסטאר?

לפני שחבורת לינץ מגיעה לביתי, אחלוק כמה סיבות מקילות לבקשה:

א. אוביקטיבית, בקטגורייה של לאגר תעשייתי, גולדסטאר היא לא בירה רעה. אני חושב שעם מרכיבים טריים ובישול נכון היא עלולה להפתיע

ב. הרבה אנשים שלא מבינים הרבה בבירה מבקשים ממני "מה שדומה לגולדסטאר". אם אני יכול לתת להם משהו "דומה" ויחסית מוכר מבחינת הטעם, אבל ממובשל בבית והרבה יותר טעים, זה יכול להיות הgateway drug שלהם לבירה אמיתית

ג. תמיד חשבתי שלגולדסטאר יש פוטנציל אבל חסר בה משהו. עם מתכון בייתי אפשר לשחק.

 

טוב, אני הולך לעדכן את הצוואה...

בעז

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באופן כללי תחפש מתכון של AMBER LAGER או VIENNA LAGER.

זה מה שיש לBJCP לומר בנידון:

Aroma: Moderately rich German malt aroma (of Vienna and/or Munich malt). A light toasted malt aroma may be present. Similar, though less intense than Oktoberfest. Clean lager character, with no fruity esters or diacetyl. Noble hop aroma may be low to none. Caramel aroma is inappropriate.

Appearance: Light reddish amber to copper color. Bright clarity. Large, off-white, persistent head.

Flavor: Soft, elegant malt complexity is in the forefront, with a firm enough hop bitterness to provide a balanced finish. Some toasted character from the use of Vienna malt. No roasted or caramel flavor. Fairly dry finish, with both malt and hop bitterness present in the aftertaste. Noble hop flavor may be low to none.

Mouthfeel: Medium-light to medium body, with a gentle creaminess. Moderate carbonation. Smooth. Moderately crisp finish. May have a bit of alcohol warming.

Overall Impression: Characterized by soft, elegant maltiness that dries out in the finish to avoid becoming sweet.

Comments: American versions can be a bit stronger, drier and more bitter, while European versions tend to be sweeter. Many Mexican amber and dark lagers used to be more authentic, but unfortunately are now more like sweet, adjunct-laden American Dark Lagers.

History: The original amber lager developed by Anton Dreher shortly after the isolation of lager yeast. Nearly extinct in its area of origin, the style continues in Mexico where it was brought by Santiago Graf and other Austrian immigrant brewers in the late 1800s. Regrettably, most modern examples use adjuncts which lessen the rich malt complexity characteristic of the best examples of this style. The style owes much of its character to the method of malting (Vienna malt). Lighter malt character overall than Oktoberfest, yet still decidedly balanced toward malt.

Ingredients: Vienna malt provides a lightly toasty and complex, melanoidin-rich malt profile. As with Oktoberfests, only the finest quality malt should be used, along with Continental hops (preferably noble varieties). Moderately hard, carbonate-rich water. Can use some caramel malts and/or darker malts to add color and sweetness, but caramel malts shouldn’t add significant aroma and flavor and dark malts shouldn’t provide any roasted character.

Vital Statistics: OG: 1.046 – 1.052
IBUs: 18 – 30 FG: 1.010 – 1.014
SRM: 10 – 16 ABV: 4.5 – 5.5%

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אין לי מתכון

אבל בוא ננסה לבחון את מה שאנחנו כן יודעים:

 

צבע - משהו באיזור ה-15 SRM

אלכוהול - 4.9 אאל"ט

FG - תמדוד בבית

IBU - איזור ה-25

כשות: לא יודע אולי איזה הופהד או מישהו מרייט ביר יוכל להגיד.

 

אז עם הנתונים האלה תתחיל - זרוק כאן את המתכון שיצא לך.

ובנימה אישית - מצא לך מתכון לקלון של סאמאדמס בוסטון - ותן את הבירה הזאת לכל מי שמבקש גולדסטאר.

יש המון מתכונים, הנה הפירוש שלי לבוסטון לאגר

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגדי דבירי יש מתכון ללאגר עינברי

תוכל למצוא אותו כאן

עודד
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

בשביל מה להתאמץ?

גש לסופר, קנה 2 שישיות, החלף תוויות ופקקים, תצא מלך, בלי הבלגן שמסביב בעלות הרבה יותר נמוכה.

מי שמעדיף גולדסטאר על בירה אמיתית, שישתה גולדסטאר:)

ארז.

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

השאלה היא האם המתכון של גולדסטאר, כשמבשלנים אותו בבאטץ קטן ממרכיבים איכותיים, יכול להיות משהו טעים באמת. ואם לא, איך אפשר לשפר אותו בסביבת הבישול הביתית, ולהפוך אותו מלאגר תעשייתי למשהו שאפשר לקרוא לו בירה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

המתכון של גולדסטאר לא סודי (אין סיבה שיהיה). האסטרטגיה שלהם היא כמות ולא איכות.

אני מציע לך ליצור קשר עם נחום מטמפו. אני בטוח שהוא ישמח לשתף אותו.

אם תרצה להגיע עד לנתניה הוא גם ימלא לך בקבוק של 1.5 ליטר של שמרים נוזלים שכרגע יצאו מהמיכל תסיסה הקוני שלהם.

את הטלפון של נחום תוכל להשיג מגדי דבירי.

סיינט

נ.ב.: אם זה היה תלוי בי כבר היית מוצא את עצמך קשור למצנח מעל ביירות... אבל למזלך יש חברים בפורום שמחזיקים אותי קצר...

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

חחחח. אני כולי נפעם מהעובדה שתיטרח להשתמש במצנח..

תודה על ההצעה, בהיזדמנות אני אדבר עם גדי

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המצנח זה כדי לתת זמן לחיזבאללה להתעלל בך כבר בדרך למטה, אל תטעה בקדוש - הוא לא צדיק

עודד

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

הרבה זמן לא כתבתי כאן, אבל על זה אני חייב להגיב.

גולדסטאר? נו באמת, זו אחת הבירות הנוראיות שקיימות - פשוט עם שיווק טוב.

אם כבר אתה הולך על משהו תעשייתי (ועכשיו אני כנראה אצטרך לכתוב צוואה) אז לך על מכבי.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחי... אני חושב שאתה מבין בעצמך מה אמרת עכשיו, ולא צריך להוסיף.

פעם הבאה תכתוב בבקשה דברים בעלי טעם. אם לא, אז חבל הפוסטים.

If you don't stand for something

You will fall from anything